Post by botonakis » Fri Feb 15, 2013 11:13 pm

Καλησπέρα σε όλους.
Όσοι έχετε σκοπό να προσθέσετε τα προϊόντα σας στο skroutz.gr έφτιαξα ένα extension που δε θέλει εγκατάσταση. Απλά αντιγράφετε το αρχείο μέσα στο φάκελο του opencart και δίνετε το link στο skroutz.gr

Δουλεύει με τις εκδόσεις v1.5.1.3, v1.5.2, v1.5.2.1, v1.5.3, v1.5.3.1, v1.5.4, v1.5.4.1, v1.5.5, v1.5.5.1

Ακολουθεί όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις που ζητάει το skroutz.gr : http://docs.skroutz.gr/feedspec/specs.html

Link:
skroutz.gr OpenCart extension by Botonakis.com

Και μπορείτε να δείτε Live εδώ το αποτέλεσμα: Live Test skroutz.gr opencart extension

Τιμή: 40$ (δηλαδή 30 €)

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μου.

ΥΣ: Σύντομα με περισσότερα extensions για όλους! Και τα πιο πολλά δωρεάν!

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by gmich » Tue Feb 26, 2013 5:13 pm

Καλημέρα,

Το extension φαίνεται πολύ ενδιαφέρον...Θα δουλέψει σε εκγατάσταση OC 1.5.4.1 με vQmod?

Αν ναι τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το αγοράσω...

Newbie

Post by botonakis » Tue Feb 26, 2013 5:18 pm

Ναι. Δε παίζει ρόλο το VQMod. Παίζει αυτόνομα.

Active Member

Post by themis85_GR » Sat Mar 02, 2013 1:43 am

καλησπέρα σας μόλις αγόρασα το module και θέλω να μάθω τι χρειάζεται να κάνω για λειτουργήσει, οδηγίες χρήσης δηλαδη?Που το τοποθετω στον server?
Ευχαριστώ

Newbie

Post by botonakis » Sat Mar 02, 2013 2:19 am

Καλησπέρα,
Ανεβαζεις το αρχείο μέσω FTP στον κεντρικό φάκελο του eshop, εκει που βρίσκεται το config.php ο φάκελος catalog κλπ.

Μετά απλά το τρεχεις με type skroutz.

Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε μαζι μου μέσω pm. Μπορω να στο εγκαταστήσω εγω εάν μου δώσεις ενα FTP, χωρίς κάποια χρέωση.

Active Member

Post by antstyl » Mon Mar 04, 2013 5:57 pm

Καλησπέρα,

θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις.

1) Πρέπει να είναι συμπληρωμένα κάποια πεδία υποχρεωτικά στα προϊόντα στο opencart? Δηλαδή αν είναι μόνο το Model (κωδικός προϊόντος) είναι ok ή πρέπει και το MPN?

2) Με τις επιλογές τι γίνεται? Περνάνε και αυτές ή όχι?

Active Member

Post by botonakis » Mon Mar 04, 2013 6:32 pm

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
1) Πρέπει να είναι συμπληρωμένα κάποια πεδία υποχρεωτικά στα προϊόντα στο opencart? Δηλαδή αν είναι μόνο το Model (κωδικός προϊόντος) είναι ok ή πρέπει και το MPN?
Βάζοντας τον κωδικό του προϊόντος και στο πεδίο SKU και στον τίτλο είσαι οκ για το skroutz. Από κει και πέρα, μπορώ να σου βάλω έξτρα και το πεδίο του κωδ. κατασκευαστή MPN.
2) Με τις επιλογές τι γίνεται? Περνάνε και αυτές ή όχι?
Δεν περνάνε οι επιλογές.
Περνάνε μόνο εάν κάνεις ξεχωριστό προϊόν ή τις προσθέσεις σαν κειμενο στη περιγραφή.
Δεν είναι από εμένα αυτό, αλλά δεν έχει ξεχωριστό πεδίο για επιλογές.

Active Member

Post by antstyl » Mon Mar 04, 2013 6:55 pm

Ok με τις επιλογές, λογικό.

