Post by Creativerty » Fri Nov 11, 2011 8:40 am

Hi I have noticed on 2 of my shops running 1.5.1 sometimes when you edit products, options disappear or dont load properly. If you refresh the page they show again.

Any ideas?

Has this been fixed in the latest version?

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 11, 2011 8:19 am

Post by Qphoria » Fri Nov 11, 2011 9:34 am

This is related to older versions of vQmod. Get version 2.1.5 and this will go away:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... ad#p218172

If you are still seeing it after upgrading to 2.1.5 vqmod, then the pseudo-cache in vQmod 2.1.5 may not be long enough. You can use the vQmod "UseCache" method and that should fix it.

if you are using useCache with vQmod or not using vQmod at all and still seeing this, then you may be reaching your server's max post size or max execution timeout, in which case you must have like 50 options and you are just posting too many fields.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Creativerty » Thu Nov 17, 2011 8:49 pm

Great that seems to have done it!

Thanks ;D

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 11, 2011 8:19 am

Post by Qphoria » Fri Nov 18, 2011 1:27 am

I am actually seeing this issue now where vQmod is NOT installed, but there are like 60+ options. I think we need to change the way this form works to make each option save to the database separately and only show the text row as this is only going to get worse as more fields are added

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Xsecrets » Fri Nov 18, 2011 2:40 am

Qphoria wrote:I am actually seeing this issue now where vQmod is NOT installed, but there are like 60+ options. I think we need to change the way this form works to make each option save to the database separately and only show the text row as this is only going to get worse as more fields are added
I like the on the fly updating idea, but really all you would need to do to more or less eliminate this issue is to only pull the values list once for each option and reuse it instead of pulling it every single time an option value is loaded, especially when you are talking about the initial load.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by Qphoria » Fri Nov 18, 2011 4:14 am

Xsecrets wrote:
Qphoria wrote:I am actually seeing this issue now where vQmod is NOT installed, but there are like 60+ options. I think we need to change the way this form works to make each option save to the database separately and only show the text row as this is only going to get worse as more fields are added
I like the on the fly updating idea, but really all you would need to do to more or less eliminate this issue is to only pull the values list once for each option and reuse it instead of pulling it every single time an option value is loaded, especially when you are talking about the initial load.
But then you still run into max_post_upload limitations on some servers... options add so many fields and if you have a lot then you are risking running into that problem

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Qphoria » Fri Nov 18, 2011 4:14 am

Xsecrets wrote:
Qphoria wrote:I am actually seeing this issue now where vQmod is NOT installed, but there are like 60+ options. I think we need to change the way this form works to make each option save to the database separately and only show the text row as this is only going to get worse as more fields are added
I like the on the fly updating idea, but really all you would need to do to more or less eliminate this issue is to only pull the values list once for each option and reuse it instead of pulling it every single time an option value is loaded, especially when you are talking about the initial load.
But then you still run into max_post_upload limitations on some servers... options add so many fields and if you have a lot then you are risking running into that problem

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Xsecrets » Fri Nov 18, 2011 4:18 am

yeah I do like the idea of individual updates, but at the very least we need a bandaid on this problem. It never should have been done that way to begin with.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by Qphoria » Fri Nov 18, 2011 10:24 pm

Sometimes things work cool on a small scale and we forget the big picture (and big stores)

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests