Post by by_gabrielos » Tue Feb 19, 2013 6:45 pm

Salutare.

Vreau sa trec de la OC 1.5.0 cu tema default customizata (am umblat pe la core files sa o fac sa arate intr-un anume fel :D ) la OC 1.5.3.1 (pentru ca am o achizitionat o tema de pe TM care imi place foarte mult).

Am de gand sa fac un fresh install adica sa sterg definitiv OC 1.5.0 si sa pun manual versiunea care ma intereseaza (1.5.3.1)

Pana aici easy to do.
Acum, ca sa nu fac aceeasi munca de doua ori (adaugare categorii, produse, imagini, meta tag, meta description, etc.) ar trebui in mod normal sa export baza de date a OC 1.5.0 si sa o import in OC 1.5.3.1. Dupa cum stiti si voi temele de la templatemonster au deja baza lor de date cu imagini, text, etc. pe care vreau sa le inlocuiesc cu ale mele produse

Mi-e teama ca daca am sa fac lucrul asta o sa fie un dezastru total si ca nu o sa se potriveasca nimic :( Din cauza asta as vrea sa va intreb voi cum ati proceda.

New member

Post by by_gabrielos » Wed Feb 20, 2013 4:56 pm

wow... de fiecare data cand am postat ceva cu greu am gasit raspuns din partea voastra. nu inteleg de ce ii mai spune forum. am sa incerc singur

New member

Post by Nija » Wed Feb 20, 2013 6:32 pm

Salut
Incearca sa cauti pe forum-ul in engleza.
Noi suntem o comunitate mica de romani si daca nu am intampinat problema pe care o ai tu, nu stam sa simulam problema ca sa iti raspundem tine.
O spui de parca este obligatia noastra sa te ajutam.

Active Member

Location - Constanta, Romana

Post by by_gabrielos » Wed Feb 20, 2013 7:57 pm

Asa am sa fac. Multumesc de raspuns si sper ca si ceilalti useri care vor intampina pe viitor aceasta problema sa urmareasca topicul si sa caute in continuare rezolvarea

New member

Post by Viorel » Thu Feb 21, 2013 6:21 pm

Succes!
Sa ne spui si noua cum ai reusit.

Newbie

Post by inactiveaccount9912 » Fri Feb 22, 2013 12:32 am

Chiar daca faci fresh install, separat upgradeaza magazinul de pe 1.5.0 la 1.5.1.3. Apoi acceseaza baza de date a magazinului nou updatat in phpmyadmin si exporta tabelele care te intereseaza. Ex: Pentru produse: toate tabelele care incep cu product, pentru categorii, toate care incep cu category, pentru productatori, toate care incep cu manufacturer, etc.
Cand exporti tabelele bifezi metoda custom si selectezi si optiunea de ''drop table if exists'' (pentru ca in noul magazin cand le vei importa, acele tabele vor exista deja si va trebuii sa le inlocuiesti). Si cum sugereaza si paranteza, ulterior accesezi baza de date a noului magazin in phpmyadmin si importi ce ai exportat in partea cealalta.
Asta ar fii cea mai simpla varianta (in afara de cea in care poti doar sa faci upgrade-ul si atat, fara fresh install. Nu stiu ce tema ai cumparat , dar e ridicol sa poata fii instalata doar odata cu opencart).
Oh, si bineinteles nu uita sa adci imaginile din vechiul magazin in noul magazin.(copiind folderul image/data din unul in celalalt).

Expert Member