Μόλις τέλειωσα όλη την μετάφραση του καταλόγου και της διαχείρησης για το opencart v1.4.9.3 .
Τα αρχεία θα τα βρείτε παρακάτω.
Η εγκατάσταση είναι εύκολη,απλα μεταφέρετε τον φάκελο με τα αρχεία της γλώσσας (τον φάκελο greek )στην θεση του (Path:root/catalog/language/)και μετα μεσα απο τον πινακα ελεγχου
στην εισαγωγη γλωσσας πχ. system>localisation>languages κανετε edit στην ελληνικη και βαζετε τις ακολουθες ρυθμίσεις:
Language name > Greek
Code> el
Locale> el_GR.UTF-8,greek
image>gr.png
directory>greek
filename>greek
status>enabled
Sort order >2
και μετα απο το system>local> επιλεγετε ως default στο κατάστημα την ελληνικη πατατε save και εισαστε οκ.
Δοκιμάστηκε online
Εδώ είναι το demo
Τελική μετάφραση μπορείτε να την κατεβάσετε απόεδώ
Τα αρχεία θα τα βρείτε παρακάτω.
Η εγκατάσταση είναι εύκολη,απλα μεταφέρετε τον φάκελο με τα αρχεία της γλώσσας (τον φάκελο greek )στην θεση του (Path:root/catalog/language/)και μετα μεσα απο τον πινακα ελεγχου
στην εισαγωγη γλωσσας πχ. system>localisation>languages κανετε edit στην ελληνικη και βαζετε τις ακολουθες ρυθμίσεις:
Language name > Greek
Code> el
Locale> el_GR.UTF-8,greek
image>gr.png
directory>greek
filename>greek
status>enabled
Sort order >2
και μετα απο το system>local> επιλεγετε ως default στο κατάστημα την ελληνικη πατατε save και εισαστε οκ.
Δοκιμάστηκε online
Εδώ είναι το demo
Τελική μετάφραση μπορείτε να την κατεβάσετε απόεδώ
Last edited by lykaios on Sat Feb 19, 2011 12:23 am, edited 4 times in total.
Για να διορθώσετε την εμφάνιση των Κεφαλαίων με τονισμό στις επικεφαλίδες κάντε το εξής
ακολουθήστε την διαδρομή
catalog/view/theme/default/stylesheet/stylesheet.css
ανοίξτε με notepad το stylesheet.css
και στις γραμμές 260 και 297
αλλάξτε το uppercase σε none
ακολουθήστε την διαδρομή
catalog/view/theme/default/stylesheet/stylesheet.css
ανοίξτε με notepad το stylesheet.css
και στις γραμμές 260 και 297
αλλάξτε το uppercase σε none
Τελείωσε και η μετάφραση της διαχείρησης ,το πακέτο ξανανέβηκε με ολοκληρωμένη μορφή.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από το πρώτο μύνημα του θεματος.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από το πρώτο μύνημα του θεματος.
...να υποθέσω πως λύθηκε και το πρόβλημα με τον ie ;
Μια ασυμβατότητα σίγουρα υπήρχε στην προηγούμενη μετάφραση με την νέα έκδοση ,όσο αφορά την εφαρμογή τους μαζί.
Τώρα σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια θεματάκια με την νέα μετάφραση ,εξακολουθώ τον έλεγχο καθημερινά και έχω επιλύσει αρκετά που επισήμανα ,για αυτό εάν βρείτε τίποτα και εσείς γράψτε το εδώ να το τσεκάρουμε.
Πάντως χάρηκα που σου δούλεψε σωστά...
Μια ασυμβατότητα σίγουρα υπήρχε στην προηγούμενη μετάφραση με την νέα έκδοση ,όσο αφορά την εφαρμογή τους μαζί.
Τώρα σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια θεματάκια με την νέα μετάφραση ,εξακολουθώ τον έλεγχο καθημερινά και έχω επιλύσει αρκετά που επισήμανα ,για αυτό εάν βρείτε τίποτα και εσείς γράψτε το εδώ να το τσεκάρουμε.
Πάντως χάρηκα που σου δούλεψε σωστά...
Διορθώθηκε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορούσε την εμφάνιση των κουμπιών στην διαχείρηση και ξανανέβηκε το νέο διορθωμένο αρχείο γλώσσας.
Δοκιμάστηκε και μπορώ να πω ότι τώρα είναι εντάξει...
Δοκιμάστηκε και μπορώ να πω ότι τώρα είναι εντάξει...
Παιδιά καλησπέρα,
Έχω κάνει εγκατάσταση το παραπάνω αρχείου μετάφρασης και γενικά όλα είναι εντάξει εκτός από το "About Us", "Privacy" και "Terms and Conditions" ta οποία δεν εμφανίζονται στα Ελληνικά.
Μήπως κάπως ξέρει γιατί και πως να το αλλάξω?
Ευχαριστώ
Νίκος
Έχω κάνει εγκατάσταση το παραπάνω αρχείου μετάφρασης και γενικά όλα είναι εντάξει εκτός από το "About Us", "Privacy" και "Terms and Conditions" ta οποία δεν εμφανίζονται στα Ελληνικά.
Μήπως κάπως ξέρει γιατί και πως να το αλλάξω?
Ευχαριστώ
Νίκος
Μέσα από την διαχείρηση στην οριζόντια μπάρα του μενού κλικ στον Κατάλογο να ανοίξει το αναπτυσόμενο μενού και στο τέλος του υπάρχει το Πληροφορίες ,εκεί μέσα θα βρεις αυτά που θες ,κάνε κλικ στο καθένα εκεί που λέει επεξεργασία και άλλαξε ότι θες και βάλε ότι πληροφορία θες .
Δες τις φωτο στα επισυναπτόμενα...
Δες τις φωτο στα επισυναπτόμενα...
Attachments
admins 2.png (81.73 KiB) Viewed 6998 times
admins.png (48.09 KiB) Viewed 6998 times
Ευχαριστούμαι για την καλή δουλειά σου
έκανα και εγώ της αλλαγές με τα κεφαλαία αλά τώρα έχω άλλο πρόβλημαμου τα δείχνει όλα χωρίς τόνους υπαρχει καμία λύση για αυτό
ευχαριστώ
edit:
Εντάξει το έλυσα το πρόβλημα
απλά πήγα στις ανάλογες κατηγορίες στο φάκελο greek τα άνοιξα με ένα notepad έβαλα τους τόνους
και ανέβασα τα αρχεία πάλι στο server και λειτουργεί
έκανα και εγώ της αλλαγές με τα κεφαλαία αλά τώρα έχω άλλο πρόβλημαμου τα δείχνει όλα χωρίς τόνους υπαρχει καμία λύση για αυτό
ευχαριστώ
edit:
Εντάξει το έλυσα το πρόβλημα
απλά πήγα στις ανάλογες κατηγορίες στο φάκελο greek τα άνοιξα με ένα notepad έβαλα τους τόνους
και ανέβασα τα αρχεία πάλι στο server και λειτουργεί
μπορει καποιος να με βοηθησει σε κατι σημαντικο?
το προβλημα αφορα στην αναζητηση προιοντων με ελληνικους χαρακτηρες!
στην αναζητηση προιοντων με λατινικους η αγγλικους χαρακτηρες εμφανιζονται σωστα τα αποτελεσματα.
αλλα οταν βαζω ως keywords ελληνικους χαρακτηρες δεν εμφανιζει κανενα προιον!
καμια ιδεα κανεις?
-στο phpmyadmin h database k oloi ta pedia k oi pinakes exoyn thn idia kwdikop. (utf8_general_ci)
στην αναζητηση προιοντων με λατινικους η αγγλικους χαρακτηρες εμφανιζονται σωστα τα αποτελεσματα.
καμια ιδεα κανεις?
-στο phpmyadmin h database k oloi ta pedia k oi pinakes exoyn thn idia kwdikop. (utf8_general_ci)
giorgos_tse wrote:μπορει καποιος να με βοηθησει σε κατι σημαντικο?
καμια ιδεα κανεις?
Εγώ έχω στα ονόματα προϊόντων και ελληνικούς χαρακτήρες στην αναζήτηση μου τα βγάζει κανονικά
παιδια σας παρακαλω να μου πειτε πως να αλαξω στα ελληνικα τα κουμβια που ειναι πανω απο την μπαρα!! home login acount εχω κανει την εγγατασταση ματαφρασης που εχει ο αγαπητος φιλος λοθκιλοσ αλλα δεν μου εχει αλλαξει τα στοιχεια πανο απο την μπαρα που εξακολουθουν να ειναι στα αγγλικα μονο!! σας παρακαλω H E L P!!
Καλησπέρα εαν αγορασω ενα template/theme για την εκδοση v1.4.9.3 το online καταστημα μου θα εμφανιζεται στα Ελληνικά ή οχι ?
Επειδη τωρα ξεκιναω την δημιουργια του e-shop και δεν εχω γνωσεις σε οτι αφορα html, ssl κτλ. Σε περιπτωση που αντιμετωπισω καποιο προβλημα υπαρχει υποστιριξει απο καπου ή μπορει να με υποστιριξει καποιος?
Επειδη τωρα ξεκιναω την δημιουργια του e-shop και δεν εχω γνωσεις σε οτι αφορα html, ssl κτλ. Σε περιπτωση που αντιμετωπισω καποιο προβλημα υπαρχει υποστιριξει απο καπου ή μπορει να με υποστιριξει καποιος?
Χαίρετε,
Ξεκινάω τώρα να φτιάξω ένα κατάστημα με το opencart. Εγκατέστησα τις εκδόσεις 1.4.9 και 1.5 τοπικά για να τις δοκιμάσω και είδα ότι η 1.5 μου αρέσει πολύ περισσότερο από εμφάνιση. Όμως η ελληνική μετάφραση δε λειτουργεί για την 1.5 (αν ο επισκέπτης του site διαλέξει ελληνική γλώσσα βλέπει Error: Could not load language module/featured!) ενώ για την 1.4.9 λειτουργεί.
Είναι εύκολο να δουλέψει κανείς με βάση την παλιά ελληνική μετάφραση και να φτιάξει καινούρια; (Κυρίως ενδιαφέρομαι για τη μετάφραση του catalog και όχι του admin). Πώς το ξεκινάμε αυτό;
Ξεκινάω τώρα να φτιάξω ένα κατάστημα με το opencart. Εγκατέστησα τις εκδόσεις 1.4.9 και 1.5 τοπικά για να τις δοκιμάσω και είδα ότι η 1.5 μου αρέσει πολύ περισσότερο από εμφάνιση. Όμως η ελληνική μετάφραση δε λειτουργεί για την 1.5 (αν ο επισκέπτης του site διαλέξει ελληνική γλώσσα βλέπει Error: Could not load language module/featured!) ενώ για την 1.4.9 λειτουργεί.
Είναι εύκολο να δουλέψει κανείς με βάση την παλιά ελληνική μετάφραση και να φτιάξει καινούρια; (Κυρίως ενδιαφέρομαι για τη μετάφραση του catalog και όχι του admin). Πώς το ξεκινάμε αυτό;
Ε φυσικο ειναι καθως με την ελευση τησ 1.5 μπηκαν νεα πραγματα που δεν υπηρχαν στην 1.4.9.6 και επειδη δεν βρισκει ουτε καν τα αρχεια για τις νεες προσθηκες crasharei.
Η νεα μεταφραση ειναι εδώ http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC
Η νεα μεταφραση ειναι εδώ http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC