Post by jpalks » Sat Jun 16, 2012 9:47 pm

Γεια σας θα ήθελα να ρωτησω το εξής:
συνεργαζομαι με μια εταιρια απο την οποια εχω ενα excel που συνοδευεται απο αλλα 2 αρχεια τχτ. στο excel αυτο βρισκονται τα προιοντα της εταιριας και οταν το ανοιγω μου κανει ενα update για διαθεσιμοτητα και τυχον αλλαγες τιμων.
ΤΟ ερωτημά μου λοιπόν είναι ....
Υπάρχει καποιος τρόπος ωστε το site μου να ενημερώνει αυτοματα τα προιοντα απο αυτο το αρχειο excel? για διαθεσιμοτητα τιμες κτλ.?

Newbie

Post by karateo » Mon Aug 20, 2012 5:38 pm

γειά σας!

θα με ενδιέφερε και εμένα η απάντηση!

Newbie

Post by People's Code » Mon Aug 20, 2012 11:15 pm

Θες δηλαδή να βρίσκεται το excel στο pc σου και να μεταφέρεται μία κόπια αυτού του αρχείου στο server ανά τακτά διαστήματα και από αυτό το αρχείο να περνάνε οι παράμετροι των προϊόντων στη βάση του Opencart και όλα να γίνονται χωρίς τη δική σου παρέμβαση ?

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by karateo » Tue Aug 21, 2012 2:24 pm

sugarfreedesign wrote:Θες δηλαδή να βρίσκεται το excel στο pc σου και να μεταφέρεται μία κόπια αυτού του αρχείου στο server ανά τακτά διαστήματα και από αυτό το αρχείο να περνάνε οι παράμετροι των προϊόντων στη βάση του Opencart και όλα να γίνονται χωρίς τη δική σου παρέμβαση ?
βασικά το αρχείο βρίσκεται σε αποθήκη που χρειάζεται login και έχει σταθερή διαδρομή
το αρχείο είναι .zip και μέσα έχει .txt αρχεία

θα ήθελα να ενημερώνεται μόνο του το opencart ΑΝ γίνεται με αυτό το αρχείο.

Μάλλον ζητάω πολλά!

Newbie

Post by People's Code » Wed Aug 22, 2012 2:36 am

Μάλλον ζητάω πολλά!
Αυτό είναι σχετικό ;)
Θα στο θέσω αλλιώς ... θα χρειαστεί να έχεις σχετικά υψηλό επίπεδο γνώσεων διαχείρισης διακομιστή αλλά και PHP για να μπορέσεις να υλοποιήσεις αυτό που θες ακόμη και αν σε κατεύθυνα βήμα βήμα για το τι πρέπει να κάνεις.

Απ' όσα ανέφερες το μόνο που με προβληματίζει σχετικά με την δυνατότητα υλοποίησης είναι ότι τα αρχεία μάλλον δεν βρίσκονται σε τοποθεσία που να μπορείς να έχεις εσύ άμεση απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω rsync από το server σου. Διευκρίνισε που ακριβώς κάνεις login (http, ftp, δυναμική εφαρμογή ?) και πως κατεβάζεις το αρχείο κάθε φορά.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas