Post by Daniel » Fri Aug 14, 2009 4:57 am

Ok I had to release another version after I found a massive bug in the specials and backup / restore system.

I recommend updating to this version.

You can download it here:

http://opencart.googlecode.com/files/op ... v1.3.2.zip

It also fixes a problem where new customer were not assigned a customer group id.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by eka7a » Fri Aug 14, 2009 7:50 am

Thanks Daniel

Are there any changes in language file.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 12, 2009 12:59 am
Location - Türkiye

Post by Daniel » Fri Aug 14, 2009 7:58 am

no.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by jamieleshaw » Fri Aug 14, 2009 8:35 am

Are there instructions available for upgrading from 1.3?

Active Member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2009 11:19 am

Post by Daniel » Fri Aug 14, 2009 8:47 am

from 1.3.1

i will write more instructions tomorrow for 1.3.0 > 1.3.2.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by jamieleshaw » Fri Aug 14, 2009 8:54 am

Great, thanks for the new one.
When I went from 1.3 to 1.3.1 or tried, I encountered quite a few errors.

Thanks for OpenCart!

Active Member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2009 11:19 am

Post by Leon » Fri Aug 14, 2009 9:59 am

Thanks Daniel.

Just so you know, when using 1.3.1's upgrade instructions, you run into the same error when restoring the database:

Code: Select all

Error: Unknown column 'discount' in 'field list'
Error No: 1054
INSERT INTO `order_product` (`order_product_id`, `order_id`, `product_id`, `name`, `model`, `price`, `discount`, `total`, `tax`, `quantity`) VALUES ('41', '33', '92', 'Dog Seat Belt Restraint', 'DSBR145', '4.9900', '0.0000', '124.7500', '0.0000', '25')
I look forward to your 1.3.0 --> 1.3.2 upgrade instructions.

Cheers

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 07, 2009 1:20 am

Post by uycarumba » Fri Aug 14, 2009 10:16 am

hello all, there is some way to use the protocol (sslv2) gmail google app
in this way so you can send messages across the google gmail app.

sslv2:// smtp.gmail.com
===================
host: smtp.gmail.com
Port: 465
Authentication: Yes
Username: #YOU#@gmail.com OR #YOU#@mydomaingoogleapp.com
Password: your_password # #

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 14, 2009 10:07 am

Post by Leon » Fri Aug 14, 2009 10:19 am

Have you tried SMTP using the details you provided?

Image

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 07, 2009 1:20 am

Post by Qphoria » Fri Aug 14, 2009 10:21 am

I used gmail on my store using the normal email spot. on the main "Store email" line. Never had a problem.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by hcamelion » Fri Aug 14, 2009 10:29 am

I am having problems with pagination on 1.3.0. Both with or without SEO urls it's not working past page 2.

With SEO on this is the url for every page:

Code: Select all

/prints?page=%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20
With it off the link looks ok but after page 2 doesn't show the products:

Code: Select all

/index.php?route=product/category&path=40&page=3
I'll upgrade to this latest and see if it fixes it.

Henry Weismann
877.44.MY.WEB (877.446.9932)
We can help with your Opencart Site - Opencart Web Developer

Image


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Jul 27, 2009 3:14 am
Location - Albany, NY, USA

Post by uycarumba » Fri Aug 14, 2009 10:31 am

hi Qphoria protocol type or host that you used to use the smtp of gmail?

I set the smtp to the data in the image here.

Image
but still can not work for me to send my messages
thanks

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 14, 2009 10:07 am

Post by Leon » Fri Aug 14, 2009 10:33 am

hcamelion wrote:I am having problems with pagination on 1.3.0. Both with or without SEO urls it's not working past page 2.

With SEO on this is the url for every page:

Code: Select all

/prints?page=%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20
With it off the link looks ok but after page 2 doesn't show the products:

Code: Select all

/index.php?route=product/category&path=40&page=3
I'll upgrade to this latest and see if it fixes it.
It will; it's a bug that was fixed in the latest version. The upgade process is a bit flakey at the minute.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 07, 2009 1:20 am

Post by swc » Fri Aug 14, 2009 11:13 am

hi, i got this error whenever I try to import my previous database into 1.32 it show this error when i go to index.php

Error: Unknown column 'price' in 'field list'
Error No: 1054
SELECT price FROM product_discount WHERE product_id = '76' AND customer_group_id = '0' AND quantity = '1' AND ((date_start = '0000-00-00' OR date_start < NOW()) AND (date_end = '0000-00-00' OR date_end > NOW())) ORDER BY priority ASC, price ASC LIMIT 1

http://echic.co.cc/shop/index.php

swc
Newbie

Posts

Joined
Wed Jul 29, 2009 12:37 pm

Post by hcamelion » Fri Aug 14, 2009 2:03 pm

Ok here are my steps for a smooth upgrade from 1.3.0 to 1.3.2 with an attached sql file to run....
(Im not sure if this will work from 1.3.1 to 1.3.2 you will have to do a diff on the three schemas)
1.3.0 > 1.3.2

To Upgrade:
1. First off backup your site.
2. Goto your opencart's store admin and download a backup of your database.
3. Delete the files in your hosting directory. **SEE NOTE AFTER LAST STEP**
4. Upload the files from the download.
5. Go through the install as normal but use a new database while keeping the old intact.
6. Once the install is done run the attached file db_changes.sql in your database administrator on the old database.
7. Goto the image directory from the backup and copy all the image and upload to the image directory on your hosting.
8. Goto the download directory from the backup and copy all the downloads and upload to the download directory on your hosting.
9. Go to the administration and give Top Administrator access to customer groups and modify abilities.
10. Change to the old database in both the admin and catalog config files.
11. Load the site and test everything.

**If you have tons of large images and downloads you may choose not to delete the downloads and images folders**
Note: this assumes you do not have a database prefix. If you do you will have to add the prefix to the sql commands in the sql file.


Let me know how it works for everyone. ^-^

PS: Yes the new version did fix the pagination issue. :)

Attachments

Changes to the OpenCart database from 1.3.0 to 1.3.2

Last edited by hcamelion on Fri Aug 14, 2009 3:16 pm, edited 1 time in total.

Henry Weismann
877.44.MY.WEB (877.446.9932)
We can help with your Opencart Site - Opencart Web Developer

Image


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Jul 27, 2009 3:14 am
Location - Albany, NY, USA

Post by Albert » Fri Aug 14, 2009 3:07 pm

PHP Warning: Division by zero in /home3/ie0099/public_html/sianshop_com/admin/model/report/report.php on line 19

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Oct 06, 2007 10:51 am
Location - China

Post by Daniel » Fri Aug 14, 2009 6:17 pm

thanks for letting me know!

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Fri Aug 14, 2009 6:26 pm

uycarumba wrote:hi Qphoria protocol type or host that you used to use the smtp of gmail?

I set the smtp to the data in the image here.

Image
but still can not work for me to send my messages
thanks
is there any errors? check your error log.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by uycarumba » Fri Aug 14, 2009 6:38 pm

Hi Daniel, sslv2 to use this host: sslv2://smtp.gmail.com at SMTP_Host to send a message shows me this error:

Error: AUTH LOGIN command failed!

now I have configured the smtp mail in this way in the image:

Image

any solution to this problem in order to use gmail google app I would appreciate very much.

thanks.

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 14, 2009 10:07 am

Post by Qphoria » Fri Aug 14, 2009 7:22 pm

uycarumba wrote:hi Qphoria protocol type or host that you used to use the smtp of gmail?

I set the smtp to the data in the image here.

Image
but still can not work for me to send my messages
thanks
I said above I didn't use the smtp. I just left it blank and used normal mail and put "mymail@gmail.com" into the store owner email field

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests