Post by koritsaki » Fri Mar 16, 2012 10:36 pm

Καλησπέρα σας!

Είμαι νέα στο φόρουμ και στο opencart οπότε συγχωρέστε με αν κάνω "χαζές" ερωτήσεις!

Θα ήθελα τη βοήθεια των πιο έμπειρων σχετικά με το στήσιμο ενός e-shop για τα ελληνικά δεδομένα!

Καταρχάς,
έχω κάνει εγκατάσταση, έχω βάλει ελληνικά, έχω βάλει προϊόντα - κατηγορίες κλπ και ξεκινώ με τις απορίες μου!!!
Πληρωμές - Πιστωτική
1. Με ποια τράπεζα συνεργάζεστε;
2. Ήταν εύκολη η διαδικασία στην τράπεζα... (ρώτησα και μου ζητάν ένα σωρό χαρτιά και εγκρίσεις κλπ)
3. Από που αγοράσατε extension για redirection στην τράπεζα; έχω βρει ένα δυο site αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα..
Αποστολές
Έχω συνεργασία με την ΑCS... η οποία έχει διαφορετικές χρεώσεις ανά περιοχή. (εντός πόλης, χερσαίοι, νησιωτικοί, δυσπρόσιτοι προορισμοί κλπ)
1. Υπάρχει κάποιο έτοιμο extension γι' αυτή την περίπτωση;
2. Μπορώ με κάποιο τρόπο να διαμορφώσω το ήδη υπάρχον extension ώστε να :
* μπορεί ο πελατης να επιλέξει την περιοχή του (και όχι attica, ionian islands κλπ)
* βρίσκει αυτόματα σε ποια ζώνη ανήκει (χερσαίοι, νησιωτικοί κλπ)
* να χρεώνει αυτόματα το σωστό ποσό;
3. Με την περίπτωση της αντικαταβολής τι γίνεται; Πώς μπορώ να χρεώσω το ποσό της αντικαταβολής;

Γενικές ερωτήσεις
1.Έστω ότι έχω δυο e-shop, με ποιο τρόπο μπορώ να πάρω κάποια προϊόντα από το ένα και να τα αντιγράψω στο άλλο, χωρίς να τα ξαναπερνάω από την αρχη;
2. Υπάρχει κάποιο tutorial σχετικά με το στήσιμο του opencart?
3. Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω, γενικώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση του μεγάλου ποστ!!! ;D ;D

Newbie

Post by botonakis » Tue Apr 17, 2012 4:32 am

Καλησπέρα και καλωσήρθες. Να ξέρεις ότι η απάντηση που θα σου δώσω θα είναι αρκετά αναλυτική και ίσως θα πρέπει να μπει σε βιβλίο κάποτε :joker:

Έχουμε και λέμε:
1. Με ποια τράπεζα συνεργάζεστε;
Για ελληνικό eshop?? Με καμμία. Η διαδικασία που έχουν είναι μεγάλη, το ρίσκο να σου κάνουν συνέχεια έλεγχο στην εφορία χωρίς λόγο επίσης μεγάλο και επιπλέον εάν πέσει το σύστημά τους ή εάν γίνει κάποιο λάθος, φταις πάντα εσύ και κανείς άλλος. Σε όλα τα eshop ξεκινάμε με το να βάλουμε Paypal. Εκεί συνδέεις ότι λογαριασμό ή κάρτα έχεις και με το που μπουν τα λεφτά εκεί, τα μεταφέρεις σε όποιο λογαριασμό θες χωρίς έξτρα χρέωση. Το Paypal σου παίρνει το 3,6% ανά πληρωμή που σου κάνουν αυτόματα. Επίσης, το plugin για να ενώσεις το paypal με το open cart είναι έτοιμο και σε κάθε αναβάθμιση υπάρχει και η αναβάθμιση.
Εάν παρόλα αυτά επιμένεις για ελληνικές τράπεζες (επειδή όλοι πάντα επιμένουν και εγώ προσπαθώ να τους πείσω να μην κάνουν το λάθος) μπορείς να αγοράσεις από εδώ τα plugins για όποια τράπεζα ελληνική μπορεί να συνεργαστεί το open cart.
Alpha Bank:
http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC

και οι υπόλοιπες εδώ:
http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC

Μπορεί όταν αναβαθμίσεις σε νεότερη έκδοση open cart να μην δουλεύουν. (για αυτό επιμένω πάντα)
Μόλις σου απάντησα για τις 3 πρώτες ερωτήσεις σου.

