Post by Hanz_knife » Sat Aug 29, 2009 9:10 pm

Čaute,
tak tu máme export/import pro zatím nejnovější verzi opencartu, modul jsem zatím nepřekládal, ale myslím, že mnozí z vás by ho ocenili, proto ho sem dávám, pokud bude velký zájem o překlad, můžu se do toho pustit.

Attachments

export/import

Newbie

Post by redero » Wed Sep 23, 2009 8:31 pm

mam problem s tim modulem!!! chce to po mě pear.php??? muj hosting ho nemá :-( dá se nak dohrát runě.
Díky všem za radu.

Newbie

Post by redero » Tue Sep 29, 2009 4:06 pm

ok pear vyřešen!!! ale nastává problém s importem a html entity, v kategoriich se nepřepíšou. díky za radu

Newbie

Post by Pot'a » Tue Sep 29, 2009 4:41 pm

redero wrote:ok pear vyřešen!!! ale nastává problém s importem a html entity, v kategoriich se nepřepíšou. díky za radu
Myslím, že řešení najdeš tady.

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz

Active Member

Location - Prague [CZE]

Post by rklein » Fri Oct 02, 2009 7:17 pm

ahoj,
na webu http://fotonka.cz mám problém s diakritikou u exportu/importu dat .... v hlavních kategoriích mi to vždy změní "Ateliérové deštníky" na "Ateliérové de&scar" a "Cokin příslušenství" na "Cokin příslušenstv" .... pokud to v administraci opravím a následně provedu export a stejný soubor hned naimportuju, problém se objeví znovu.

v databázi jsou texta uloženy s HTML entitami, ale to co bylo popsáno ve vláknu o češtině pro opencart jsem již ve zdrojácích opravil

další problém je s některými názvy produktů při importu viz http://fotonka.cz/index.php?route=produ ... ry&path=58, kde prostě po naimportování chybí názvy, přestože je v importovaném souboru mám

prosím o radu

Newbie

Post by Pot'a » Fri Oct 02, 2009 7:31 pm

rklein wrote:ahoj,
na webu http://fotonka.cz mám problém s diakritikou u exportu/importu dat .... v hlavních kategoriích mi to vždy změní "Ateliérové deštníky" na "Ateliérové de&scar" a "Cokin příslušenství" na "Cokin příslušenstv" .... pokud to v administraci opravím a následně provedu export a stejný soubor hned naimportuju, problém se objeví znovu.

v databázi jsou texta uloženy s HTML entitami, ale to co bylo popsáno ve vláknu o češtině pro opencart jsem již ve zdrojácích opravil

další problém je s některými názvy produktů při importu viz http://fotonka.cz/index.php?route=produ ... ry&path=58, kde prostě po naimportování chybí názvy, přestože je v importovaném souboru mám

prosím o radu
Ahoj, řeším to už s rederem přes PM.

Zkus upravit soubor catalog/controller/product/category.php:
- řádek #52 (název kategorie):

Code: Select all

$this->data['heading_title'] = $category_info['name'];
- uprav na:

$this->data['heading_title'] = html_entity_decode($category_info['name'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
- řádek #54 (popis kategorie):

$this->data['description'] = html_entity_decode($category_info['description']);
- uprav na:

$this->data['description'] = html_entity_decode($category_info['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz

Active Member

Location - Prague [CZE]

Post by Pot'a » Fri Oct 02, 2009 7:33 pm

Ohledně chybějících názvů. Díval jsi se do logu?

Active Member

Location - Prague [CZE]

Post by rklein » Fri Oct 02, 2009 7:57 pm

díky za rychlé odpovědi (týden jsem váhal zda sem vůbec napsat aby mi někdo odpověděl)... ta úprava catalog/controller/product/category.php nepomohla, nebo si to alespoň nemyslím. do databáze se to stále ukládá s entitama a ořízlo se to kvůli omezení na 32 znaků v DB ... rozšířil jsem to na 64 znaků a to už se tam vejde. Každopádně bych byl rád, kdyby se to do databáze i při importu ukládalo bez entit .... (při editaci v admin rozhrani se to uloží bez entit)

