Post by sebasq » Mon Aug 29, 2011 3:09 am

Folks,

I have opencart v. 1.5.0.3 installed. I've configured PayPal Standard account as in opencart PayPal guide.

PayPal is showing as payment method. I can put order, then I'm transfered to PayPal, I'm paying for my products and I'm back on my opencart site. Everything seems to work just fine.

Thing is that I've paid for product but order is in status Canceled and I can find this order only in Missing Orders.

I've checked pp_standard.php file and made some traps. Seems that everything is ok until line:

Code: Select all

 if (!$this->config->get('pp_standard_test')) {
                                $curl = curl_init('https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr'); -------- after this line nothing is happening
                        } else {
                                $curl = curl_init('https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr');
                        }
Can someone tell me what is wrong please?

Cheers,
seba

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by Qphoria » Mon Aug 29, 2011 4:49 am

looks like curl is erroring out on your server.

Try adding:
exit(curl_error($curl));

right after:
$curl = curl_init('https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr');

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by sebasq » Mon Aug 29, 2011 6:43 am

thanks for answer.

still nothing changed...

maybe there's sth wrong with permissions on my server?

as i understand PayPal is sending answers through POST, but how can I check if its reaching destination. On PayPal account I have always "Send" in History.

any ideas?

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by sebasq » Wed Aug 31, 2011 10:12 pm

Folks,

No one? this is still not working... dunno what to do..plz help..

sebas

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by IAA » Fri Sep 02, 2011 8:54 am

I'm having the same issue since upgrading to 5.0

IAA
Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 02, 2011 11:09 pm

Post by sebasq » Mon Sep 05, 2011 1:43 am

i still didn't figure out how to fix it..u?

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by cbishwaraj » Fri Sep 09, 2011 3:01 am

I am also having problem on this.
All the paypal orders are going to 'Missing order'...

Please opencart Developers! HELP needed on this!!!

New member

Posts

Joined
Tue Jun 15, 2010 3:21 am

Post by Matty » Sun Sep 11, 2011 4:36 pm

I'm also having this issue.

Have setup a paypal 'sandbox' account and payment module (as per http://www.opencart.com/index.php?route ... 8_32_35_60) but all transactions come through as "abandoned orders".

Has anyone found a solution to this yet?

Thanks
Matt

New member

Posts

Joined
Fri Feb 05, 2010 5:56 pm

Post by cdamianou » Sat Sep 17, 2011 11:31 pm

I have the same problem as well. Surely due to the amount of people having this problem, someone must know why we are having them?

Anyone

http://www.magictao.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 09, 2011 2:13 pm

Post by Matty » Sun Sep 25, 2011 2:09 pm

If anyone's still having problems with paypal transactions coming up as 'abandoned orders' here is something that worked for me...

(1) Create new paypal sandbox from scratch (with 'payment review' disabled on test accounts for seller and buyer)
(2) Remove .htaccess file (which I had setup to password protect my 'development' site)

Cheers
Matt

New member

Posts

Joined
Fri Feb 05, 2010 5:56 pm

Post by sebasq » Wed Sep 28, 2011 8:10 pm

Matty, that's not the case but thanks for trying. Thing is that lot o people has problem with "Missing Orders" and no one can help us. This is disaster. I'm trying to solve the problem for 1 month and still not working.

Can someone from developer can help us?!?!?!?!?

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by SXGuy » Thu Sep 29, 2011 2:20 am

i had a missing order problem, turned out to be the sort order of the totals in opencart admin.

Can you list in order, all your totals that are configured?

Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 08, 2009 2:07 am

Post by sebasq » Thu Sep 29, 2011 6:15 am

i have 2 Orders Totals disabled. Both was without Sort Order. i've added numbers to Sort Order and tried. still is not working.

My Order Totals:

Order Totals Status Sort Order Action
Coupon Enabled 4 [ Edit ] [ Uninstall ]
Store Credit Enabled 7 [ Edit ] [ Uninstall ]
Handling Fee Disabled 6 [ Edit ] [ Uninstall ]
Low Order Fee Disabled 10 [ Edit ] [ Uninstall ]
Reward Points Enabled 2 [ Edit ] [ Uninstall ]
Shipping Enabled 3 [ Edit ] [ Uninstall ]
Sub-Total Enabled 1 [ Edit ] [ Uninstall ]
Taxes Enabled 5 [ Edit ] [ Uninstall ]
Total Enabled 9 [ Edit ] [ Uninstall ]
Gift Voucher Enabled 8 [ Edit ] [ Uninstall ]

thanks,
seba

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by sebasq » Thu Nov 24, 2011 7:27 am

guys?? any suggestions?

I've already did:
- checked paypal account config
- checked IPN
- tried with disabled firewall
- tried without .htaccess file
- all statuses in paypal IPN history are with status 200 (they should be, right?)
- paypal module in opencart is set to debug mode but nothing appears in error log after transaction
- when i put :

Code: Select all

        public function callback() {
mail($this->config->get('config_email'), "IPN REACHED", "IPN REACHED");
                $this->load->library('encryption');
in /catalog/controller/payment/pp_standard.php i get an e-mail IPN REACHED

still no clue why all my orders are going to Missing Orders.

Plz help.

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 29, 2011 3:00 am

Post by lindapoppleton » Wed Nov 14, 2012 10:35 am

Has this been solved somewhere? I cannot believe it has been going on for more than a year and I am now having this problem with a new install of OpenCart 1.5.4. What the heck is going on? Does anyone have paypal standard working correctly with this cart?


Posts

Joined
Wed Nov 14, 2012 7:46 am

Post by rfollett » Fri Nov 30, 2012 4:44 am

Any updates on this?

New member

Posts

Joined
Wed Oct 24, 2012 1:09 am

Post by JNeuhoff » Fri Nov 30, 2012 6:42 am

Having quickly scanned through the posts here, it seems to me that the abandoned orders issue is because of missing or failed IPN calls from Paypal to the OpenCart server. So the first thing to do would be to check the server's raw access logs to see whether PayPal sent IPN calls to the OpenCart server.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by rfollett » Fri Nov 30, 2012 2:52 pm

Thank you. How do I heck the server's raw access logs to see whether PayPal sent IPN calls to the OpenCart server.?

New member

Posts

Joined
Wed Oct 24, 2012 1:09 am

Post by rfollett » Fri Nov 30, 2012 6:29 pm

Also just downloaded latest version of encription.php and orders now working.

BUT they are coming through as status Complete? ANy ideas why this might be?

New member

Posts

Joined
Wed Oct 24, 2012 1:09 am

Post by JNeuhoff » Fri Nov 30, 2012 7:19 pm

rfollett wrote:Thank you. How do I heck the server's raw access logs to see whether PayPal sent IPN calls to the OpenCart server.?
Just search for all lines containing e.g. 'route=payment/pp_standard/callback'.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests