Την καλησπέρα μου ξανά... πάμε σε μία πιο σύνθετη και δύσκολη ερώτηση...
Ασ υποθέσουμε πως πουλάω παπούτσια και σαν επιπρόσθετες επιλογές ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει:
Χρώμα παπουτσιών:
- άσπρο
- μαύρο
- κίτρινο
Νούμερο:
- 35
- 36
- 37
- 38
Κορδόνια:
- σκληρά
- μαλακά
Τακούνι:
- με τακούνι
- χωρίς τακούνι
και για να μην σας ζαλίσω ασ πούμε πως έχω 10 - 12 επιπρόσθετα πεδία που πρέπει να συμπληρώσει ο χρήστης, αυτό που θέλω είναι για να μην κάνει scrolling αλλά και από θέμα εμφάνισης να μπορέσω να βάλω στήλες όπου στην κάθε στήλη θα επιλέξω τι επιπρόσθετο χαρακτηρηστικό θα βάλω εγώ. Για παράδειγμα:
Χρώμα παπουτσιών: Νούμερο: χαρακτηρηστικό:
- άσπρο - 35 - επιλογή 1
- μαύρο - 36 - επιλογή 2
- κίτρινο - 37 - επιλογή 3
Κορδόνια: Τακούνι: χαρακτηρηστικό:
- σκληρά - με τακούνι - επιλογή 1
- μαλακά - χωρίς τακούνι - επιλογή 2
κ.τ.λ. πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?
Ασ υποθέσουμε πως πουλάω παπούτσια και σαν επιπρόσθετες επιλογές ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει:
Χρώμα παπουτσιών:
- άσπρο
- μαύρο
- κίτρινο
Νούμερο:
- 35
- 36
- 37
- 38
Κορδόνια:
- σκληρά
- μαλακά
Τακούνι:
- με τακούνι
- χωρίς τακούνι
και για να μην σας ζαλίσω ασ πούμε πως έχω 10 - 12 επιπρόσθετα πεδία που πρέπει να συμπληρώσει ο χρήστης, αυτό που θέλω είναι για να μην κάνει scrolling αλλά και από θέμα εμφάνισης να μπορέσω να βάλω στήλες όπου στην κάθε στήλη θα επιλέξω τι επιπρόσθετο χαρακτηρηστικό θα βάλω εγώ. Για παράδειγμα:
Χρώμα παπουτσιών: Νούμερο: χαρακτηρηστικό:
- άσπρο - 35 - επιλογή 1
- μαύρο - 36 - επιλογή 2
- κίτρινο - 37 - επιλογή 3
- μαλακά - χωρίς τακούνι - επιλογή 2
κ.τ.λ. πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?
Πρώτον μπορείς να τα συμπτύξεις σε ύψος αν αντί για radio ή checkbox χρησιμοποιήσεις το select που είναι pull down menu.
Αυτό πάλι, αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το menu select, μπορείς να το συμπτύξεις κι άλλο κάνοντας αυτό που πρότεινες πχ
- σκληρά - χωρίς τακούνι - επιλογή 2
- μαλακά - με τακούνι - επιλογή 3
- μαλακά - χωρίς τακούνι - επιλογή 4
Αυτό πάλι, αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το menu select, μπορείς να το συμπτύξεις κι άλλο κάνοντας αυτό που πρότεινες πχ
- σκληρά - χωρίς τακούνι - επιλογή 2
- μαλακά - με τακούνι - επιλογή 3
- μαλακά - χωρίς τακούνι - επιλογή 4
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Το πρόβλημα μου είναι πως τις έξτρα επιλογές τις βγάζει την μία κάτω από την άλλη, ενώ θέλω να βγαίνουν η μία δίπλα από την άλλη και με την σειρά που θέλω εγώ.
Για να γίνω πιο σαφής κοίταξε αυτή τη σελίδα που κατά κάποιο τρόπο έχει αυτό που λέω http://www.canvasprint.gr/default.asp?static=6 τα radio buttons είναι ομαδοποιημένα και το ένα δίπλα από το άλλο.
Για να γίνω πιο σαφής κοίταξε αυτή τη σελίδα που κατά κάποιο τρόπο έχει αυτό που λέω http://www.canvasprint.gr/default.asp?static=6 τα radio buttons είναι ομαδοποιημένα και το ένα δίπλα από το άλλο.
Αυτό που δείχνεις δεν είναι Opencart (δεν είναι καν opensource για να δούμε πως το υλοποιεί). Στο Opencart δεν υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης των επιλογών με αυτό το τρόπο γιατί αν παρατηρήσεις καλύτερα η δομή των επιλογών είναι διαφορετική. Υπάρχουν groups, subgroups κλπ. Για να κάνεις ακριβώς το ίδιο χρειάζεται να κάνεις σημαντικές τροποποιήσεις. Αν θες απλά τα options όπως λειτουργούν στο Opencart να εμφανίζονται πλάγια πχ ανά τριάδες αυτό γίνεται ευκολότερα σε επίπεδο template.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Εννοώ στην html και css του template.
PeoplesCode.com