Αυτά που θες αλλάζουν από τα αρχεία css που βρίσκονται συνήθως στο φακελο stylesheet μέσα στο φάκελο του template σου. Είναι παραπάνω από ένα γιατί το καθένα χρησιμοποιείται για διαφορετικό σκοπό (πχ αν ο επισκέπτης έχει παλιο browser ΙΕ explorer 6 κλπ)
Η παράμετρος που σε ενδιαφέρει να αλλάξεις είναι η "color" και ακολουθεί το χρώμα που μπορεί να είναι σε
δεκαεξαδική μορφή πχ λευκό:
rgb πχ μαύρο:
ή απλή γραφή μόνο για τα βασικά χρώματα
Η παράμετρος για την αλλαγή του μεγέθους font, είναι το "font-size". Μπορεί να δοθεί με ποσοστό πχ 90%, σε μέγεθος: πχ pixels, cm κλπ, σε περιγραφή πχ small, medium, large κλπ ή σε σχετικό πχ larger, smaller κλπ.
Επίσης υπάρχει και η γενική παράμετρος "font" που περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους σε μία δήλωση πχ: (η πρώτη τιμή σε px είναι το font-size και η δεύτερη είναι το line-height)
Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν όλες οι παράμετροι, εδώ επειδή ειναι μόνο μία είναι το font-size πχ
Αυτά μόνο για να σου ανοίξουν την όρεξη ... Σου προτείνω να μάθεις περισσότερα σχετικά με το css γιατί θα σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον.
Η παράμετρος που σε ενδιαφέρει να αλλάξεις είναι η "color" και ακολουθεί το χρώμα που μπορεί να είναι σε
δεκαεξαδική μορφή πχ λευκό:
Code: Select all
color:#FFFFFF;
color:rgb(0,0,0);
color:green;
font-size: 12px;
font:italic bold 10px/16px arial,sans-serif;
Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν όλες οι παράμετροι, εδώ επειδή ειναι μόνο μία είναι το font-size πχ
font: 10px arial,sans-serif;
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Κάθε template έχει ένα αρχείο που ονομάζεται stylesheet.css. Αυτό το αρχείο στο default template βρίσκεται στο φάκελο:
κάπως έτσι θα βρεις και για τα άλλα template.
Το ανοίγεις με ένα σημειωματάριο ή κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και ψάχνεις να βρεις τη γραμμή που ξεκινά με:
ακριβώς μετά το {
θα δεις κάποιο κώδικα σαν και αυτό:
στο color βάζεις ότι χρώμα γραμματοσειρά θες. Για να μην τρελαίνεσαι με τους κωδικούς, μπες εδώ να δεις σχεδόν όλα τα χρώματα και τους κωδικούς HEX τους:
http://www.w3schools.com/html/html_colors.asp
Μην ξεχνάς ότι κάθε γραμμή τελειώνει με ; (ελληνικό ερωτηματικό)
Για γραμματοσειρά, πηγαίνεις εκεί που λέει font-family
Για μέγεθος γραμματοσειράς προσθέτεις γραμμή: font-size: 12px;
όπως 12px είναι το μέγεθος. Εάν θες 18 τότε βγάζεις: 18px;
Ελπίζω να σε βοήθησα.
catalog/view/theme/default/stylesheet/stylesheet.css
Το ανοίγεις με ένα σημειωματάριο ή κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και ψάχνεις να βρεις τη γραμμή που ξεκινά με:
body {
θα δεις κάποιο κώδικα σαν και αυτό:
background-color: #ffffff;
color: #000000;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
margin: 0px;
padding: 0px;
http://www.w3schools.com/html/html_colors.asp
Μην ξεχνάς ότι κάθε γραμμή τελειώνει με ; (ελληνικό ερωτηματικό)
Για γραμματοσειρά, πηγαίνεις εκεί που λέει font-family
Για μέγεθος γραμματοσειράς προσθέτεις γραμμή: font-size: 12px;
όπως 12px είναι το μέγεθος. Εάν θες 18 τότε βγάζεις: 18px;
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλησπέρα σας
όλα αυτά που λέτε είναι ότι πρέπει να κάνει κάποιος για να αλλάξει το χρώμα στη γραμματοσειρά,
σε ποιο φάκελο όμως είναι το αρχείο; σε αυτόν; catalog/view/theme/default/stylesheet
έχω την version 1.5.6
και δεν έχω αλλάξει το default template
έχω αλλάξει μερικούς κωδικούς αλλα τίποτα
βασικά θέλω να αλλάξω μόνο τα γαλαζια
όλα αυτά που λέτε είναι ότι πρέπει να κάνει κάποιος για να αλλάξει το χρώμα στη γραμματοσειρά,
σε ποιο φάκελο όμως είναι το αρχείο; σε αυτόν; catalog/view/theme/default/stylesheet
έχω την version 1.5.6
και δεν έχω αλλάξει το default template
έχω αλλάξει μερικούς κωδικούς αλλα τίποτα
βασικά θέλω να αλλάξω μόνο τα γαλαζια