Post by mikios_69 » Sat Feb 16, 2013 6:02 pm

Opencart-Hellas εχω την 1.5.3.1

New member

Location - Heraklion Creta

Post by People's Code » Sun Feb 17, 2013 5:23 pm

Opencart-Hellas εχω την 1.5.3.1
Αυτό συμβαίνει επειδή η βάση σου έχει collation utf8_bin. Μέχρι και τη version 1.5.4.1 υπάρχει αυτή η συμπεριφορά. Από την version 1.5.5.1 έχει αλλάξει το collation se utf8_general_ci που επιτρέπει αναζήτηση χωρίς να χρειάζεται να βάζεις τόνους.

Μπορείς αν θες να αλλάξεις και μόνος σου το collation με την εξής διαδικασία:

BACKUP

Από το phpmyadmin κάνεις export τη βάση δεδομένων σου και επιλέγεις τις εξής ρυθμίσεις:
1. Custom - display all possible options
2. Compression: gziped
3. Add statements: Τικάρεις το "Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement"
4. Πατάς Go και κατεβάζεις τη βαση συμπιεσμένη
Αυτό το κρατάς για backup της βάσης σου αν κάτι δεν σε ικανοποιήσει

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΒΑΣΗΣ
Μετά ξανακάνεις export τη βάση με τις εξής ρυθμίσεις:
1. Custom - display all possible options
2. Compression: none
3. Add statements: Τικάρεις το "Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement"
4. Ξετικάρεις το "Dump binary columns in hexadecimal notation (for example, "abc" becomes 0x616263)"
(Λειτουργεί και αν δεν το κάνεις αλλά βοηθάει να βλέπεις τα κείμενα σου σαν text)
5. Πατάς Go και κατεβάζεις τη βαση σε μορφή text.
6. Ανοίγεις το αρχείο SQL σε ένα αξιοπρεπή text editor πχ notepad++ (ΟΧΙ σε notepad, wordpad, word κλπ).
7. Κάνεις search to κείμενο:
utf8_bin
και replace παντού με το κείμενο:
utf8_general_ci
8. Προσθέτεις πάνω πάνω στο αρχείο τη παρακάτω γραμμή (στο όνομα-βάσης εισάγεις το όνομα της βάσης σου)
ALTER DATABASE `όνομα-βάσης` DEFAULT CHARACTER SET=utf8 DEFAULT COLLATE=utf8_general_ci;
9. Κάνεις import το αρχείο sql πάλι με το phpmyadmin και πλέον θα λειτουργούν οι αναζητήσεις χωρίς τόνους

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by mikios_69 » Sun Feb 17, 2013 8:15 pm

ειχα σκοπο να αλλαξω την 1.5.3.1 σε 1.5.5.1
αρα αλλος ενας λογος να το κανω σωστα?
πιστευεις οτι ειναι καιρος για αλλαγη σε 1.5.5.1 ή ειναι νωρις ακομα?
βασικα στην σελιδα μου δεν χρησιμοποιω και πολλα module για να εχω προβληματα συμβατοτητας!!
και θα διορθωθει και το seo που ειχα το προβλημα που λεγαμε παλιοτερα?

New member

Post by dimitris212 » Mon Feb 18, 2013 3:51 am

Αν είμαστε σε 1.5.4.1 κάνουμε το replace htmlspecialchars και δουλεύει με τόνους και πάμε στην 1.5.5.1 θα δουλεύει η αναζήτηση χωρίς τόνους ή θα πρέπει να κάνουμε τα παραπάνω βήματα που είπες?

Active Member

Post by People's Code » Mon Feb 18, 2013 12:23 pm

mikios_69 wrote:ειχα σκοπο να αλλαξω την 1.5.3.1 σε 1.5.5.1
αρα αλλος ενας λογος να το κανω σωστα?
πιστευεις οτι ειναι καιρος για αλλαγη σε 1.5.5.1 ή ειναι νωρις ακομα?
βασικα στην σελιδα μου δεν χρησιμοποιω και πολλα module για να εχω προβληματα συμβατοτητας!!
και θα διορθωθει και το seo που ειχα το προβλημα που λεγαμε παλιοτερα?
Σωστά, μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση, πρώτα έλεγξε αν το template σου και τα extensions σου υποστηρίζουν την 1.5.5.1. Επίσης εγκατέστησε τη τελευταία version vQmod. Θύμισε μου τι πρόβλημα είχες με τo SEO.
dimitris212 wrote:Αν είμαστε σε 1.5.4.1 κάνουμε το replace htmlspecialchars και δουλεύει με τόνους και πάμε στην 1.5.5.1 θα δουλεύει η αναζήτηση χωρίς τόνους ή θα πρέπει να κάνουμε τα παραπάνω βήματα που είπες?
Για να λειτουργήσει η αναζήτηση χωρίς τόνους θα πρέπει να αλλάξει το collation της βάσης, άρα κάνεις τα παραπάνω βήματα ή αναβαθμίζεις σε 1.5.5.1 που το κάνει αυτόματα.

Η αλλαγή σε htmlspecialchars διορθώνει μόνο το τρόπο που λειτουργεί το import/export tool, γιατί η χρήση htmlentities σε όλους τους χαρακτήρες που καταχωρούνται στη βάση είναι εντελώς λάθος.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by mikios_69 » Fri Feb 22, 2013 11:13 pm

αψογος!!!!

New member

Post by dimitris212 » Wed Mar 06, 2013 10:57 pm

Δεν ξέρω αν είναι σωστό σημείο εδώ αλλά να ενημερώσω ότι βγήκε Update για την έκδοση

1.5.5.χ

http://www.opencart.com/index.php?route ... TdYgtZAh8F

Active Member

Post by jimpap » Wed Nov 27, 2013 9:13 pm

Opencart-Hellas wrote:
υπάρχει κάποιο νεότερο για αυτό το feature? To τελευταίο version που κατέβασα και δοκίμασα πριν από λίγες μέρες εξακολουθεί να αποθηκεύει html entities στη βάση. Αν δεν υπάρχει ακόμα update, υπάρχει τουλάχιστον κάποιο σχετικό ETA;
Κάνε search και αντικατέστησε όπου υπάρχει το function htmlentities() με το htmlspecialchars() και θα αποθηκεύονται σωστά. (Αν είναι πολύπλοκο το statement, κάνε paste το κώδικα και θα στο διορθώσω.)

Π.χ.
Το:
htmlentities (κάποιο variable);
Γίνεται:
htmlspecialchars (κάποιο variable, ENT_COMPAT, 'UTF-8');

Opencart-Hellas σε ευχαριστώ πολύ.Μία λέξη τα αλλάζει όλα...μας γλύτωσες από πολλά εγκεφαλικά

Newbie