Post by Saxana » Mon May 30, 2011 11:51 pm

Zdravím všechny,

potřebuji tak trochu nakopnout.

Vytvořil jsem další záložku v detailu produktu a potřebuji do té záložky dostat údaje z databáze. Zvládl jsem vytvořit formulářové pole které v administraci umožňuje vložit text = to samé jako popis = description. Ještě jsem zvládl aby se to ukládalo do databáze do nového řádku v product_description, zvládl jsem jsem vytvořit onu záložku v catalogu, ale co tam za boha nemohu dostat je ten údaj z pole v databázi. Sic umím něco programovat, ael zdale nejsem profesionál a možná na to za týden příjdu sám ale přesto prosím o pomoc času je v životě nějak málo. Vůbec bych se nezlobil kdyby měl den 72 hodin

Děkuji za ochotu

verze momentální bez zásadních úprav v podstatě originál 1.4.9.4

New member

Post by hawkey » Tue May 31, 2011 12:27 am

To mám radost, když se někdo i snaží a nechce, aby za něj všechno vyřešili ostatní :)

Pokud jste dokázal administraci nového pole a vše vám funguje, tak máte to nejtěžší za sebou, vyvolání je jednodušší.

Je to model CMV - tedy controller, model, view.

Psal jste, že máte zobrazení, tedy view. V něm zobrazujte nějakou proměnnou $newdescription.

Tu musíte naplnit v controlleru catalog/controller/catalog/product.php ve funkci přes
$this->data['newdescription'] = $product_info->newdescription;

A musíte ještě zkontrolovat, zda se vám do této proměnné načítá tento údaj v modelu
catalog/model/catalog/product.php ve funkci getProduct

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by Saxana » Tue May 31, 2011 1:02 am

Děkuji za pomoc stačilo to naplnit v tom controlleru catalog/controller/catalog/product.php ve funkci přes
$this->data['newdescription'] = $product_info->newdescription;

byť jsem to upravil do této podoby
$this->data['newdescription'] = html_entity_decode($product_info['newdescription'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');

v modelu jsem to již upravil takže ještě jednou děkuji za ušetřené hodiny hledání a přemýšlení.

New member