Post by Jeames » Thu Aug 11, 2011 11:27 pm

Beste Forumleden,

Ik ben sinds twee dagen helemaal in de ban van Open Cart! Nu wil ik zo snel mogelijk een Multishop gaan maken met ongeveer een 20tal domeinen (dus geen subdomeinen).

Ik kom er nog niet helemaal uit, diverse topcis gevonden:
- Wie kan me helpen met het opzetten van een Multishop
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... op#p173839

- Multistore middels Direct Admin
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=105&t=26789

- Alias domeinen met emailaccount (ook Direct Admin)
http://www.directadmin.com/forum/showth ... post205756

Ik gebruik OC 1.5.1.1, en ik ben in het bezit van een VPS met daarbij Direct Admin.

Ik zou graag een handleiding willen schrijven voor het aanmaken van een Multishop voor domeinen en niet voor subdomeinen. Is hier belangstelling voor? En zijn er diehard specialisten die willen meedenken bij vragen?

Just let me know ;-) Ga er vanavond verder mee aan de slag. Zodra er iets werkend is van een Multishop horen jullie dat als eerste...

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 11, 2011 7:06 pm

Post by 6ilverfox » Fri Aug 12, 2011 12:24 am

In directadmin

Op je Home zie je onderaan de subrubriek "Advanced Features" daar heb je "Domain Pointers" .

Bij sourcedomain vul je het nieuwe domein in waar je ook je Multistore op wil en je zorgt ervoor dat "Create as an Alias" ingevinkt is. Als je dit niet doet dan zal hij gewoon doorverwijzen & kan je multistore niet gebruiken.

Nu op je admin van opencart ga je naar winkelinstellingen en klik je op toevoegen. Nu gewoon het domeinnaam invullen van je 2de store(zelfde domain dat je net in directadmin toegevoegd hebt.

En dat is alles om multi-store werkend te hebben ;)

Active Member

Posts

Joined
Mon May 03, 2010 6:32 pm

Post by Jeames » Fri Aug 12, 2011 12:38 am

...ok nou dan is mijn topic volledig overbodig ;-) Excuus daarvoor!

En dank @6ilverfox voor deze info!

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 11, 2011 7:06 pm

Post by 6ilverfox » Fri Aug 12, 2011 2:07 am

overbodig niet denk dat het altijd wel goed is voor de bevindingen en vragen hier in het nederlands te kunnen stellen. ^-^

Active Member

Posts

Joined
Mon May 03, 2010 6:32 pm

Post by Jeames » Fri Aug 12, 2011 2:19 am

Nou ik heb al wel een probleem ;-)

Ik heb verschillende domeinen op de server (allemaal hetzelfde shared ip adres) staan waar ik naartoe wil verwijzen maar dan krijg ik de melding 'already on server'

Kortom:
  • Geen domeinen welke al op de server staan?
  • Hoe werkt dat dan met domeinen op een andere (externe) server dan het domein die de domein pointers gaat aanwijzen?
  • Krijg je dan wel je eigen SEO urls?
Dus als ik een domein pointer maak naar http://www.domeinspeelgoedx.nl krijg ik dan ook http://www.domeinspeelgoedx.nl/houtenspeelgoed

Alvast bedankt!

Ik ga nu eerst de domeinen weer verwijderen en dan aanmaken met domein pointer, kijken of dat werkt ;-)

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 11, 2011 7:06 pm

Post by 6ilverfox » Sat Aug 13, 2011 6:33 am

Kortom:
  • Geen domeinen welke al op de server staan?
Uiteraard
  • Hoe werkt dat dan met domeinen op een andere (externe) server dan het domein die de domein pointers gaat aanwijzen?
Je begrijpt het begrip verkeerd je 2de domein koppel je als het ware aan je hosting account van je eerste domein. Enige wat je moet doen is je domeinen naar de juiste nameservers verwijzen en dan komt het wel goed.
  • Krijg je dan wel je eigen SEO urls?
Inderdaad die krijg je
Dus als ik een domein pointer maak naar http://www.domeinspeelgoedx.nl krijg ik dan ook http://www.domeinspeelgoedx.nl/houtenspeelgoed
Ja

Active Member

Posts

Joined
Mon May 03, 2010 6:32 pm

Post by Jeames » Mon Aug 15, 2011 2:23 am

Held ;-)

En nogmaals dank!

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 11, 2011 7:06 pm

Post by richim » Wed Aug 24, 2011 5:36 am

is dit de belangrijke regel in de dns
localhost AAAA ::1

Newbie

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 5:34 am

Post by bestoffer4u » Sun Feb 19, 2012 1:34 am

Wij hebben gisteren een nieuwe opencart installatie geinstalleerd op http://www.cavelloondergoed.nl en hier een tweede shop in aangemaakt http://www.cavelloboxershort.nl.

Dit lijkt allemaal prima te werken, echter in de 2e shop wordt de content van de homepage niet getoond, wel de header en de footer maar dus niet de content van het hoofdgedeelte. Ben er van overtuigd dat we iets kleins over het hoofd zien.

Wie heeft er tips voor ons?

Johan
Cavelloboxershort.nl

Newbie

Posts

Joined
Sun Feb 05, 2012 4:39 pm
Location - Netherlands

Post by heidi11 » Thu Feb 23, 2012 10:10 pm

@bestoffer
Ik zie geen verschil?

Vraagje

Ik heb een multishop geïnstalleerd op 2 domeinen
domein.be
domein.eu

Alles gaat goed, behalve één zaak.

Wanneer iemand iets bestelt op domein.eu (dus niet de standaard) krijg ik geen waarschuwingsmail dat er iemand iets gekocht heeft. De klant krijgt wel zijn mail.

De mail protocol staat op MAIL.

Iemand een idee?

New member

Posts

Joined
Sun Feb 19, 2012 6:30 pm

Post by SilverNL » Thu Sep 20, 2012 4:33 pm

Dit lijkt het beste topic online met een goede uitleg, alleen kom ik er helaas niet uit met de domain pointers in Directadmin.

Setup:
Een shop welke staat op: www.websitenaam.nl/webshop/
Een lege domeinnaam: www.websitenaam2.nl

Nu wil ik een andere domeinnaam erbij koppelen (de lege domein hierboven genoemd), deze is ook al aangemaakt in DirectAdmin. Domainpointers geeft aan dat de domein naam al bestaat (wat klopt want staat al in Directadmin) maar hoe kom ik nu dus verder?

Alvast bedankt,

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 20, 2012 4:30 pm

Post by SilverNL » Tue Oct 16, 2012 5:40 pm

SilverNL wrote:Dit lijkt het beste topic online met een goede uitleg, alleen kom ik er helaas niet uit met de domain pointers in Directadmin.

Setup:
Een shop welke staat op: http://www.websitenaam.nl/webshop/
Een lege domeinnaam: http://www.websitenaam2.nl

Nu wil ik een andere domeinnaam erbij koppelen (de lege domein hierboven genoemd), deze is ook al aangemaakt in DirectAdmin. Domainpointers geeft aan dat de domein naam al bestaat (wat klopt want staat al in Directadmin) maar hoe kom ik nu dus verder?

Alvast bedankt,
Helaas nog steeds geen oplossing :(.. iemand die mij wegwijs kan maken?

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 20, 2012 4:30 pm

Post by neetjedem » Thu Feb 07, 2013 5:52 am

Goedenavond,

Ik heb een probleempje met de multistore instellingen. Ik heb een OC installatie op www.domein.nl. Voor de multishops heb ik in eerste instantie subdomeinen aangemaakt. Deze subdomeinen gekoppeld aan de webdirectory waar de OC installatie staat. Dit werkt perfect. In elke test shop op de subdomeinen die ik heb gemaakt kan ik netjes producten in het winkelwagentje doen en afrekenen.

Nu het betere werk. Ik heb een nieuwe domeinnaam geregistreerd (www.domein2.nl) bij dezelfde provider (DataCT - zij werken met MySMT als admin panel). Deze domeinnaam is gekoppeld aan www.domein.nl en ook op www.domein2.nl werkt de OC installatie na het toevoegen van een winkel in de admin. Layout en instellingen werken prima. Echter....op www.domein2.nl kan ik niets in het winkelwagentje houden. Ik kan 1 product toevoegen, maar zodra ik naar een andere categerorie ga of de inhoud van de winkelwagen wil bekijken, dan is deze meteen weer leeg... Hoe kan dit toch? Heeft iemand een idee? Is het een instelling of doe ik iets anders fout.

Al vast bedankt voor alle reacties :)

New member

Posts

Joined
Wed Jan 30, 2013 8:10 am

Post by Ribo23 » Fri Jan 10, 2014 5:04 am

Ik wil ook graag een tweede shop toevoegen. Echter werk ik niet met DirectAdmin maar met mijndomein.nl. Wat zijn de stappen die ik moet volgen om het werkend te krijgen? Alvast bedankt!

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 10, 2014 5:02 am

Post by perapasha » Sun May 25, 2014 7:41 pm

vastlopertje met het inrichten...

Binnen Cpanel Addon-domein(.BE) gerealiseerd en als ik nu een 2e winkel aanmaak met dat adres gaat hij ook netjes naar (een) 'home'page.
Maar als ik dan doorklik redirect hij hem weer naar de .NL variant. Alsof er ergens staat dat je altijd naar de .NL variant toe moet gaan. En met een komende uitbreiding naar .DE variant wil ik natuurlijk wel de taal aan kunnen passen.

Als ik in de winkelinstellingen achter de URl een '/' zet, zoals de hoofdwinkel, doet hij helemaal niets meer?
Wie heeft het verlossende antwoord??

Groeten Ron

Newbie

Posts

Joined
Sun May 25, 2014 7:29 pm

Post by perapasha » Sun Sep 07, 2014 11:54 pm

Heeft zichzelf opgelost door een Google Translate ext weg te halen.
Hoe verzin je het...

Newbie

Posts

Joined
Sun May 25, 2014 7:29 pm

Post by nexus85 » Fri Mar 20, 2015 2:21 am

perapasha wrote:vastlopertje met het inrichten...

Binnen Cpanel Addon-domein(.BE) gerealiseerd en als ik nu een 2e winkel aanmaak met dat adres gaat hij ook netjes naar (een) 'home'page.
Maar als ik dan doorklik redirect hij hem weer naar de .NL variant. Alsof er ergens staat dat je altijd naar de .NL variant toe moet gaan. En met een komende uitbreiding naar .DE variant wil ik natuurlijk wel de taal aan kunnen passen.

Als ik in de winkelinstellingen achter de URl een '/' zet, zoals de hoofdwinkel, doet hij helemaal niets meer?
Wie heeft het verlossende antwoord??
Ik heb het zelfde probleem, maar heb er geen Google translate ext oid in staan. De homepage op mijn .BE domein (mijn multistore) doet het netjes maar wanneer ik ook maar ergens op klik kom ik op het hoofddomein uit de .COM. heb getest maar de linkjes op het .BE domein doen het gewoon als ik .COM verander naar .BE.

Verder zie je bij de multistore de icoontjes niet van bijv. winkelwagen etc. voor een voorbeeld: nextimewinkel.be (sub) nextimewinkel.com (hoofd)

Heb de domainpointer als alias ingesteld via directadmin.

Ik heb versie 2.0.1.1, iemand een oplossing.

Ontwikkeld de sites NeXtime Winkel en Kluizen Discount


New member

Posts

Joined
Wed Jan 27, 2010 4:40 pm

Post by bakmina » Fri Apr 10, 2015 11:49 pm

Ik kom er niet meer uit, ik gebruik 2.0.1.1 en krijg multishop niet aan de gang. Ik krijg alleen de andere webshop met een andere domein naam.

Iemand een idee wat er verkeerd gaat

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 10, 2015 10:10 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest