Zdravím, všiml jsem si jedné zvláštní věci, nevím zda je to chyba Opencartu (1.4.9.5) nebo hostingu. Když se na web nainstaluje více instancí Opencartu např. takto:
web.cz/shop1/
web.cz/shop2/
web.cz/shop3/
tedy tři separátní instalace, a v každé z nich jsou nastavené jiné výchozí hodnoty, tak při prohlížení obchodů se vždy použijí výchozí hodnoty obchodu, který jsme otevřel jako první. Když je v shop2 nastavena výchozí měna Euro a v shop1 je nastavena výchozí měna Koruna Česká, ukazuje se i v shop1 euro, pokud jsem před tím otevřel shop2. Jediné co jakž takž pomohlo bylo ve Firefoxu smazat tzv. "nastavení pro daný server". Nemělo by to být ale ošetřeno na úrovni Opencartu, tak aby se separátní instalace na jednom doménovém jméně vzájemně neovlivňovaly? Původně jsem si totiž chtěl odladit několik obchodů a jsou s tím nějaké problémy, jedině by musely být nastaveny všechny zcela stejně. Nebo mám použít jednu instalaci a případné další obchody vytvářet z administrace přes "vytvořit nový obchod"?
verze Opencart 1.4.9.5
Není to chyba hostingu, Opencart nastavuje do cookies preferovanou doménu a měnu na celou doménu.
Takže když si na jednom shopu vyberete němčinu, shop předpokládá, že chcete němčinu a zvolí ji i v druhém shopu.
Takže když si na jednom shopu vyberete němčinu, shop předpokládá, že chcete němčinu a zvolí ji i v druhém shopu.
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Díky za odpověď. Dal jsem si ještě práci, že jsem vytvořil 2 zcela identické instalace Opencartu. Jednu ve složce /shop1 a druhou ve složce /shop2 . Pokud se nastaví zcela identicky není s tím žádný problém s jedinou výjimkou: a tou je obsah košíku - když uživatel něco vloží do košíku a přejde do druhého obchodu, tak se ten obsah košíku z prvního obchodu zahodí, ale jinak vše (snad) funguje korektně.
Drobný problém může nastat v předávání nastavení přes cookies a přechodech mezi obchody , které nemají identické volby. Např. Pokud v jednom obchodě je nastavena česká měna a v druhém není vůbec definována, někdy záhadně zmizí jedna či obě nabídky na výběr jazyka a měny, nebo to nejde přenastavit bez smazání cookies.
Takže dobrou zprávou pro všechny, kteří by chtěli hostovat na hostingu v jedné doméně více opencartů je že to jde.
Opencard 1.4.9.5
Drobný problém může nastat v předávání nastavení přes cookies a přechodech mezi obchody , které nemají identické volby. Např. Pokud v jednom obchodě je nastavena česká měna a v druhém není vůbec definována, někdy záhadně zmizí jedna či obě nabídky na výběr jazyka a měny, nebo to nejde přenastavit bez smazání cookies.
Takže dobrou zprávou pro všechny, kteří by chtěli hostovat na hostingu v jedné doméně více opencartů je že to jde.
Opencard 1.4.9.5