do logu v /system/logs jsem se koukal a nejsou tam žádné aktuální záznamy

Newbie

Post by Pot'a » Fri Oct 02, 2009 8:08 pm

rklein wrote:díky za rychlé odpovědi (týden jsem váhal zda sem vůbec napsat aby mi někdo odpověděl)... ta úprava catalog/controller/product/category.php nepomohla, nebo si to alespoň nemyslím. do databáze se to stále ukládá s entitama a ořízlo se to kvůli omezení na 32 znaků v DB ... rozšířil jsem to na 64 znaků a to už se tam vejde. Každopádně bych byl rád, kdyby se to do databáze i při importu ukládalo bez entit .... (při editaci v admin rozhrani se to uloží bez entit)

do logu v /system/logs jsem se koukal a nejsou tam žádné aktuální záznamy
Tahle úprava nemá řešit import dat do db, ale správné zobrazení ve výstupu. Já jsme tento modul neviděl ani z vlaku, proto navrhuji řešení při výpisu dat z databáze.

Active Member

Location - Prague [CZE]

Post by VencaM » Fri Nov 06, 2009 10:32 pm

Ahoj,
mně tento modul při exportu vytvoří xls s 0 velikostí a skutečně je zcela prázdný. Nevíte někdo co mám blbě?
Import jsem nezkoušel, páč nevím jaká má být struktura souboru. Díky

Newbie

Post by alfox » Thu Jun 03, 2010 6:09 pm

Ahoj, snažím se postupně narovnat problém s českými znaky při použití "export/import". Téměř vše se povedlo vyřešit. Mám ještě jeden problém při importu z XLS.

Pokud jsou v XLS v kategoriích české znaky, tak se po importu na webu některé zobrazí špatně (viz obrázek).

Věděl by prosím někdo, v čem by mohl být problém/jak toto opravit?

Image

Image

Každý večer, když jdu dát děti spát, přemýšlím, zda je mám Uložit nebo Uložit jako...

Newbie

Post by marty » Sat Jan 22, 2011 11:13 pm

alfox wrote:Ahoj, snažím se postupně narovnat problém s českými znaky při použití "export/import". Téměř vše se povedlo vyřešit. Mám ještě jeden problém při importu z XLS.

Pokud jsou v XLS v kategoriích české znaky, tak se po importu na webu některé zobrazí špatně (viz obrázek).

Věděl by prosím někdo, v čem by mohl být problém/jak toto opravit?

Image

Image

Zdar, to co uvedl Poťa ti nepomohlo? To je prave ta uprava tech entit. Co vsechno si menil aby to bylo k obrazu tvemu?

Diky

New member

Post by alfox » Sun Jan 23, 2011 1:26 am

marty wrote:
TO ALFOX > Zdar, to co uvedl Poťa ti nepomohlo? To je prave ta uprava tech entit. Co vsechno si menil aby to bylo k obrazu tvemu?

Diky
Pro řešení problému jsem použil vše, co jsem našel na tomto fóru. Ano, v katergoriích pomohla úprava řádku #52, ale stejně to má vadu: Pokud název kategorie končí nějakým nevhodným znakem, například "í", tak se název kategorie na stránkách nezobrazí vůbec! Toto obcházím tak, že za každý název v xls přidávám mezeru.

Zjistil jsem, že pokud pomocí tohoto Export/import rozšíření importuji xls do obchodu, tak následně na stránkách nefunguje správně vyhledávání - problém opět způsobují některé znaky - třeba to, již výše zmiňované, "í". Například "ů" jde vyhledat bez problému. Export/import totiž importuje položky do databáze s entitami - tohle bych opravdu potřeboval opravit - aby Export/import importoval přímo české znaky! Oklikou češtinu řeším tak, že importuji xls přes Export/import a následně udělám export přes Záloha/obnova. Vygenerované sql zkopíruji do excelu, pomocí makra zaměním entity za české znaky a zkopíruji zpátky do textového souboru sql. Pak importuji sql pomocí Záloha/obnova - tak funguje vyhledávání a české znaky jsou i v databázi.

Každý večer, když jdu dát děti spát, přemýšlím, zda je mám Uložit nebo Uložit jako...

Newbie

Post by marty » Sun Jan 23, 2011 1:42 am

To alfox:
Ja jsem expoerimentoval primo se souborem export.php v admin\model\tool\
Je zajimave ze v tomto souboru je pocitano s entitami a v nekterych pripadech se vyuziva htmlentities a jindde html:entity_decode....
Soubor primo pocita i s tim, ze kodovani muze byt odlisne a proto provadi detekci

return mb_detect_encoding( $str, 'UTF-8,ISO-8859-15,ISO-8859-1,cp1251,KOI8-R' );

Je vsak zajimave i v pripade nastaveni natrvalo utf, to proste nebere.

Dopracoval jsem se k tomu, ze se mi do DB jiz entity prevadeli, ale zacali mi mizet kategorie. Tam kde byl asi nehodici se znak, tam se do DB nahralo vse ostatni ale bez nazvu.

Uz nevim, kam bych sahl, chtelo by to borce, co se dokaze pronimrat zdrojakem nekoho jineho a najit tam tu jehlu v kupe sena.

To je dan za free. Takhle obchazet DB tak lze ale asi si pro offline editaci udelam take neco v excelu.

Kdyby kdokoliv dalsi mel napad, urcite nepohrdneme.

Zadrec

New member

Post by alfox » Sun Jan 23, 2011 2:26 am

marty wrote:To alfox:
Ja jsem expoerimentoval primo se souborem export.php v admin\model\tool\
Je zajimave ze v tomto souboru je pocitano s entitami a v nekterych pripadech se vyuziva htmlentities a jindde html:entity_decode....
Soubor primo pocita i s tim, ze kodovani muze byt odlisne a proto provadi detekci

return mb_detect_encoding( $str, 'UTF-8,ISO-8859-15,ISO-8859-1,cp1251,KOI8-R' );

Je vsak zajimave i v pripade nastaveni natrvalo utf, to proste nebere.

Dopracoval jsem se k tomu, ze se mi do DB jiz entity prevadeli, ale zacali mi mizet kategorie. Tam kde byl asi nehodici se znak, tam se do DB nahralo vse ostatni ale bez nazvu.

Uz nevim, kam bych sahl, chtelo by to borce, co se dokaze pronimrat zdrojakem nekoho jineho a najit tam tu jehlu v kupe sena.

To je dan za free. Takhle obchazet DB tak lze ale asi si pro offline editaci udelam take neco v excelu.

Kdyby kdokoliv dalsi mel napad, urcite nepohrdneme.

Zadrec
ANO, to by mohlo být pro někoho, kdo rozumí kódu, vodítko!

Newbie

Post by smutnak » Sat Jan 29, 2011 6:29 am

Vyresil jste prosim nekdo htmlentity pri importu z xls? Aby tam nebyly...

Newbie

Location - Czech Republic

Post by marty » Sun Jan 30, 2011 5:23 pm

smutnak wrote:Vyresil jste prosim nekdo htmlentity pri importu z xls? Aby tam nebyly...
Stale nic, je to silene zamotane. Pritom to v kodu osetrene je ovsem neco tam musi chybet, protoze si to s entitami dela co chce.

Zajimave je, ze v DB jsou entity uplne vsude. Ale jak vyexportujete, nazvy zboze a kategorii jsou v pořadku. Ovsem popisy obou jsou jiz s entitami. Nasledne pri importu to opet naseka entity a je jich plna DB i v nazvech kategorii apod. Nejprve se pokusim vyresit prioritni zalezitosti a pak jeste zkusim hledat toho zakopaneho psa a pripadne dam do fora vedet ale nezarucuji nejsem PHP fajnsmekr.

Zdar.

New member

Post by zdeny » Wed Mar 02, 2011 2:37 am

Zdravim,

s opencartem začínám, ale mě pomohlo toto:

V souboru admin\model\tool\export.php dát replace "htmlentities" za "htmlspecialchars".

Ještě jsem měl problém s vyhledáváním. čšž... mi to nebralo, tak jsem v
catalog\model\catalog\product.php dal replace strtolower($keyword) za mb_strtolower($keyword, 'UTF-8').

Nevím, snad to pomůže.

Newbie

Post by marty » Wed Mar 09, 2011 12:34 am

zdeny wrote:Zdravim,

s opencartem začínám, ale mě pomohlo toto:

V souboru admin\model\tool\export.php dát replace "htmlentities" za "htmlspecialchars".

Ještě jsem měl problém s vyhledáváním. čšž... mi to nebralo, tak jsem v
catalog\model\catalog\product.php dal replace strtolower($keyword) za mb_strtolower($keyword, 'UTF-8').

Nevím, snad to pomůže.

Diky, az se k tomu zase dostanu, zkusim tve upravy. Snad helpnou? Tobe to pomohlo?

New member

Post by zdeny » Tue Mar 15, 2011 4:50 am

Jj, funguje to. Zatím nemám s češtinou problém.

Newbie