Post by Smurv » Sun Jan 16, 2011 6:29 pm

Opět se na Vás obracím s jedním dotazem. Prolezl jsem celé forum (i anglické), ale odpověď jsem nenašel. Chtěl jsem si v Google Analytics nastavit cíl - Vytvoření objednávky, abych zjistil, odkud mi utíkají zákazníci. Košík je u mě asi 15 nejvíce zobrazovaná stránka, přesto dokončených objednávek je velmi málo.

Základ nastavení je mi jasné - zákazník začíná v košíku "/index.php?route=checkout/cart" a končí na stránce s potvrzením dokončené objednávky "/index.php?route=checkout/success".

Nevím si však rady s kroky mezi tím, konkrétně s registrovanými a neregistrovanými uživateli. Uživatel z košíku skočí na stránku "/index.php?route=account/login" a odtud si může zvolit, zda se registrovat (přihlásit) nebo použít objednávku bez registrace.

Například další krok volby dopravy je buď "/index.php?route=checkout/guest_step_1" (neregistrovaní) nebo "/index.php?route=checkout/shipping" (registrovaní). Já jsem to řešil tak, že jsem si udělal Cíl 1 - Nápuk registrovaní a Cíl 2 - Nákup neregistrovaní. Problém je však v tom, že se mi nákup (jedno jaký) zobrazuje v obou cílech a tím pádem je v tom ještě větší zmatek.

Já bych potřeboval buď informace sjednotit - tzn. jeden cíl se všemi nákupy, kde by bylo jasné, kolik lidí odešlo z daného kroku (např. volby dopravy, volby platby). Nebo nějakým způsobem odlišit nákupy, tzn. pokud zákazník udělá objednávku jako neregistrovaný, aby se mi nezapočítal cíl do registrovaných.

Předem díky za radu.

Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba

New member