Post by Keert » Thu Jan 13, 2011 5:34 pm

Ahoj,

prosím Vás je možné nějak upgradovat OC 1.4.0 na nejnovější 1.4.9?

Pokud bych nainstaloval uplně čistou verzi 1.4.9.3 tak samozřejmě není problém překopírovat texty a nastavení (mám v e-shopu max. 20 položek, takže brnkačka). Problém je ale v tom, že nemůžu přijít o databázi objednávek, registrovaných zákazníků atd. Takže se nabízí otázka...jsou ty tabulky v databázi stejné mezi těmito verzemi? (že by stačilo jen nasypat tabulky ze staré verze těch zákazníků, objednávek).

Nebo jak to co nejlépe provést? Za každý tip nebo dobrou radu díky. ;)

New member

Post by hawkey » Thu Jan 13, 2011 7:13 pm

Berushka tady psal, že upgradoval z 1.4.0 tak ti třeba předá zkušenosti.

Viz http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=89&t=25082

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by berushka » Fri Jan 14, 2011 5:15 am

Keert wrote:prosím Vás je možné nějak upgradovat OC 1.4.0 na nejnovější 1.4.9?
Možné to je, dělal jsem to na přelomu roku. Mám v eshopu okolo 1100 výrobků s fotkami, takže já jsem o nové instalaci rozhodně neuvažoval. Dělal jsem dohromady ale asi tři testovací upgrady tzn. udělal si kopii eshopu a databáze, nainstaloval do jiného adresáře a provedl zkušební upgrade. Jsou tam drobné problémy s lokalizací váhových a délkových jednotek, ale spravil to jednoduchý zásah do sql. Těm testům jsem věnoval asi tři víkendy, samotný upgrade jsem pak měl za pár hodin. Nejvíc času by stejně spotřebovalo to, že jsem měl vlastní template, který jsem nakonec zahodil a udělal ho znovu - mám tam jen pár změn oproti default. Jestli narazíš na nějaký konkrétní problém, klidně sem napiš... jestli budu vědět, odpovím.

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by Keert » Tue Feb 01, 2011 10:13 pm

Tak upgrade úspěšně proveden :). Udělal jsem aktualizaci DB přímo přes aktualizační script, který je v balíku a poté nová instalace s obnovením databáze. Ty váhové jednotky byly problém. Naštěstí mám málo produktů, takže jsem to přenastavil přímo v administraci. ;) Díky.

New member