Post by mixail22 » Fri Jan 18, 2013 6:47 pm

Γειά σας και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά σας,
Αυτό που με απασχολεί και δεν βρίσκω λύση είναι το πως μπορώ να δημιουργήσω μέσα στο e-shop σελίδες με πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που να ανακαλούνται με link μέσω banner η έστω να εμφανίζονται σε κάποια module. Έφτιαξα ένα banner αλλά εκεί που πρέπει να δώσω url link δεν βρίσκω τρόπο να δημιουργήσω την σελίδα που θέλω, για να αντιγράψω το url link της. Μάλλον είναι κάτι απλό αλλά ψάχνω και δεν βρίσκω λύση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Last edited by mixail22 on Tue Jan 22, 2013 3:52 pm, edited 2 times in total.

Newbie

Post by mpolfo » Fri Jan 18, 2013 10:29 pm

Φιλε Μιχαηλ

αν θελεις το Banner να το στειλεις σε μια αλλη σελιδα απλα γραφεις την σελιδα που θελεις να παει ομως με http://www.example.com

αν τωρα θελεις να πηγαινει σε μια υποσελιδα το δοκου σου site, φτιαξε ενα φακελο στον server με ονομα π.χ Banner
και εκει αποθηκευεις αυτο που εχεις κανει(το banner)
μετα γραφεις την διαδρομη για το banner και ετοιμος π.χ http://www.example.com/banner/mybaner

ετσι εχω κανει και δουλευει
ελπιζω να βοηθησα

New member

Post by People's Code » Sat Jan 19, 2013 3:39 am

Αυτό που με απασχολεί και δεν βρίσκω λύση είναι το πως μπορώ να δημιουργήσω μέσα στο e-shop σελίδες με πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που να ανακαλούνται με link μέσω banner η έστω να εμφανίζονται σε κάποια module
Αυτό το κάνεις από το Catalog -> Information. Εκεί φτιάχνεις στατικές σελίδες που μπορούν να εμφανίζονται σαν links στο footer με την επιλογή Bottom στο tab Data.
Αρχικά φτιάχνεις μία σελίδα πληροφορίας, και αντιγράφεις το link της από το footer και το κάνεις paste στο URL που θες να πηγαίνει το banner σου. Μετά πας πίσω στη σελίδα πληροφορίας που έφτιαξες και απενεργοποιείς το Bottom για να πηγαίνουν οι επισκέπτες σε αυτή τη διεύθυνση από το banner.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by mixail22 » Mon Jan 21, 2013 5:56 pm

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο φίλους για τις απαντήσεις τους είναι κατατοπιστικές.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ενεργοποιήσω το module information θα εμφανιστεί κι εκεί η νέα σελίδα, αυτό θέλω να αποφύγω. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρόπος να δημιουργηθούν σελίδες κειμένου που να μην ανήκουν σε κάποια module. Μου κάνει εντύπωση πάντως που παρόλο που έψαξα στις extensions δεν βρήκα τέτοια module.

Newbie

Post by People's Code » Tue Jan 22, 2013 3:14 am

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ενεργοποιήσω το module information θα εμφανιστεί κι εκεί η νέα σελίδα, αυτό θέλω να αποφύγω.
Για αυτό θα μπορούσε να φτιαχτεί κάποιο vqmod που να λύσει το πρόβλημα σου.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by People's Code » Tue Jan 22, 2013 3:28 am

Λοιπόν δοκίμασε αυτό:
Στο catalog/controller/module/information.php ,στη γραμμή 15 βρες το:

Code: Select all

foreach ($this->model_catalog_information->getInformations() as $result) {
      		$this->data['informations'][] = array(
        		'title' => $result['title'],
	    		'href'  => $this->url->link('information/information', 'information_id=' . $result['information_id'])
      		);
    	}
Και κάνε το:

foreach ($this->model_catalog_information->getInformations() as $result) {
			if($result['bottom'] > 0) {
      		$this->data['informations'][] = array(
        		'title' => $result['title'],
	    		'href'  => $this->url->link('information/information', 'information_id=' . $result['information_id'])
      		);
			}
    	}
Έτσι όταν έχεις απενεργοποιήσει το bottom δεν θα εμφανίζεται κι εδώ. Αν έχεις εγκατεστημένο vQmod και το θες σε xml πες μου να στο φτιάξω.

P.S. Διόρθωσε σε παρακαλώ το τίτλο του post σου σε κάτι που να περιγράφει αυτό που ζήτησες για να μπορέσουν στο μέλλον και άλλοι χρήστες που έχουν την ίδια ερώτηση να βρουν εύκολα τη λύση.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by mixail22 » Tue Jan 22, 2013 5:35 am

Ευχαριστώ πολύ, ήδη ανεβάζω κείμενα δημιουργημένα στο information και με τις αλλάγες που προτείνεις θα λυθεί εντελώς το πρόβλημα. Μια ερώτηση ακόμη γιατί νομίζω έχει σχέση με την opencart. Υπάρχει περιορισμός μεγέθους στο ανέβασμα αρχείων .gif επειδή το προσπάθησα αλλά δεν με αφήνει να ανεβάσω στα banners αρχεία μεγαλύτερα των 300kb.
Υ.Γ. Άλλαξα και τον τίτλο όπως μου είπες πιστεύω να βοηθάει.

Newbie

Post by People's Code » Tue Jan 22, 2013 7:26 am

Αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, αυτό μπορείς να το παρακάμψεις ανοίγοντας το αρχείο
admin/controller/common/filemanager.php ,στη γραμμή 438 στο

if ($this->request->files['image']['size'] > 300000) {
... και αλλάζοντας το 300000, στο μέγεθος που έχει εικόνα σου σε kilobytes χ 1000 (αν η εικόνα σου είναι 400kb το κάνεις 400000)

Όμως θα σου πρότεινα για λόγους εύκολης μελλοντικής διαχείρισης αντιγράφων ασφαλείας του site σου, να ανεβάζεις εικόνες που να έχουν προηγουμένως επεξεργαστεί ώστε να έχουν κατάλληλο μέγεθος για web.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by mixail22 » Tue Jan 22, 2013 3:47 pm

Ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις μένω υπόχρεος.
2-3 bannerakia όλο κι όλο είναι που θέλω να ανεβάσω στο πρωτοσέλιδο δεν φαντάζομαι να δημιουργήσω πρόβλημα μεγέθους.
Να είσαι πάντα καλά.

Newbie

Post by loukiad » Fri Jan 25, 2013 5:38 am

Έτσι όταν έχεις απενεργοποιήσει το bottom δεν θα εμφανίζεται κι εδώ. Αν έχεις εγκατεστημένο vQmod και το θες σε xml πες μου να στο φτιάξω.

καλησπέρα Opencart-Hellas, η αλλαγή που γράφεις θα επηρεάσει ότι βρίσκεται κάτω απο το information σωστά??
υπάρχει δυνατότητα να επιλέξω ποιες σελίδες θέλω να εμφανίζονται και ποιες όχι??

New member

Post by People's Code » Fri Jan 25, 2013 10:48 am

καλησπέρα Opencart-Hellas, η αλλαγή που γράφεις θα επηρεάσει ότι βρίσκεται κάτω απο το information σωστά??
υπάρχει δυνατότητα να επιλέξω ποιες σελίδες θέλω να εμφανίζονται και ποιες όχι??
Με το παραπάνω mod, αν ξετικάρεις το bottom σε κάποιο information, τότε δεν θα εμφανίζεται ούτε στο footer ούτε στο module information. Αλλιώς η κανονική συμπεριφορά της εφαρμογής είναι όταν ξετικάρεις το bottom δεν εμφανίζεται το information στο footer αλλά εμφανίζονται όλες κανονικά στο module information. Εσύ τι χρειάζεσαι ?

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by loukiad » Fri Jan 25, 2013 4:57 pm

Καλημέρα,
Δεν ξέρω αν το διατύπωσα καλά. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ στο site μου Information, έχοντας εκεί πληροφορίες για το κατάστημά μου που θέλω να παραμείνουν στο footer.
Μου άρεσε όμως πολύ και η ιδέα του να μπορώ να φτιάχνω νέες σελίδες που θα τις συνδέω με κάποιο banner και δεν θα εμφανίζονται στο footer. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει?

New member

Post by People's Code » Fri Jan 25, 2013 6:45 pm

Μου άρεσε όμως πολύ και η ιδέα του να μπορώ να φτιάχνω νέες σελίδες που θα τις συνδέω με κάποιο banner και δεν θα εμφανίζονται στο footer. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει?
Αυτό ακριβώς κάνει το παραπάνω mod.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas