mám problém, který možná už někdo vyřešil... Potřebuji, aby se mi v obchodě zobrazovaly ceny s 10% a 20% daní, standardní moduly, které používám umožňují pouze 20% daň, která je natvrdo nastavena elementem *=1.2 v product.php, což pro mě není řešení. Dá se tedy udělat nějak, aby jsem si mohl zvolit ke zboží 10 nebo 20%? Napadly mě okliky přes special nebo discount, což není řešení. Vím, že standardně opencart podporuje více daňových tříd, ale nepočítá s tím, že chce mít zákazník vidět cenu s i bez DPH. Předem díky za názory.
Opencart na to má fukce - takže se nastaví v controller product.php:
Code: Select all
$this->data['price'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], FALSE));
$this->data['price_vat'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], TRUE));
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

v controller, product.php mam tohle
$this->data['price'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], FALSE));
$this->data['price_dph'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], TRUE));
a v sablone product tpl normalne echo price_dph
V nastaveni mam 10% i 20% a tentokrate to nereaguje po vynechani tohohle
tax->calculate($product_info['price']*=1.2
Tohle není jen tak nějaký nápad, ale ověřené funkční řešení, takže nejspíš někde děláte nějakou chybu

Musíte mít v pořádku daňové třídy, daňové oblasti, atd. Nejlíp poslat přímo odkaz.
$this->data['price_vat'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], FALSE));
To už jste jednou psal, mně je jasné co chcete, ale nenapsal jste skoro žádné podrobnosti o vašem řešení. Někde máte problém s daněmi.dax wrote:Uz jsem pochopil v cem se mijime. Potrebuji, aby mi shop ukazoval v produktech cenu bez dane i s dani coz neni problem a pres funkci *=1.2 u ceny s dph je to celkem jednoduche. Problem nastava, pokud chci mit v shopu produkty s 10% i 20% DPH a jeste aby se mi u produktu zobrazovali ceny spravne. Doufam, ze uz je to tak srozumitelnejsi... Dekuji
Ale když tohle zrušíte tak tam můžete rovnou násobit jako předtím. Tímhle určujete daňovou třídu, kterou máte asi špatně nastavenou a bez podrobností vám s tím nepomůžu.dax wrote:Zkusil jsem odebrat u ceny bez dane coz je tenhle kod:
polozku $product_info['tax_class_id'] a ejhle uz to funguje, budu to testovat.Code: Select all
$this->data['price_vat'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], FALSE));
Teď jsem to na čistém shopu nastavil a funguje to:
Produkt s 10 procenty:
http://www.medicinet.cz/index.php?route ... duct_id=42
Produkt s 20 procenty:
http://www.medicinet.cz/index.php?route ... duct_id=30
Více vám poradit nedokážu, pokud nepošlete přístup na shop.
Souhlasim s hawkeyem, chyba neni na strane obchodu. Bezi to zcela normalne. Vyzkousel jsem taktez i na 10% produktu. Prepocet bezi jak ma.dax wrote:Klasika, All zones, ceska republika
Napada mne, jake jine zasahy do shopu byly provedeny. Jestli ze se ma zobrazovat cena s DPH a bez DPH zaroven, to samotny shop bez zasahu do kodu nedela. Nedelala se nejaka zmena za timto ucelem, kvuli ktere by to mohlo delat problemy?

Prikladam take pro jistotu product.php tak jak jsem si ho nastavil + product.tpl
Riesil som teraz na jednom projekte ceny s DPH i bez.. urobil som si na to vQmod, ktory ale nie je este uplny. V podstate v nom pouzivam tu istu metodu, ktoru hawkey vyssie spomina a tym mi vznikaju nove prvky na pouzitie v template 'price_vat' a 'special_vat'.
Moj mod berte iba ako startovaci mod, pretoze mi napr. v nom robi problem special_vat pre katalog.. namiesto 3200 hodi napr. 3,2 .. inokedy namiesto 3400 hodil 2,4 (nie 3,4).. no ved skuste, customizujte dle libosti a budem rad, ak ten mod niekto rozsiri.. ja sa budem snazit tiez.
Ukazka, ako to funguje tu
http://www.posuvnesystemy.cz/
CID, VAT ID / ICO, DIC (vQmod) for OC 1.5.x
Autofill SEO field (vQmod) for OC 1.4.x-1.5.x
Users browsing this forum: No registered users and 18 guests