Post by crazyd » Mon Mar 12, 2012 11:39 pm

Buna ziua,

Vreau sa incarc in magazinul nou instalat pe open cart, lista cu clienti pe care am descarcat o din vechiul meu magazin online. Este in format .xml. Problema este ca nu gasesc unde o pot incarca in cp ca sa fie afisata automat in panoul admin opencart.

Multumesc.

New member

Post by inactiveaccount9912 » Mon Mar 12, 2012 11:50 pm

Incearca vreunul din modulele de import/export din directorul de extensii de sus.

Expert Member

Post by crazyd » Tue Mar 13, 2012 12:35 am

Da am sa incerc asa sa vad daca merge. Multumesc.

New member

Post by crazyd » Thu Mar 15, 2012 10:18 pm

Nu a mers cu vqmod pentru ca nu il pot instala pur si simplu. Am facut exact cum scrie in instructiuni. Oricum mi se pare aberanta metoda asta de a incarca modulele numai din server. E greoaie si complicata pentru utilizatori. Am alte alternative?

New member

Post by Alsaru » Sun Mar 25, 2012 5:02 pm

Din admin control panel nu se poate.
Se poate cu o simpla modificare a fisierului "customer" din baza de date.
Daca ai acces la phpMyAdmin cauta in table-urile din stanga "customer". Alege sa o exporti, bifeaza "custom" pentru a vizualiza optiunile de descarcare. La "Format" alege "csv". La "Format-specific options", campul "Columns separated with:" trebuie sa tastezi ";" (; este delimitatorul de coloane din opencart")

Dupa ce ai descarcat csv-ul deschide-l cu Excel sau Calc dar atentie sa specifici delimitatorul de coloane ";" (atat, fara comma sau semicolon). Apoi inlocuieste datele din coloane cu cele dorite (nume, email, telefon, adresa etc) eventual cu copy paste din lista ta veche. DACA VREI SA ADAUGI O COLOANA CU O ALTA VALOARE CAR NU E IN DEFAULT-ul OPENCART E MAI COMPLICAT CA APOI TREBUIE SA MODIFICI SI ANUMITE PHP-URI DIN CORE.
Salveaza din nou in csv, alege optiuni avansate la salvare si tasteaza din nou column delimiter ";".
Apoi import inapoi in phpMy Admin: alege "csv", bifeaza "replace table data with file", tasteaza ";" in "Columns separated with:" si da-i "go".
Asta e tot.

New member