Post by swampshop » Thu Jun 23, 2011 5:42 pm

ahoj všem

překopíroval jsem e shop na novej hosting, ale prestali se zobrazovat české znaky, u mne fungujou, ale spousta lidi se mi ozvalo, ze jim se nezobrazujou. nevíte kde je chyba? pokoušel jsem se tu neco najít, ale bohužel. stranky jsou zde: http://swamp-shop.cz/

New member

Post by berushka » Fri Jun 24, 2011 4:54 am

swampshop wrote:ahoj všem

překopíroval jsem e shop na novej hosting, ale prestali se zobrazovat české znaky, u mne fungujou, ale spousta lidi se mi ozvalo, ze jim se nezobrazujou. nevíte kde je chyba? pokoušel jsem se tu neco najít, ale bohužel. stranky jsou zde: http://swamp-shop.cz/
co jsem koukal (Google Chrome) tak se stránky detekují jako win-1250, ačkoliv jsou ve skutečnosti v utf-8 - po přepnutí kódování se zobrazují správně.

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by swampshop » Fri Jun 24, 2011 3:10 pm

ano, přesně tak, po přepnutí je to správné, jak nastavit správně detekci?

New member

Post by swampshop » Sat Jun 25, 2011 12:56 am

porad se mi nedari to upravit. ma nekdo nejakou radu?

New member

Post by berushka » Sat Jun 25, 2011 4:07 pm

swampshop wrote:porad se mi nedari to upravit. ma nekdo nejakou radu?
Podle mne (ale do této problematiky moc nevidím) je kódování uvedeno jednak v HTTP požadavku (konfiguruje se na webovém serveru - Apache) a pak v HTML hlavičce. Obojí doporučuji zkontrolovat a ...

Active Member

Post by hawkey » Sat Jun 25, 2011 9:32 pm

Je tam prostě zmatek v kódování. Mělo by sedět kodování serveru, hlaviček HTML, databáze i samotných templatů. Evidentně máte něco z toho špatně.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by swampshop » Sun Jun 26, 2011 4:32 am

jestliže index.php otevřu v notepadu a uložím v kodovaní utf-8, je pak automatické kódování správné a stránka se zobrazuje s českými znaky. Ale hlásí to následující chybu:

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php:1) in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/system/library/session.php on line 11Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php:1) in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/system/library/session.php on line 11

jestliže otevřu index.php v pspadu a uložím v utf-8, chyba zmizí, ale automatické kódování nefunguje a stránka české znaky nezobrazuje.

New member

Post by berushka » Sun Jun 26, 2011 3:55 pm

swampshop wrote:jestliže index.php otevřu v notepadu a uložím v kodovaní utf-8, je pak automatické kódování správné a stránka se zobrazuje s českými znaky. Ale hlásí to následující chybu:

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php:1) in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/system/library/session.php on line 11Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php:1) in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/system/library/session.php on line 11

jestliže otevřu index.php v pspadu a uložím v utf-8, chyba zmizí, ale automatické kódování nefunguje a stránka české znaky nezobrazuje.
IMO bude na vině BOM - speciálně Windows aplikace to mají dost blbě řešené. Navíc je IMO lepší nespoléhat se na auto-detekci a kódování v HTML hlavičce uvést. Chtěl jsem se na tu HTML hlavičku podívat, ale ten server už neběží...

Active Member

Post by swampshop » Mon Jun 27, 2011 2:07 am

neběží, bohužel nevím kde je chyba.........

New member

Post by swampshop » Mon Jun 27, 2011 1:09 pm

chyba bude zřejmě zde, tady je výpis:

Warning: require_once(): open_basedir restriction in effect. File(/home/swamp-shop.cz/swamp-shop.cz/system/startup.php) is not within the allowed path(s): (/hosting/www/swamp-shop.cz/:/hosting/public/:/tmp/:/hosting/session/swamp-shop.cz/:/usr/share/pear/) in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php on line 15 Warning: require_once(/home/swamp-shop.cz/swamp-shop.cz/system/startup.php): failed to open stream: Operation not permitted in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php on line 15 Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/swamp-shop.cz/swamp-shop.cz/system/startup.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php on line 15

New member

Post by swampshop » Mon Jun 27, 2011 3:11 pm

swampshop wrote:chyba bude zřejmě zde, tady je výpis:

Warning: require_once(): open_basedir restriction in effect. File(/home/swamp-shop.cz/swamp-shop.cz/system/startup.php) is not within the allowed path(s): (/hosting/www/swamp-shop.cz/:/hosting/public/:/tmp/:/hosting/session/swamp-shop.cz/:/usr/share/pear/) in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php on line 15 Warning: require_once(/home/swamp-shop.cz/swamp-shop.cz/system/startup.php): failed to open stream: Operation not permitted in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php on line 15 Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/swamp-shop.cz/swamp-shop.cz/system/startup.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /hosting/www/swamp-shop.cz/www/index.php on line 15

umí někdo opravit? samozřejmě nezustanu nic dlužen....

New member

Post by swampshop » Wed Jun 29, 2011 5:56 pm

všemožně se v tom "hrabu" ale české znaky ne a ne rizchodit. Pouze když nastavím utf-8 ručně v prohlížeči, tak vše funguje.

New member

Post by K3JML » Wed Jun 29, 2011 6:56 pm

V souboru .\catalog\view\theme\tvoje_theme\template\common\header.tpl přidej za tag <head> řádek:

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

http://www.stedry-stranky.cz - Tvorba webových stránek | http://www.emat.cz - Prodej elektromateriálu

New member

Post by swampshop » Wed Jun 29, 2011 7:21 pm

K3JML wrote:V souboru .\catalog\view\theme\tvoje_theme\template\common\header.tpl přidej za tag <head> řádek:

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

tak to zabralo, moc děkuji.... stručně, jasně, přehledně :-)

New member