1.Έστω ότι έχω δυο e-shop, με ποιο τρόπο μπορώ να πάρω κάποια προϊόντα από το ένα και να τα αντιγράψω στο άλλο, χωρίς να τα ξαναπερνάω από την αρχη;

Εάν και τα δύο είναι open cart, απλά κάνεις export και μετά import από το παλιό στο νέο ή βάζεις έναν προγραμματιστή να σου μεταφέρει τα δεδομένα από τη βάση στο καινούριο. Εάν δεν είναι και τα δύο open cart, πολύ δύσκολο και αρκετά χρεώσιμο. Τουλάχιστον εγώ θα χρέωνα 5 ευρώ το προϊόν. 8)

2. Υπάρχει κάποιο tutorial σχετικά με το στήσιμο του opencart?
Τα βασικά υπάρχουν στο pdf που δίνεται μαζί όταν το κατεβάσεις. Τα υπόλοιπα, εδώ:
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion&path=4
και εάν δε βρεις άκρη ούτε εκεί, τότε να ήμαστε εμείς καλά να μας καλείτε. :)

3. Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω, γενικώς;
Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό που ρωτάς.
Τα πάντα πρέπει να προσέξεις. Ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα, μειώνεις στο ελάχιστο το να γίνει λάθος ή να αφήσεις "τρύπες" ώστε κάποιος μετά να σου την "κάνει" στο eshop σου.
Βάζε δύσκολους κωδικούς και κωδικό διαχειριστή μόνο σε εσένα και σε όποιον έχεις εμπιστοσύνη.
Επίσης, για καλό δικό σου, μην πας και εσύ να στήσεις το eshop σε κάποιο ότι να'ναι hoster που σου δίνει hosting στην Αμερική με 2$ το μήνα γιατί μετά στην ερώτηση "Γιατί αργεί όταν πατάω κάπου" θα σου απαντάμε με: :crazy: έλα ντε!

Ελπίζω να σε βοήθησε η απάντηση μου και εάν ναι, ένα ευχαριστώ είναι αρκετό.
Συγνώμη για τις φατσούλες και το ήφος μικρού παιδιού αλλά είναι γιορτές ακόμα για μένα.

Καλό βράδυ και εάν χρειαστείς κάτι, please reply.

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by gkyiannis » Wed Apr 18, 2012 1:03 am

Υπάρχει κάπιο extension (free ή paid) για διαφορετική χρέωση μεταφορικών π.χ. Αθήνα και Περιφέρεια;
Ευχαριστώ.

Newbie

Post by botonakis » Wed Apr 18, 2012 4:41 am

Καλησπέρα,

ναι υπάρχει και κάνει 15$.
Link:
http://www.opencart.com/index.php?route ... 008&path=4

Το plugin δεν είναι δικό μου αλλά κάνει τη δουλειά που ζητάς.

Active Member

Post by coco » Fri Apr 27, 2012 5:19 pm

iparxi kapio modul gia ACS ops iparxei kai gia to UPS?

info@comifo.com.cy
www.comilfo.com.cy

Newbie

Post by botonakis » Fri Apr 27, 2012 6:13 pm

Όχι, δεν υπάρχει.
Μπορείς όμως να φτιάξεις εσύ τις χρεώσεις με βάση τα κιλά και την περιοχή που πάει.
Εάν πας στην ACS και ζητήσεις τιμοκατάλογο θα στον δώσουν.

Active Member

Post by coco » Fri Apr 27, 2012 7:00 pm

botonakis wrote:Όχι, δεν υπάρχει.
Μπορείς όμως να φτιάξεις εσύ τις χρεώσεις με βάση τα κιλά και την περιοχή που πάει.
Εάν πας στην ACS και ζητήσεις τιμοκατάλογο θα στον δώσουν.

Ok .. tis times tis exo .. pos na to ftiaxo den 3ero...

info@comifo.com.cy
www.comilfo.com.cy

Newbie

Post by botonakis » Fri Apr 27, 2012 7:33 pm

Επειδή όλες οι υπηρεσίες Courier δουλεύουν με το βάρος και με τη περιοχή μπορείς να κάνεις αυτό που γράφω στον παρακάτω οδηγό:

http://wiki.botonakis.com/index.php/Ope ... d_shipping

Ελπίζω να σας βοηθήσει όλους.

ΥΣ: Σύντομα θα σας έχω έτοιμη και την ηλεκτρονική τάξης εκμάθησης OpenCart κ.α 8)

Active Member

Post by giannisko » Mon May 21, 2012 8:16 pm

πολυ καλες οι απαντησεις σου!!

bravo!

Newbie

Post by botonakis » Mon May 21, 2012 8:26 pm

Σε ευχαριστώ, να'σαι καλά.

Active Member

Post by acs@ariston » Sat Jul 19, 2014 2:43 pm

Παιδιά, επιτέλους η ariston έχει 4 δωρεάν εργαλεία υπολογισμού κόστους κλπ. για την ACS Courier !!!

Δείτε το http://www.aristonconsulting.eu/en/technical-support και
https://www.acscourier.net/el/acs-web-services

Newbie