Post by hawkey » Sat Dec 25, 2010 11:36 pm

Tak co kdybyste zakázal tu druhou dobírku (neplacenou)?

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by hoftaxi » Sun Dec 26, 2010 2:42 am

hawkey wrote:Tak co kdybyste zakázal tu druhou dobírku (neplacenou)?
nemohu najit tu druhou čast :'(

Newbie

Posts

Joined
Sat Dec 18, 2010 3:35 pm

Post by hawkey » Sun Dec 26, 2010 2:59 am

Já myslím, že byste si měl někoho najmout a zaplatit, kdo je schopen to nainstalovat a nastavit. Ono to není nic těžkého, všechno je dokonce v češtině a já už nevím, jak vám vysvětlit ty úplně nejzákladnější věci.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by martin.st » Sun Dec 26, 2010 3:29 am

Já s tím teď taky bojuju, mám verzi 1.4.7
původně jsem měl nainstalovaný modul česká pošta 1.1

Přepsal jsem ho tímhle, ale za žádnou cenu mi to nezobrazuje a nepočítá cenu za dobírku, v administraci mi to hází hromadu chyb a v DB v záložce settings se mi to nezobrazuje :-(
v administraci při editaci dobírky:
Notice: Undefined index: token in /home/www/petshopcz.cz/subdomeny/www/admin/controller/payment/ceska_posta_dobirka.php on line 17Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/petshopcz.cz/subdomeny/www/admin/index.php:69) in /home/www/petshopcz.cz/subdomeny/www/system/engine/controller.php on line 27
odkaz na web: petshopcz.cz
Dík moc za rady

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 23, 2010 2:15 am

Post by hawkey » Sun Dec 26, 2010 3:43 am

Verze 1.4.7 nepoužívá bezpečnostní tokeny, proto nezvládá novější moduly.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by martin.st » Sun Dec 26, 2010 4:25 am

to znamená, že s tímto modulem mám smůlu, chápu li to dobře ? :-)
To zas budu muset někoho uplatit, aby mi předělal šablonu na novou verzi :-(

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 23, 2010 2:15 am

Post by hawkey » Sun Dec 26, 2010 4:42 am

Ano, s touto konkrétní verzí máte smůlu, bez úprav nepůjde. Ale modul česká pošta je na začátku tohoto tématu i pro starší verze. Jinak nejrozumnější je samozřejmě upgradovat, 1.4.7 je dost stará, chce to aspon 1.4.8b .

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by Smurv » Tue Dec 28, 2010 11:34 pm

Zdravím všechny!

Omlouvám se, že jsem nereagoval na zdejší příspěvky. Všichni asi víte, jaké je to před Vánoci a tak podpora modulu ustoupila trochu stranou. Navíc jsem si musel dělat moduly pro Zbozi.cz a Heureku.cz, jelikož je tu sice spousta lidí co se podělí o to, že již daný problém řešili (a vyřešili), avšak kód či kónkrétní řešení nenapíší.

Rád bych poděkoval hawkeymu, berushce a dalším za podporu v tomto tématu. Téměř vždy jsem se dostal k již vyřešenému problému. Díky!

O víkendu se pokusím opravit nalezenou chybu v modulu a poněkud vylepšit "nápovědu". Jak vidím, spousta začátečníků má s instalací problém, přestože samotný modul je více - méně funkční. Pokud máte někdo nápady na zlepšení modulu, tak dejte vědět. Třeba budu mít čas a zapracuji je :)

Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba


New member

Posts

Joined
Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Post by Smurv » Sun Jan 02, 2011 8:02 pm

Jak jsem slíbil, posílám opravenou verzi modulu 2.0a (oprava geozóny). Snažil jsem se vylepšit návod k instalaci, snad to nyní bude více pochopitelné. Pokud máte k modulu nebo nápovědě nějaké konstruktivní připomínky, nezapomeňte je napsat!

Attachments

Modul Česká pošta 2.0a - vše v jednom


Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba


New member

Posts

Joined
Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Post by PaloG » Tue Jan 04, 2011 6:13 am

Ahojte,
skusil som urobit preklad z Ceskej Posty na Slovensku postu :P . Islo to ok vo verzii 2.0. Potom mi vadili tie vyssie spominane bugy (nefungujuci priplatok za dobierku a pod.) a tiez aj trosku ine ponukane produkty co ma SK posta oproti CZ poste. Tak som sa pustil do "prekladu" 2.0a. A tu je problem. OC 1.4.9.3 to "nezerie". Ani Cesku postu 2.0a. Pise cosi v style
Fatal error: Class 'Modeltotalceskapostasuma' not found in /hosting/OC/system/engine/loader.php on line 34
Tak to na dnes vecer vzdavam. Ma niekto nejaky tip kde je chyba?
Dik. Palo

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 04, 2011 6:07 am

Post by Smurv » Wed Jan 05, 2011 3:53 am

Potřeboval bych trochu více informací:

1) Jaký bug s nefungující dobírkou? Nevím o žádném, který by byl způsoben chybou modulu (pokud jsem tedy něco nepřehlídnul).

2) Kdy se chyba vypíše? V administraci nebo na frontendu (v určitém kroku objednávky)?

Díík

Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba


New member

Posts

Joined
Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Post by berushka » Thu Jan 06, 2011 5:42 am

Česká pošta zdražila od 1.1.2011 poštovné za Cenný balík, takže pokud někdo používáte původní hodnoty:

Code: Select all

2:58,5:65,10:77,15:91,20:107
tak nové hodnoty jsou:

Code: Select all

2:68,5:75,10:89,15:103,20:117

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by marty » Thu Jan 13, 2011 3:45 am

PaloG wrote:Ahojte,
skusil som urobit preklad z Ceskej Posty na Slovensku postu :P . Islo to ok vo verzii 2.0. Potom mi vadili tie vyssie spominane bugy (nefungujuci priplatok za dobierku a pod.) a tiez aj trosku ine ponukane produkty co ma SK posta oproti CZ poste. Tak som sa pustil do "prekladu" 2.0a. A tu je problem. OC 1.4.9.3 to "nezerie". Ani Cesku postu 2.0a. Pise cosi v style
Fatal error: Class 'Modeltotalceskapostasuma' not found in /hosting/OC/system/engine/loader.php on line 34
Tak to na dnes vecer vzdavam. Ma niekto nejaky tip kde je chyba?
Dik. Palo

Zdarec, tak me to jede na prvni pohled v pohode. Nehaze to zadne chyby, ale v platbach mam zvolenu pouze ceskou postu a presto se v eshopu nezobrazi a pokud je to jediny zpusob platby tak e shop nahlasi poštovné: Chyba: Je potřeba vybrat způsob platby!

Ten ale není. Predpokladam, ze se to s 1.4.9.3 moc nekamaradi. Zkusime vyresit.

Diky, zatim.

New member

Posts

Joined
Tue Jan 11, 2011 9:20 pm

Post by Smurv » Thu Jan 13, 2011 4:22 pm

Já jsem dělal ruční update z 1.4.9 na 1.4.9.3 cca. před týdnem. Modul dopravy to u mě nijak neovlivnilo. Právě jsem zkoušel v testovacím prostředí zakázat všechny ostatní způsoby platby a dobírka se bez problémů zobrazí (viz screenshot)...

Instaloval jste to do čisté instalace 1.4.9.3? Napadá mě, jestli se u 1.4.9.3 nějak nezměnil způsob instalace modulů. Můžete prosím zkontrolovat, zda se Vám ukládá nastavení správně do databáze? V tabulce "settings" ve sloupci "group" zkuste najít "ceska". Melo by Vám to najít "ceska_posta", "ceska_posta_suma" a co je pro Vás nejdůležitější "ceska_posta_dobirka".

Je škoda, že PaloG nenapsal, zda problém vyřešil. Podle mě ale neměl nakopírované všechny soubory.

Attachments

CP-test.png

screenshot - CP-test.png (22.6 KiB) Viewed 5792 times


Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba


New member

Posts

Joined
Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Post by marty » Thu Jan 13, 2011 8:42 pm

To Smurv:

Diky prosel jsem to, mam tam toto vsechno:

GROUP - KEY

ceska_posta_dobirka - ceska_posta_dobirka_ceny
ceska_posta - ceska_posta_tax_class_id
ceska_posta - ceska_posta_sort_order
ceska_posta - ceska_posta_status
ceska_posta - ceska_posta_geo_zone_id
ceska_posta - ceska_posta_obchodni_balik_ceny
ceska_posta - ceska_posta_ems_ceny
ceska_posta - ceska_posta_doporuceny_balicek_ceny
ceska_posta - ceska_posta_cenny_balik_ceny
ceska_posta - ceska_posta_obchodni_balik
ceska_posta - ceska_posta_doporuceny_balicek
ceska_posta_dobirka - ceska_posta_dobirka_order_status_id
ceska_posta_dobirka - ceska_posta_dobirka_tax_class_id
ceska_posta_dobirka - ceska_posta_dobirka_geo_zone_id
ceska_posta_dobirka - ceska_posta_dobirka_status
ceska_posta_dobirka - ceska_posta_dobirka_sort_order
ceska_posta_suma - ceska_posta_suma_sort_order
ceska_posta_suma - ceska_posta_suma_status

Instalovana primo 1.4.9.3 cisty instal. Do toho jsem zkousel uz nejakou tu verzi 1.1, ktera mela ale problemy od 1.4.7 a pouzil verzi 2. Ne ze by mi 1.1 vykazovala nejake problemy, ale upravy verze 2 se mi zdali jako pristojne pro zakaznika jak a co vybrat + ta dobirka co snad byla nove oddelena. Cili soubory se prepsali a ty nove se nakopirovali...vse provedeno dle navodu *.txt.

Ale predpokladam, ze v te databazi je toho asi nejak moc na postu, ne?

