Post by lovac24 » Thu Aug 18, 2011 5:07 am

Hallo,

how i can add a suffix to the <title> tag on product pages. so that the text appears only withingthe <title> tags in the <head> of product pages but not in the actual product titles themselves.

Thank You

TECHNODISCOUNT24 - BUY WITH ALERTPAY AND MONEYBOOKERS
Free Shipping Worldwide and Cheapest Prices
Buy Gadgets on the best Alertpay Shop


New member

Posts

Joined
Wed Mar 31, 2010 5:59 pm

Post by uksitebuilder » Thu Aug 18, 2011 5:17 am

Will the suffix be the same for all product pages or different for each product ?

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by hellogoodbye » Sat Aug 20, 2011 10:10 am

I would like to know where/how to add text to the browser title, but not the product itself too. the same to each page is fine..

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by uksitebuilder » Sat Aug 20, 2011 3:25 pm

open: catalog/view/theme/default/template/common/header.tpl

find:

Code: Select all

<title><?php echo $title; ?></title>
replace with:

Code: Select all

<title><?php echo $title . (isset($this->request->get['route'])&&$this->request->get['route']!='product/product'?' - WHATEVER YOU WANT'); ?></title>
OR If you just want to append the site name:

replace with:

Code: Select all

<title><?php echo $title . (isset($this->request->get['route'])&&$this->request->get['route']!='common/home'&&$this->request->get['route']!='product/product'?' - ' . $this->config->get('config_name'):''); ?></title>

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by lovac24 » Sat Aug 20, 2011 5:36 pm

uksitebuilder wrote:Will the suffix be the same for all product pages or different for each product ?
I want to make it different for every product. So please can you tell me where to change it? Thank You

TECHNODISCOUNT24 - BUY WITH ALERTPAY AND MONEYBOOKERS
Free Shipping Worldwide and Cheapest Prices
Buy Gadgets on the best Alertpay Shop


New member

Posts

Joined
Wed Mar 31, 2010 5:59 pm

Post by uksitebuilder » Sat Aug 20, 2011 9:18 pm

Do you use the 'Location' field in your edit product screen for anything ?

If not you could put the unique text in there.

Then we just need to append it to the title on the product page.

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by hellogoodbye » Sun Aug 21, 2011 6:53 am

When I replace the code below, the homepage's browser title shows "Notice: Undefined index: route in..."
and nothing changes on the product pages.

Code: Select all

<title><?php echo $title; if($this->request->get['route']!='product/product'){ echo ' - WHATEVER YOU WANT'; } ?></title>
And nothing happens (no errors either) when I change it to the one below.

Code: Select all

<title><?php echo $title . (isset($this->request->get['route'])&&$this->request->get['route']!='common/home'&&$this->request->get['route']!='product/product'?' - ' . $this->config->get('config_name'):''); ?></title>

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by uksitebuilder » Sun Aug 21, 2011 2:32 pm

OK, I changed one code block, but forgot the other, apologies, I have amended my code above.

You asked, for the title to be appended if not on the product page, or did I misunderstand your question ?

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by hellogoodbye » Mon Aug 22, 2011 3:16 am

Yes, I wanted to add some extra text to the title (the one on the web browser), but not to the product title on the webpage. I wanted to use the first code you gave. Tried it again and the site doesn't load. It's a blank page this time.

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by uksitebuilder » Mon Aug 22, 2011 3:26 am

ahh ok, not sure why you are getting a blank page.

So if I have this correct, you want to append a phrase to the META title on all pages including the product page (the browser page title). I misunderstood before and thought you meant all pages apart from the product pages.

If so, then, try this code. I have actually just done the same for my sites by appending the site name to the title, but you can use any phrase.

find:

Code: Select all

<title><?php echo $title; ?></title>
replace with:

Code: Select all

<title><?php echo $title . ' - WHATEVER YOU WANT'; ?></title>

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by hellogoodbye » Mon Aug 22, 2011 9:58 am

aha yes, i want to append a phrase to the meta title of the product pages. Thanks! It works. How do I exclude the homepage from getting appended?

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by uksitebuilder » Mon Aug 22, 2011 2:50 pm

Code: Select all

<title><?php echo $title . (isset($this->request->get['route'])&&$this->request->get['route']!='common/home'?' - WHATEVER YOU WANT':''); ?></title>

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by hellogoodbye » Mon Aug 22, 2011 5:04 pm

ohh, am I getting a blank page because the seo_url.php was edited?

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by uksitebuilder » Mon Aug 22, 2011 5:19 pm

do you get a blank page without the code change above ?

are there any errors in your admin error log ?

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by hellogoodbye » Tue Aug 23, 2011 4:23 am

Just tried the code again and it works. My bad, I must have left out the

Code: Select all

':''
while editing my keyword. Thank you for ur help!

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by lovac24 » Wed Aug 24, 2011 8:43 pm

uksitebuilder wrote:Do you use the 'Location' field in your edit product screen for anything ?

If not you could put the unique text in there.

Then we just need to append it to the title on the product page.
I am not using the location field and i leave it always blank.

TECHNODISCOUNT24 - BUY WITH ALERTPAY AND MONEYBOOKERS
Free Shipping Worldwide and Cheapest Prices
Buy Gadgets on the best Alertpay Shop


New member

Posts

Joined
Wed Mar 31, 2010 5:59 pm
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 43 guests