... или.. форум на Български !
Ние не сме голяма държава и обикновенно в по големите форуми не ни зачитат много и администраторите не допускат създаването на основен Български форум ! Затова и се принуждаваме да пишем обикновенно в Русский форум.
Обаче се получава така че по възрастните българи знаят руски , но не знаят английски ! Но на по младите им е трудно на руски ! Те пък пишат по английските форуми и така се разпиляваме...
Вече втора година се занимавам със системата OpenCart и виждам проблемите . Много от търговците се обръщат към мен по най различни въпроси - някой от които и аз не мога да им отговоря...
Тук в България за да използваш системата OpenCart си има някой специфики които само ние българите можем да си помогнем взаимно !А навярно има българи които могат да помогнат , но сме пръснати по форумите !
Има фирма в България която разпространява OpenCart като RexCart , но там нещата са по различни , до някаква степен комерсиални , това което предлагат е орязано според интересите им ( например Download -а го няма в RexCart както в оригинала на OpenCart ) и навсякъде в системата са нацъвкали RexCart ! Също така нямат свободен форум , а някакъв блог в който допускат да излиза само това което им изнася...
Абе... с две думи - НЯМА ЗА СЕГА НИКАКЪВ СВОБОДЕН ФОРУМ на Български за прекрасната система OpenCart !
Затова имам предложение !
Имам наличен свободен форум където на всеки който желае бих дал модераторски ( административни ) права !
Нека да направим един страхотен БЪЛГАРСКИ форум за OpenCart на български където да си помагаме взаимно !
Адреса на форума е : http://nikinta.com/forum
Нека всеки които желае да заповяда , а тези които желаят да се занимават по сериозно с тематиката и желаят повече права да пишат там на админа !
Забележка : Извинявам се на братята руснаци , че използвам техния форум ! Както и на администраторите тук ! Моето предложение не значи че ние българите няма да ползваме този форум - просто ще се съберем повече там ( както http://opencartforum.ru ) , ще популяризираме системата в България и когато вече сме наистина много, се надявам и тук да има основен форум на български !
nikinta wrote:Превод на български за OpenCart v1.5.0.5 --- 80%
Очаквайте го в следващите ден-два качен !

Просто искаме да пуснем един наистина перфектен превод без бъгове !
Иначе превода е готов на 100% , но на някой места , по точно бутони не пасва добре , а и след инсталацията на български за 10 дни системата два пъти даде грешка ! Търсим къде е проблема...
Превода става лесно копирам предишните папки от предна версия превод директно върху папките на english и след това като даде някой празен бутон или текст го преправям. С валутите подобно. Изтрих лирата и еврото и преправих на долара символа да пише лв. но отдясно.