Αν δεν υπάρχει SKU παρά μόνο κωδικός προϊόντος, δεν είναι εντάξει με το skroutz?
Και το SKU τι πρέπει να είναι? Ο κωδικός του κατασκευαστή?
Πρέπει να υπάρχει απαραίτητα και στον τίτλο?

Active Member

Post by botonakis » Mon Mar 04, 2013 6:58 pm

Το SKU (Stock Keeping Unit) είναι ο κωδικός που έχεις εσύ στην αποθήκη σου. Καλό θα είναι να υπάρχει στον τίτλο και στη περιγραφή.
Καλό θα ήταν να υπάρχει στη θέση του κωδικού προϊόντος και να χρησιμοποιείς του κατασκευαστή γιατί ο κόσμος ψάχνει έτσι.

Active Member

Post by antstyl » Mon Mar 04, 2013 7:05 pm

Στα είδη τεχνολογίας, ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές ο κωδικός του κατασκευαστή υπάρχει και στον τίτλο και στην περιγραφή και στο κωδικό προϊόντος και στο SKU. Άρα υποθέτω είναι ΟΚ.

Απλά σε κάτι άλλα είδη, κάτι μικροεργαλεία, είδη σπιτιού (ποτήρια, πιάτα κτλ) στο κωδικό προϊόντος είναι ένας κωδικός δικός μου, για να μην φαίνεται ο κωδικός του κατασκευαστή, και στο SKU είναι του κατασκευαστή κανονικά.
Με αυτό θα υπάρχει πρόβλημα?

Active Member

Post by botonakis » Mon Mar 04, 2013 7:08 pm

όχι αλλά θα έχεις μειωμένα αποτελέσματα εάν ο χρήστης κάνει αναζήτηση με τον κωδικό κατασκευαστή.

Active Member

Post by antstyl » Mon Mar 04, 2013 7:12 pm

Οκ το κατάλαβα, αλλά σε αυτά τα προϊόντα δεν νομίζω να κάνει κανείς με το κωδικό κατασκευαστή.
Δηλαδή π.χ. σε μια κούπα καφέ δεν νομίζω κάποιος να ξέρει τον κωδικό κατασκευαστή.

Σε ευχαριστώ πολύ.. θα κοιτάξω κάποια άλλα πράγματα και όταν είμαι έτοιμος θα επικοινωνήσω μαζί σου για αγορά μάλλον.

Active Member

Post by antonist » Thu Nov 07, 2013 1:44 am

Μπερδεύτηκα λίγο. Αναφέρεις ως απαραίτητο το SKU για τον Skroutz, ενώ ο Skroutz στα υποχρεωτικά πεδία θέλει το MPN και καθώς βρίσκομαι στην φάση της καταχώρησης τα έχω παίξει λίγο για το ποιό είναι το σωστό. Και άλλο ένα θέμα που αφορά το νέο σου extension skroutz.gr & bestprice.gr xml feed, επειδή σκοπεύω να το αγοράσω λείαν προσεχώς και καθώς διάβασα θα υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης του MPN, UPC και SKU, εγώ χρησιμοποιώ ένα άλλο free extension http://www.opencart.com/index.php?route ... _license=0 για την ίδια δουλειά. Θα πρέπει να το απενεργοποιήσω μήπως μπερδευτούμε;
Ξέχασα, έχω 1.5.6

New member

Post by botonakis » Thu Nov 07, 2013 2:19 am

Υποχρεωτικό έχει και τον κωδικό κατασκευαστή MPN και το SKU που είναι ο δικός σου.
Στην έκδοση 5.1 που είναι επάνω:
http://www.opencart.com/index.php?route ... ch=skroutz

είναι και τα 2 πεδία, συν όσα άλλα.
Επίσης επειδή το skroutz έχει θέμα με την HTML το extension πλέον διαβάζει το meta description ως περιγραφή του προϊόντος και όχι το κανονικό description.

Δε με πειράζει το τι έχεις επιλέξει να δείχνει έξω σαν εμφάνιση. Με ενδιαφέρει το να αποθηκεύεις το MPN στα χαρακτηριστικά.
Στις παλαιότερες εκδόσεις δεν είχε MPN το OpenCart.

MPN: Manufacture Product Number

είχε μόνο Manufacture Name.

Εάν χρειαστείς κάτι άλλο στείλε μου.

Active Member