Dobrý den,
potřeboval bych od Vás poradit a jelikož se jedná nejspíše o banalitu, tak mě prosím neukamenujte.
Při vkládání zboží v Adminu vyplním v záložce DATA - CENA - 399.
Jelikož má nastavené DPH na 20% tak mi potom ale vyhodí celkovou cenu 479 ( 399 Kč + 20% DPH ).
Jistě už chápete v čem je problém.
Potřeboval bych to nastavit tak, aby cena kterou zadávám byla již s DPH. Přece nebude vše přepočítávat.
Prosím poraďte
Předem díky za odpověď
potřeboval bych od Vás poradit a jelikož se jedná nejspíše o banalitu, tak mě prosím neukamenujte.
Při vkládání zboží v Adminu vyplním v záložce DATA - CENA - 399.
Jelikož má nastavené DPH na 20% tak mi potom ale vyhodí celkovou cenu 479 ( 399 Kč + 20% DPH ).
Jistě už chápete v čem je problém.
Potřeboval bych to nastavit tak, aby cena kterou zadávám byla již s DPH. Přece nebude vše přepočítávat.
Prosím poraďte
Předem díky za odpověď
Chápu co myslíte, ale tohle opencart neumí.
Buď můžete nastavit 0 procent DPH a dělat že tam žádná není nebo musíte produkty vkládat bez DPH.
Buď můžete nastavit 0 procent DPH a dělat že tam žádná není nebo musíte produkty vkládat bez DPH.
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Dobrý den, to jsem ještě jednou já, stále by mě zajímalo jak je to s tim DPH. Přece mi neříkejte že při přidávání zboží zadáváte cenu bez DPH.
Například mám zboží za 200 a to musím vynásobit koeficientem 0,83333 abych dostal cenu bez DPH a pak podle daňové třídy se mi to vynásobí 1,2 a získám cenu s DPH. To snad tady nikdo nepoužívá, ne?
Co až budu mít 2000 položek a změní se sazba DPH z 20% na 19%, to budu muset přepsat všechny hodnoty zboží.
Nelze opencart upravit tak, abych zadával cenu již s DPH a přidáním daňové třídy by se mi to samo přepočítalo?
Tohle je přeci vážná komplikace.
Díky za odpověď
Například mám zboží za 200 a to musím vynásobit koeficientem 0,83333 abych dostal cenu bez DPH a pak podle daňové třídy se mi to vynásobí 1,2 a získám cenu s DPH. To snad tady nikdo nepoužívá, ne?
Co až budu mít 2000 položek a změní se sazba DPH z 20% na 19%, to budu muset přepsat všechny hodnoty zboží.
Nelze opencart upravit tak, abych zadával cenu již s DPH a přidáním daňové třídy by se mi to samo přepočítalo?
Tohle je přeci vážná komplikace.
Díky za odpověď
Ano, zadáváme cenu bez DPH a řekl bych, že to tak dělá většina shopů. Ono se tak nějak předpokládá, že když už máš obchod, tak platíte DPH a v tom případě musíte dávat ceny bez DPH i v účetním software. Pokud plátce DPH nejste, pak není nic jednoduššího než nepřiřazovat zboží žádnou daňovou třídu.
Samozřejmě by se dal opencart upravit i pro vkládání cen s DPH, za pár peněz bych vám to mohl upravit.
Samozřejmě by se dal opencart upravit i pro vkládání cen s DPH, za pár peněz bych vám to mohl upravit.
Určitě bych měl o spolupráci zájem.
Chci abych zadal při vyplňování nového zboží konečnou cenu + sazbu DPH, hlavně nic nepřepočítávat.
Samozřejmě také potřebuji, aby v Nákupním košíku byla zobrazena cena s DPH a bez DPH. Jako nyní.
Pokud by se v budoucnosti změnila sazba DPH a to se nejspíš změní, představoval bych si, že konečná cena zůstane beze změny pouze se změní Daňová třída v editoru Zboží.
Používám OPENCART 1.4.9.3
Kolik by tyto změny stály?
Díky Aleš Jon
Chci abych zadal při vyplňování nového zboží konečnou cenu + sazbu DPH, hlavně nic nepřepočítávat.
Samozřejmě také potřebuji, aby v Nákupním košíku byla zobrazena cena s DPH a bez DPH. Jako nyní.
Pokud by se v budoucnosti změnila sazba DPH a to se nejspíš změní, představoval bych si, že konečná cena zůstane beze změny pouze se změní Daňová třída v editoru Zboží.
Používám OPENCART 1.4.9.3
Kolik by tyto změny stály?
Díky Aleš Jon
Ahoj, clovece tomu moc nerozumim. Myslis tim jako to, ze kupujici nevi, ze kupuje zbozi s DPH ale bez DPH? Pokud nekdo v nastaveni zbozi uvede cenu bez DPH, snadno si nevsimne, ze je nekde malym pismem (kdyz to neuvede prodejce primo u zbozi) uvedeno že je "všechno zboží bez DPH". Hele, nechci kázat ale tohle je pakárna, od toho kdo by to udelal. Vezmi to z pohledu kupujiciho...tomu je to burt, ten chce proste koncovou cenu co zaplati a ne ze nakoupi nevedomky bez DPH a pak mu to prijde na dobirku vcetne DPH a cumi jak puk pak vymazne 500,- navic!! Z pohledu prodejce to je zase pakarna, ale jasne nemusi ho bavit to, ze kazde zbozi pracne dopocita, protze SW pracuji s cenami bez DPH.hawkey wrote:Ano, zadáváme cenu bez DPH a řekl bych, že to tak dělá většina shopů. Ono se tak nějak předpokládá, že když už máš obchod, tak platíte DPH a v tom případě musíte dávat ceny bez DPH i v účetním software. Pokud plátce DPH nejste, pak není nic jednoduššího než nepřiřazovat zboží žádnou daňovou třídu.
Ja bych to u obchodu proste videl jako NUTNOU podminku pro ulozeni zbozi....nastavit cenu bez DPH a podminene sazbu DPH, ktera vse prepocita.
Sand mi rozumite, je dobre to vzit i z pohledu kupujiciho. Vemte to tak, ze i vy proste nakupujete a jak by vas predchozi priklad rozhodil pri dobirce? V ČR je vsechno mozne, ale v opencartu mi to taktez prijde jako nedostatek!
Ale uznavam, je to jinak paradne vydareny shop v porovnani s jinymi.
Diky za diskuzi
Ahoj clověče, já zase nerozumím tomu co píšeš ty 
Opencart samozřejmě na objednávce zobrazuje cenu s DPH, na stránce produktů si provozovatel může vybrat zda s nebo bez DPH, třeba velkoobchody běžně uvádějí jen bez DPH.
To co tady řešíme je aby se dala přímo do systému vkládat cena s DPH a on si ji přepočítal na bez DPH.

Opencart samozřejmě na objednávce zobrazuje cenu s DPH, na stránce produktů si provozovatel může vybrat zda s nebo bez DPH, třeba velkoobchody běžně uvádějí jen bez DPH.
To co tady řešíme je aby se dala přímo do systému vkládat cena s DPH a on si ji přepočítal na bez DPH.
hawkey wrote:Ahoj clověče, já zase nerozumím tomu co píšeš ty
Ahoj, rozumim ti, ale pochopil si spravne. Vis jsem uzivatel OC vic jak 24hod. Jiste znas VM, ZC, Oscommerce, apod. free shopy. Vsechny jsou si hodne podobne, ale OC se mi zda, ze je jeste "zive". Nicmene, je to zase neco jineho a ve zminovanych shopech se u zbozi ukazovala cena s DPH jako Cena s DPH: 120,- když bylo nastaveno, ze se ma zobrazovat cena s DPH. Jiste obchodnik si spocte kolik ho to bude stat bez DPH ale bezny uzivatel zase tolik zkusenosti v propoctem dane mit nemusi. Cili pro tyhle lidi to chce kazdopadne DPH nejen ve vysledku pred platbou, ale uz u ceny samotneho zbozi. Pripadne obe ceny a kolik je DPH. Tady to neni, pokud se nejak nezasahne do kodu. Ovsem s novou aktualizaci obchodu tyto zmeny uz mohou zmizet pac s nimi vyvojari nepocitaji, musi admin sam a pak se delaji chyby. Jsme jen lidi, ne?
No predchozi reakce byla trochu impulsivni ale v dobrem duchu, protoze i ja jsem nakupujici a chci znat za kolik to presne je. Ale je to tak, kazdy od obchodu chceme neco jineho a kdyz to nejde jinak nez neco upravit, tak upravit. O tom je tato komunita, spolupracovat, diskutovat, radit si, atd.
Kdyz uz jsme u toho, jsem sice v OC zacatecnik, ale kde mam v OC hledat nebo neco v nejakem souboru prepsat abych do karty se zbozim dostal udaje o sazbe dph atd? (1.4.9.3 k dnesku nejnovejsi)? Tusim, ze dle url product/product nejaky product.php :-) ?
No ale brzy zase tu, ono mi to s DB zatim moc nejde tak se optam na to co s tim a kde muze byt chyba ;-)
Nejak to pujde.
Diky
Už jsem to psal jednou. Opencart samozřejmě zobrazuje u produktu cenu s DPH jako Cena s DPH: 120,- když bylo nastaveno, ze se ma zobrazovat cena s DPH.marty wrote:Nicmene, je to zase neco jineho a ve zminovanych shopech se u zbozi ukazovala cena s DPH jako Cena s DPH: 120,- když bylo nastaveno, ze se ma zobrazovat cena s DPH. Jiste obchodnik si spocte kolik ho to bude stat bez DPH ale bezny uzivatel zase tolik zkusenosti v propoctem dane mit nemusi. Cili pro tyhle lidi to chce kazdopadne DPH nejen ve vysledku pred platbou, ale uz u ceny samotneho zbozi. Pripadne obe ceny a kolik je DPH. Tady to neni, pokud se nejak nezasahne do kodu. Ovsem s novou aktualizaci obchodu tyto zmeny uz mohou zmizet pac s nimi vyvojari nepocitaji, musi admin sam a pak se delaji chyby. Jsme jen lidi, ne?
V poradku, psal, netvrdim ze ne. Jinak kdyz budu citovat "Cena s DPH: 120,- když bylo nastaveno, ze se ma zobrazovat cena s DPH." Ano kdyz nastavim tak se zobrazi, kdyz ne, tak ne. Ale porad je uvedeno u zbozi jako "Cena" nikoliv "Cena s DPH: 120,-" proste Cena 120,-. Je to banalita, nic vic. Pro rychle reseni se to da upravit v jazykovem souboru na Cena s DPH a mit nastaveno na zobrazeni DPH ale nevypinat pokud zase neupravim text Cena bez DPH. Nebo logicteji aby se to menilo samo, v OC to je porad Cena jako cena a uzivatel vidi az v kosiku co je to vlastne za cenu.hawkey wrote:Už jsem to psal jednou. Opencart samozřejmě zobrazuje u produktu cenu s DPH jako Cena s DPH: 120,- když bylo nastaveno, ze se ma zobrazovat cena s DPH.marty wrote:Nicmene, je to zase neco jineho a ve zminovanych shopech se u zbozi ukazovala cena s DPH jako Cena s DPH: 120,- když bylo nastaveno, ze se ma zobrazovat cena s DPH. Jiste obchodnik si spocte kolik ho to bude stat bez DPH ale bezny uzivatel zase tolik zkusenosti v propoctem dane mit nemusi. Cili pro tyhle lidi to chce kazdopadne DPH nejen ve vysledku pred platbou, ale uz u ceny samotneho zbozi. Pripadne obe ceny a kolik je DPH. Tady to neni, pokud se nejak nezasahne do kodu. Ovsem s novou aktualizaci obchodu tyto zmeny uz mohou zmizet pac s nimi vyvojari nepocitaji, musi admin sam a pak se delaji chyby. Jsme jen lidi, ne?
Jinak jeste jeden offtopic...chci-li cenu na 1 desetinne misto jako 120,0,- CZK jak tu carku nahradim . ? Napr. ve VM a ZC je to nastavitelne, zde jsem to nenasel nebo prehlidl.
Diky
Nastavení je součástí lokalizace vmarty wrote:Jinak jeste jeden offtopic...chci-li cenu na 1 desetinne misto jako 120,0,- CZK jak tu carku nahradim . ? Napr. ve VM a ZC je to nastavitelne, zde jsem to nenasel nebo prehlidl.
Code: Select all
catalog/language/czech/czech.php
Code: Select all
admin/language/czech/czech.php
berushka .::: Hot Wheels Shop
berushka wrote:Nastavení je součástí lokalizace vmarty wrote:Jinak jeste jeden offtopic...chci-li cenu na 1 desetinne misto jako 120,0,- CZK jak tu carku nahradim . ? Napr. ve VM a ZC je to nastavitelne, zde jsem to nenasel nebo prehlidl.popř. pro administraci vCode: Select all
catalog/language/czech/czech.php
Tyto systémové nastavení jsou hned v prvním odstavci.Code: Select all
admin/language/czech/czech.php
Ano dekuji, bezvadne. Jinak ten prvni odstavec se mezi admin a catalog souborem lisi v datumu a v one desetinne carce nebo tecce, je to proste nakombinovane. Ale ted jsem to sjednotil a je to super.
Jen si ted budu muset projit kde tyhle banality najit abych tu nedelal blba vlakna :-D. Moc diky.
Myslím, že sepsané (a v češtině) to tu nikde není. Takže někdo prostě musí být první. A pak doufat, že ty další už se nezeptají, protože to tu najdoumarty wrote:Jen si ted budu muset projit kde tyhle banality najit abych tu nedelal blba vlakna :-D. Moc diky.

berushka .::: Hot Wheels Shop
berushka wrote:Myslím, že sepsané (a v češtině) to tu nikde není. Takže někdo prostě musí být první. A pak doufat, že ty další už se nezeptají, protože to tu najdoumarty wrote:Jen si ted budu muset projit kde tyhle banality najit abych tu nedelal blba vlakna :-D. Moc diky.I když zrovna tohle mi přišlo jako chyba v lokalizaci - už jsem psal autorovi - tak v další verzi už to bude (doufám) vyřešené.
Ahoj, ano sepsane to tu není to si musi uzivatel OC proste projit soubory s cestinou a seznamit se. Je ale fakt, ze bych prvky co nastavuji, resp. neco konfiguruji nikdy nehledal v lokalizaci

Jinak ano, byla to chyba v lokalizaci a to je prave ono. Trochu sem se zabival prekladama pro CMS apod, takze kdyz je tym tak kazdy pracuje na casti a pak se to dava dohromady. A pokud jeden prekladatel nazve Delete = Smazat, jiny = Odstranit a hned se lisi preklad. Ale u slov to clovek pochopi, jako pochopi i datum jenze jednou je tak a pak jinak a kazdy uz i datum muze preferovat jiny...ja osobne 12.1.2011 ale to si musi kazdy prispusobit svym potrebam, na preklad cestiny uz kazdy "prdi". Co je psano je dano :-) To same je s teckou nebo carkou pri oddeleni desetin.
Ale je to na kazdem z nas. Rikam, v lokalizaci bych to nehledat, spise v nastaveni.
Diky