Objevil jsem podivné chování filtrování produktů v administraci. Mám několik produktů s číslem ve tvaru Bxxxx, kde xxxx je číslo. Pokud dám do filtru jen B, najdou se jen výrobky, které za B nemají 0 (nulu). Pokud dám do filtru B0, najdou se výrobky začínající B0 normálně. Ještě jsem to zkoušel s Mxxx, kde to taky nefunguje, ale s Rxxxx to funguje správně. Napadá někoho, kde může být problém?
Mám OpenCart 1.4.0 a MySQL 5.1. Je možné, že to bylo v pozdějších verzích opraveno, ale upgradu se zatím bojím.
Tak mi zde predneseny problem nedal a zkusil jsem si zalozit zbozi ve tvaru B012 a B123 a pokud jsem zadal do filtru samotne pismeno B, tak mi to vyhledalo vsechny karty v nichz bylo pismeno B obsazeno bez ohledu na umisteni a to vcetne B012. Verzi OC mam 1.4.9.1. a MySQL stejnou. Hostuji u Gringa (to kdyby ses chtel podivat na ostatni tech. zalezitosti serveru).berushka wrote:Objevil jsem podivné chování filtrování produktů v administraci. Mám několik produktů s číslem ve tvaru Bxxxx, kde xxxx je číslo. Pokud dám do filtru jen B, najdou se jen výrobky, které za B nemají 0 (nulu). Pokud dám do filtru B0, najdou se výrobky začínající B0 normálně. Ještě jsem to zkoušel s Mxxx, kde to taky nefunguje, ale s Rxxxx to funguje správně. Napadá někoho, kde může být problém?
Mám OpenCart 1.4.0 a MySQL 5.1. Je možné, že to bylo v pozdějších verzích opraveno, ale upgradu se zatím bojím.
Snad Ti muj pokus pomuze. :-)
Taky jsem si trochu (asi hodinu) hrál a chyba není ve filtrování jako takovém. Zkoušel jsem přímo SQL a ... a hrál jsem si s administrací a zjistil, že...small.devil wrote:Tak mi zde predneseny problem nedal a zkusil jsem si zalozit zbozi ve tvaru B012 a B123 a pokud jsem zadal do filtru samotne pismeno B, tak mi to vyhledalo vsechny karty v nichz bylo pismeno B obsazeno bez ohledu na umisteni a to vcetne B012. Verzi OC mam 1.4.9.1. a MySQL stejnou. Hostuji u Gringa (to kdyby ses chtel podivat na ostatni tech. zalezitosti serveru).
Snad Ti muj pokus pomuze. :-)
Důvodem jsou Aktivní a Neaktivní produkty, protože počet zobrazených se počítá jen podle těch aktivních. Pokud mám 27 produktů MBxxx z nichž je 22 aktivních a 5 neaktivních, vypadá filtrace takto:
- nevybráno: Zobrazeno 1 až 10 z 22 / 27 (3 stránek) - skutečně zobrazeno 27 - zobrazeno správně, počet špatně
- Aktivní: Zobrazeno 1 až 10 z 22 / 22 (3 stránek) - skutečně zobrazeno 22 - správně
- Neaktivní: Zobrazeno 1 až 0 / 5 z 0 / 5 (0 stránek) - skutečně zobrazeno 5 - zobrazeno správně, počet špatně
Pro původní případ s Bxxxx, vypadá filtrace takto:
- Nevybráno: Zobrazeno 1 až 10 z 37 / 50 (4 stránek) - skutečně zobrazeno 40 - chyba!
- Aktivní: Zobrazeno 1 až 10 z 37 / 37 (4 stránek) - skutečně zobrazeno 37 - správně
- Neaktivní: Zobrazeno 1 až 0 / 13 z 0 / 13 (0 stránek) - skutečně zobrazeno 10 - chyba!
berushka .::: Hot Wheels Shop
1.4.9.2 to nedělá, takže další důvod k tomu upgraduberushka wrote:Můžete někdo ověřit, zda to 1.4.9 dělá taky? Buď bych se konečně odhodlal k upgradu nebo to alespoň nahlásil jako chybu. Dík.

berushka .::: Hot Wheels Shop