Diky

New member

Posts

Joined
Tue Jan 11, 2011 9:20 pm

Post by Smurv » Thu Jan 13, 2011 11:44 pm

Máte to někde nasazené - bylo by možné se na to podívat? V databázi se zdá být vše v pořádku, nevidím tedy důvod, proč by se Vám neměla dobírka mezi způsoby platby zobrazovat...

Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba


New member

Posts

Joined
Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Post by marty » Fri Jan 14, 2011 1:51 am

Smurv wrote:Máte to někde nasazené - bylo by možné se na to podívat? V databázi se zdá být vše v pořádku, nevidím tedy důvod, proč by se Vám neměla dobírka mezi způsoby platby zobrazovat...
S OC zacinam, teprv se v nem pomalu orientuji, takze to nasazene nikde neni. Budu se muset podivat do modulu a pak se uvidi co dal. Ale pokud je v DB vse v poradku tak to je taky voditko, ze hledat jinde.

Jak rikam modul posty je zapnuty s modulem bank transfer (napr.) a ukazuje se pouze moznost bankovniho prevodu. Po vypnuti bankovniho prevodu i se zapnutym modulem dobirky, dobirka neni zobrazena.

Takze takto so to nyni jevi.

New member

Posts

Joined
Tue Jan 11, 2011 9:20 pm

Post by berushka » Sun Jan 16, 2011 4:14 pm

Smurv wrote:Jak jsem slíbil, posílám opravenou verzi modulu 2.0a (oprava geozóny). Snažil jsem se vylepšit návod k instalaci, snad to nyní bude více pochopitelné. Pokud máte k modulu nebo nápovědě nějaké konstruktivní připomínky, nezapomeňte je napsat!
Mám jednu konstruktivní připomínku - i když podle mne je to spíše chyba :)

Původní (ten můj :)) systém počítal s tím, že se pro daný typ zásilky nemusí najít vhodná hmotnost. Např. doporučený balíček _nesmí_ být těžší než 2 kg (0.5:49,1:54,2:58). Nový systém se mi ale chová tak, že pokud mám v košíku něco těžšího, např. co váží 5 kg, nabídne se mi doporučený balíček s cenou služby 0.

Je to jeden if, u sebe jsem si to opravil, pokud si to někdo chce patchnout sám, soubor rozbalte a nakopírujte do adresáře catalog/model/shipping. Vydávat celý balík teď nemám čas :(

Smurf: Jinak skvělá práce!

Attachments

Ceska posta 2.0a Patch 1


berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by Smurv » Sun Jan 16, 2011 5:50 pm

To berushka:

Díky, je to dobrý nápad! Já jsem toto neřešil, jelikož jsem se rozhodl váhu košíku nepoužívat. S širokým sortimentem je těžké u všeho zjišťovat váhu a navíc nelze nijak zohlednit váhu balení. Ze zkušenosti vím, že někdy může karton a výplň vážit tolik co zboží uvnitř. Každopádně se to ale někomu může hodit - ještě jednou díky!

To marty:

Bohužel vážně nevím, kde by mohl být problém. Mě to na 1.4.9.3 funguje, nikdo jiný podobnou chybu nehlásil. Pokud umíte programovat, zkuste prosím chybu najít. Nebo nahrejte web někam na web, ať se na to můžu podívat. Těžko najdu chybu u sebe, když mi to funguje.

Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba


New member

Posts

Joined
Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Post by marty » Mon Jan 17, 2011 12:31 am

Smurv wrote:To berushka:

Díky, je to dobrý nápad! Já jsem toto neřešil, jelikož jsem se rozhodl váhu košíku nepoužívat. S širokým sortimentem je těžké u všeho zjišťovat váhu a navíc nelze nijak zohlednit váhu balení. Ze zkušenosti vím, že někdy může karton a výplň vážit tolik co zboží uvnitř. Každopádně se to ale někomu může hodit - ještě jednou díky!

To marty:

Bohužel vážně nevím, kde by mohl být problém. Mě to na 1.4.9.3 funguje, nikdo jiný podobnou chybu nehlásil. Pokud umíte programovat, zkuste prosím chybu najít. Nebo nahrejte web někam na web, ať se na to můžu podívat. Těžko najdu chybu u sebe, když mi to funguje.

Chyba odhalena. Chyyba na moji strane. Pohybuje se tu priloha "cestka_posta_2" a "ceska_posta". Bohuzel jsem netusil ze "ceska_posta" je vyssi verze jak "ceska_posta_2", cili trochu mne to zmatlo. A pak jsem si uvedomil, ze se tu psalo o upravach "ceska_posta_2a". A to je prave priloha "CESKA_POSTA". Ted to ukazuje jak ma.

Smurve vyzkousej co ti udela vypocet ceny, kdyz priradis moznost typu "Osobní převzetí zboží ve skladu" a tuhle moznost si pri odeslani objednavky zvolis! Toto je take dosti zadana moznost. Prosim, vyzkousej jak se chova tvuj obchod pri teto moznosti, jak vypocte vyslednou cenu k platbe.

Dej mi prosim info o vysledku. Diky.

New member

Posts

Joined
Tue Jan 11, 2011 9:20 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests