Post by Bad » Thu Feb 24, 2011 7:59 pm

Dobrý den,
jsem nováčkem v oblasti e-shopu, nainstaloval jsem OC 1.4.9.3 na localhost, stáhnul češtinu zde z webu na tutéž verzi, podle návodu nainstaloval. Administrace je nyní komplet česky, ale zákaznické rozhraní (vlastní shop) zůstal kompletně anglicky. V nastavení je zadáno, že má být česky administrace i shop.

Jako výchozí měnu mám nastavené CZK, ale zobrazuje se mi čárky (,) jako oddělovač tisíců. V nastavení jsem toto nikde nenašel (v osCommerce to šlo).

Předem díky za rady

Bad
Newbie

Post by hawkey » Thu Feb 24, 2011 8:05 pm

Toto se normálně nestává, tuto verzi jsem mnohokrát instaloval, někde jste musel udělat chybu. Nahrál jste všechny soubory i do catalog/language? Zvolil jste výchozí jazyk? Máte češtinu alespoň v rozbalovací nabídce na shopu? On si pamatuje poslední jazyk, takže vám nabídne angličtinu.

Čárka se dá změnit pouze přímo v souboru catalog/language/czech/czech.php

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by Bad » Thu Feb 24, 2011 9:25 pm

Děkuji, provedl jsem novou instalaci s jediným rozdílem, že jsem v Systém - Nastavení - Lokalizace nejdřív zvolil jazyk shopu česky, uložil. Po kontrole, že je shop opravdu česky jsem teprve nahrál češtinu do administrace.

Díky za rady :)

Bad
Newbie

Post by nudlex » Mon Mar 07, 2011 6:17 pm

Udělal jsem nějaký úpravy v češtině a také jsem přidal do možnosti bankovního převodu generování variabilního symbolu, kterej se odešle i mailem. Zároveň jsem udělal export databáze s nastavením češtiny včetně váhových jednotek, jednotek délky, českou měnou atd., takže stačí smazat tabulky původní instalace a importovat soubor oc_1.4.9.3_cz.sql, kterej všechno obsahuje. Ke stažení zde http://www.uloz.to/8182047/opencart-1-4-9-3-cz-zip

Návod na instalaci a popis úpravy bank_transfer pro generování variabilního symbolu je součástí archivu.

Kdyby něco nefungovalo, piště mi na mail.

Newbie