Post by abneb217 » Wed May 20, 2009 1:57 am

Hi,

I just uploaded OpenCart to my server, went to the store homepage and saw an error on the "Register Globals" line - mine shows on (see attached file).
I looked at the PHP.INI file and it says "register_globals = Off" . I emailed my host about this and got the following response:
Try adding this line to your .htaccess file:

php_flag register_globals off

1- should i do this?
2- if so, where is this file typically located?

TIA.

Attachments

SS-2009.05.19-18.20.50.gif

global register error - SS-2009.05.19-18.20.50.gif (8.72 KiB) Viewed 4612 times


Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by JNeuhoff » Wed May 20, 2009 4:25 am

1- should i do this?
Yes.
2- if so, where is this file typically located?
The same directory where you installed your Opencart.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by phpuk » Wed May 20, 2009 7:52 am

You can ignore this warning as OpenCart already deals with this.

I believe Daniel is removing this check from the next version.

Phil.

Global Moderator

Posts

Joined
Wed Mar 25, 2009 10:57 am

Post by abneb217 » Wed May 20, 2009 8:59 pm

thanks for the responses.
my host ended up doing something themselves to fix this for me and installation was successful.

However, when i try to access the demo shop or the admin page i get warning & fatal error & can't see anything. Can I post the details in this thread or should i start a new topic in a different section?

Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by JNeuhoff » Thu May 21, 2009 2:01 am

However, when i try to access the demo shop or the admin page i get warning & fatal error & can't see anything. Can I post the details in this thread or should i start a new topic in a different section?
Please post your error message here. Also, what's the URL of your Opencart site?

User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by abneb217 » Thu May 21, 2009 4:04 am

url is http://www.absilver.com/opencart

error when i go to the above url:
Warning: require_once(/var/www/html/opencart/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/opencart/index.php on line 12

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/html/opencart/system/startup.php' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /var/www/html/opencart/index.php on line 12

when i add /admin I get:
Warning: require_once(/var/www/html/opencart/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/opencart/admin/index.php on line 6

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/html/opencart/system/startup.php' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /var/www/html/opencart/admin/index.php on line 6

Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by JNeuhoff » Thu May 21, 2009 4:34 am

Does your /var/www/html/opencart/config.php contain the following line?

Code: Select all

define('DIR_SYSTEM', '/var/www/html/opencart/system/');

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by abneb217 » Thu May 21, 2009 5:11 pm

JNeuhoff wrote:Does your /var/www/html/opencart/config.php contain the following line?

Code: Select all

define('DIR_SYSTEM', '/var/www/html/opencart/system/');
Yes it does.

Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by abneb217 » Mon May 25, 2009 1:30 am

any ideas?

Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by abneb217 » Tue May 26, 2009 6:52 pm

I just uploaded all the folders again and now i'm able to access the store - www.absilver.com/opencart .
However, I still can't access the admin section. When I try to go to www.absilver.com/opencart/admin I get the following:

Warning: require_once(DIR_SYSTEMstartup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/opencart/admin/index.php on line 6

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DIR_SYSTEMstartup.php' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /var/www/html/opencart/admin/index.php on line 6

I checked the admin folder and I see an index.php file in there. Any ideas?

Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by Daniel » Tue May 26, 2009 8:14 pm

you config file has not been writen.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by abneb217 » Tue May 26, 2009 9:13 pm

Hi Daniel,

sorry for the potentially silly question but i'm pretty much a newbie when it comes to web design.
can you elaborate on what "you config file has not been writen." means ?

Newbie

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 1:32 am

Post by JNeuhoff » Tue May 26, 2009 11:42 pm

Make sure your config files /var/www/html/opencart/config.php and /var/www/html/opencart/admin/config.php have been correctly created by the installer.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests