Post by kukalex » Sun Dec 09, 2012 8:58 pm

Γεια σας,

Μόλις είδα οτι το Developer Guide έχει 'πέσει' από το Σεπτέμβρη για upgrade αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει κάτι και χρειάζομαι κάποιες οδηγίες για σιγουριά.

Θέλω να μεταφέρω όλο το eshop από subdomain που το είχα για δοκιμές στο κυρίως domain.
Π.χ. είμαι εδώ www.mydomain.com/store και θέλω να μεταφέρω τα πάντα εδώ www.mydomain.com

Αν θυμάμαι καλά απ' οτι είχα διαβάσει τότε, κατεβάζω όλα τα αρχεία από το subdomain σε ένα φάκελο, μετά διορθώνω τα config.php και admin/config.php ως προς τα paths σβήνοντας το /store και τα ανεβάζω στο κυρίως domain.
Επειδή θα είμαι στον ίδιο server, δεν πειράζω τίποτα στη database.

Σωστά?
Θέλω μόνο να μου πει κάποιος αν κάνω κάπου λάθος ή έχω παραλείψει κάτι.

Ευχαριστώ,
Αλέξανδρος.

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Sun Dec 09, 2012 9:43 pm

Σωστά

Για να μη παιδεύεσαι ανεβοκατεβάζοντας αρχεία ... αν έχεις πρόσβαση σε linux shell μπορείς να μεταφέρεις τα περιεχόμενα από το ένα φάκελο στον άλλο με την εντολή mv πχ:

Code: Select all

mv /κάποιο_path/άλλο_path/κλπ/ο_φάκελος_με_τα_περιεχομενα/* /κάποιο_path/άλλο_path/κλπ/ο_φάκελος_προορισμού/
Ο αστερίσκος στο τέλος από το path, σημαίνει όλα τα αρχεία. Αν σε τρομάζει να δώσεις τέτοια εντολή στο shell, πειραματίσου πρώτα σε ένα δοκιμαστικό φάκελο.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Tue Dec 11, 2012 1:17 am

Λοιπόν φίλτατε Opencart-Hellas,

Έκανα τη μεταφορά όπως μου είπες και πράγματι γλύτωσα αρκετό χρόνο.
Τα μόνα που δεν μου μετέφερε ήταν 2 αρχεία απο extension (google_maps) τα οποία εντόπισα αμέσως, τα μετέφερα χειροκίνητα και έληξε.

Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι που δεν μου ανοίγει μια μόνo κατηγορία με τις υποκατηγορίες της η οποία -δεν ξέρω πως- έχει άλλο path...!!!
Δες απο το source code παρακάτω. Σου παραθέτω τις 4 πρώτες. Το πρόβλημα είναι στη 3η 'MEN'S SHOES':

<div id="menu">
<ul>
<li><a href="http://www.shoes10.gr/index.php?route=p ... th=78">NEW ARRIVALS</a>
</li>
<li><a href="http://www.shoes10.gr/index.php?route=p ... SCOUNTS</a>
</li>
<li><a href="http://www.shoes10.gr/shoes">MEN'S SHOES</a>
<div>
<ul>
<li><a href="http://www.shoes10.gr/shoes/pc">SHOES (17)</a></li>
<li><a href="http://www.shoes10.gr/shoes">CLOTHES (20)</a></li>
</ul>
</div>
</li>
<li><a href="http://www.shoes10.gr/index.php?route=p ... 8">WOMEN'S SHOES</a>

Πρόσεξε που στη 1η υποκατηγορία SHOES(17) γράφει και /pc. Αυτό μάλλον είναι 'κατάλοιπο' από το default.
Δεν θα ρωτήσω πως έγινε αυτό και γιατί δεν μου το παρουσίαζε στο δοκιμαστικό subdomain που το είχα αλλά έγινε μετά τη μεταφορά.
Αυτό με επείγει άμεσα είναι να μάθω το ΠΟΥ πρέπει να μπω και πως να το αλλάξω.

Ευχαριστώ.

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Tue Dec 11, 2012 1:48 am

Αν έχεις ενεργοποιημένο το Use SEO URL's βεβαιώσου ότι έχει μεταφερθεί και το κρυφό αρχείο .htaccess (για να δεις τα κρυφά αρχεία στο directory δίνεις ls -la)

Παρέλειψα πριν να το αναφέρω, το mv δεν μεταφέρει και τα κρυφά αρχεία.
Αν δώσεις πριν την εντολή mv, την παρακάτω εντολή, το mv αντιγράφει τα κανονικά και τα κρυφά αρχεία.

shopt -s dotglob
για να απενεργοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα ξαναδίνεις

shopt -u dotglob
Εναλλακτικά λειτουργεί η αντιγραφή και των κρυφών αρχείων με το mv, αν το γράψεις έτσι, (στο Ubuntu εμφανίζει και error αλλά λειτουργεί κανονικά)

mv /κάποιο_path/άλλο_path/κλπ/ο_φάκελος_με_τα_περιεχομενα/{*,.*} /κάποιο_path/άλλο_path/κλπ/ο_φάκελος_προορισμού/
Last edited by People's Code on Tue Dec 11, 2012 2:14 am, edited 1 time in total.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Tue Dec 11, 2012 2:13 am

Ναι, το SEO το είχα και το έχω ενεργοποιημένο.

Μιας και αναφέρεις το .htaccess, αν έχω καταλάβει εκεί που λέει να το κάνω rename από .htaccess.txt σε .htaccess εννοεί απλά να διαγράψω το .txt ?

Tώρα, εγώ το βλέπω στο plesk μεν (βλ. επισύναψη jpg) αλλά λες να φταίει που το έχω ακόμα ως .htaccess.txt?
Κι αν το κάνω τώρα rename θα διορθωθεί το πρόβλημα ή πρέπει να ξανακάνω τη μεταφορά?

Attachments

plesk.jpg

plesk.jpg (121.22 KiB) Viewed 1738 times

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Tue Dec 11, 2012 2:16 am

Ναι διέγραψε το .txt

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Tue Dec 11, 2012 2:33 am

Λοιπόν, αυτό έφταιγε.

Διέγραψα το .txt, εμφανίστηκε ένα λουκέτο, άνοιξα το front store και πλέον η κατηγορία ανοίγει... αλλά...

και πάλι το path είναι άσχετο... δηλαδή όπως προηγουμένως 'http://www.shoes10.gr/shoes/pc' πως γίνεται αυτό?

Το έχω σε κανονική λειτουργία το store. Αν θες μπες και δες το στη κατηγορία 'ΑΝΔΡΙΚΑ'

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Tue Dec 11, 2012 4:50 am

και πάλι το path είναι άσχετο... δηλαδή όπως προηγουμένως 'http://www.shoes10.gr/shoes/pc' πως γίνεται αυτό?
Αυτό υπήρχε από πριν γιατί βρίσκεται στη βάση δεδομένων, δεν έχει σχέση με τη μεταφορά που έκανες, μάλλον δεν το είχες προσέξει. Μπορείς να το τροποποιήσεις αν κάνεις edit την εν λόγω κατηγορία και διορθώσεις τη λέξη κλειδί SEO. (πάντως δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του site).

Με μία ματιά που έριξα στο site σου θα σου πρότεινα να ελέγξεις πως εμφανίζεται σε όλους τους δημοφιλείς browsers γιατί υπάρχει θέμα.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Tue Dec 11, 2012 5:49 am

Αν γινόσουν πιο σαφής με το τι θέμα βλέπεις να υπάρχει θα με βοηθούσες.

Το είχα τρέξει ήδη από χθές στα γρήγορα σε IE, FF, O, Cr και νομίζω αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς browsers.
Τώρα που μου το είπες το έκανα πάλι στους 4 πιο πάνω με λεπτομέρεια, άνοιξα όλες τις κατηγορίες - υποκατ., χάρτες, βιντεο, όρους, έκανα σύνδεση ως πελάτης και με στους 4 browsers... δεν παρατήρησα όμως κάτι!

Τι μπορεί να είδες άραγε?

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Tue Dec 11, 2012 6:02 am

Αυτό σου φαίνεται φυσιολογικό ? :)

Attachments

shoes10.jpg

shoes10.jpg (37.33 KiB) Viewed 1726 times

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Tue Dec 11, 2012 7:11 am

ουπς...

μα σε ποιο browser το βλέπεις έτσι?

Εγώ και στους 4 που προανέφερα το βλέπω έτσι: (και μετά από clear cache/cookies)

Attachments

store.jpg

store.jpg (210.7 KiB) Viewed 1722 times

New member

Location - Athens

Post by kukalex » Tue Dec 11, 2012 7:33 am

...ακόμα και με minimized window, και σε 19άρα οθόνη, και σε laptop βλέπω το ίδιο.

Στο δικό σου δείχνει οτι η left column με κατηγορίες έχει πάει δεξιότερα και φυσικά τα προϊόντα κάτω από αυτή.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω... και ειδικά όταν δεν έχω την ίδια εικόνα όπως έχεις εσύ.

Τι μου προτείνεις?

Attachments

store1.jpg

store1.jpg (134.1 KiB) Viewed 1722 times

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Tue Dec 11, 2012 8:37 am

:) εγώ κάνω development σε linux και εμφανίζεται έτσι στο Firefox 17.0.1 και στον Chromium 20.0.1132.47. (πρέπει να είναι αυτό το addon που έχεις προσθεσει αριστερά)

Το τσέκαρα σε windows virtual machines στο FF και δείχνει σωστά. (Αν σε ενδιαφέρει να έχεις cross browser / platform compatibility το κοιτάς, αλλοιώς το αφήνεις όπως έχει εν γνώσει σου ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των επισκεπτών θα το βλέπει λάθος)

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Thu May 30, 2013 2:16 am

Καλησπέρα Opencart-Hellas,

Και ιδού, το θαύμα έγινε... μετά από τόσους μήνες...!!!
Προ 2 ημερών και για άγνωστο λόγο (άγνωστο γιατί setting κλπ έχουν να πειραχτούν μήνες) ξαφνικά όλοι οι browsers εμφανίζουν το site όπως το έβλεπες εσύ τότε με linux στο FF 17.0.1

Το πρώτο πράγμα που έκανα (όπως επισήμανες κι εσύ τότε) ήταν να διαγράψω το addon 'shareleft' το οποίο ήταν ένα και μοναδικό xml αρχείο αποθηκευμένο στο vqmod ->xml folder.
Στη συνέχεια καθάρισα/διέγραψα όλα από vqmod cache & system cache, καθάρισα τα cookies των browsers και τελικά το πρόβλημα παραμένει...
Any suggestions..?? Με τι τέρας έχουμε να κάνουμε τώρα?

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Thu May 30, 2013 4:35 am

Αφαίρεσε τη κατηγορία αξεσουάρ από το πάνω μενού.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Thu May 30, 2013 4:14 pm

Καλημέρα,

Καλά... ούτε που το είχα δει ότι είχε περάσει κι άλλη κατηγορία στο top menu, κι επειδή δεν χώραγε η λέξη πήγε από κάτω.
Σε κάθε περίπτωση όμως, είσαι ο πολυτιμότερος άνθρωπος σ' αυτό το forum.

Χίλια ευχαριστώ!!!

New member

Location - Athens