Post by berushka » Thu Nov 18, 2010 6:31 am

Objevil jsem podivné chování filtrování produktů v administraci. Mám několik produktů s číslem ve tvaru Bxxxx, kde xxxx je číslo. Pokud dám do filtru jen B, najdou se jen výrobky, které za B nemají 0 (nulu). Pokud dám do filtru B0, najdou se výrobky začínající B0 normálně. Ještě jsem to zkoušel s Mxxx, kde to taky nefunguje, ale s Rxxxx to funguje správně. Napadá někoho, kde může být problém?
Mám OpenCart 1.4.0 a MySQL 5.1. Je možné, že to bylo v pozdějších verzích opraveno, ale upgradu se zatím bojím.

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by small.devil » Fri Nov 19, 2010 5:39 am

berushka wrote:Objevil jsem podivné chování filtrování produktů v administraci. Mám několik produktů s číslem ve tvaru Bxxxx, kde xxxx je číslo. Pokud dám do filtru jen B, najdou se jen výrobky, které za B nemají 0 (nulu). Pokud dám do filtru B0, najdou se výrobky začínající B0 normálně. Ještě jsem to zkoušel s Mxxx, kde to taky nefunguje, ale s Rxxxx to funguje správně. Napadá někoho, kde může být problém?
Mám OpenCart 1.4.0 a MySQL 5.1. Je možné, že to bylo v pozdějších verzích opraveno, ale upgradu se zatím bojím.
Tak mi zde predneseny problem nedal a zkusil jsem si zalozit zbozi ve tvaru B012 a B123 a pokud jsem zadal do filtru samotne pismeno B, tak mi to vyhledalo vsechny karty v nichz bylo pismeno B obsazeno bez ohledu na umisteni a to vcetne B012. Verzi OC mam 1.4.9.1. a MySQL stejnou. Hostuji u Gringa (to kdyby ses chtel podivat na ostatni tech. zalezitosti serveru).
Snad Ti muj pokus pomuze. :-)

tak z toho mi jednou pěkně hrábne :)

Newbie

Post by berushka » Fri Nov 19, 2010 3:58 pm

small.devil wrote:Tak mi zde predneseny problem nedal a zkusil jsem si zalozit zbozi ve tvaru B012 a B123 a pokud jsem zadal do filtru samotne pismeno B, tak mi to vyhledalo vsechny karty v nichz bylo pismeno B obsazeno bez ohledu na umisteni a to vcetne B012. Verzi OC mam 1.4.9.1. a MySQL stejnou. Hostuji u Gringa (to kdyby ses chtel podivat na ostatni tech. zalezitosti serveru).
Snad Ti muj pokus pomuze. :-)
Taky jsem si trochu (asi hodinu) hrál a chyba není ve filtrování jako takovém. Zkoušel jsem přímo SQL a ... a hrál jsem si s administrací a zjistil, že...

Důvodem jsou Aktivní a Neaktivní produkty, protože počet zobrazených se počítá jen podle těch aktivních. Pokud mám 27 produktů MBxxx z nichž je 22 aktivních a 5 neaktivních, vypadá filtrace takto:
  • nevybráno: Zobrazeno 1 až 10 z 22 / 27 (3 stránek) - skutečně zobrazeno 27 - zobrazeno správně, počet špatně
  • Aktivní: Zobrazeno 1 až 10 z 22 / 22 (3 stránek) - skutečně zobrazeno 22 - správně
  • Neaktivní: Zobrazeno 1 až 0 / 5 z 0 / 5 (0 stránek) - skutečně zobrazeno 5 - zobrazeno správně, počet špatně
nicméně v těchto případech se zobrazí vše správně (i když je uveden chybný počet) protože se to vejde na stránku. Chybně se to začne zobrazovat až když počet neaktivních produktů přesáhne 10.

Pro původní případ s Bxxxx, vypadá filtrace takto:
  • Nevybráno: Zobrazeno 1 až 10 z 37 / 50 (4 stránek) - skutečně zobrazeno 40 - chyba!
  • Aktivní: Zobrazeno 1 až 10 z 37 / 37 (4 stránek) - skutečně zobrazeno 37 - správně
  • Neaktivní: Zobrazeno 1 až 0 / 13 z 0 / 13 (0 stránek) - skutečně zobrazeno 10 - chyba!
Můžete někdo ověřit, zda to 1.4.9 dělá taky? Buď bych se konečně odhodlal k upgradu nebo to alespoň nahlásil jako chybu. Dík.

Active Member

Post by berushka » Tue Nov 23, 2010 1:43 am

berushka wrote:Můžete někdo ověřit, zda to 1.4.9 dělá taky? Buď bych se konečně odhodlal k upgradu nebo to alespoň nahlásil jako chybu. Dík.
1.4.9.2 to nedělá, takže další důvod k tomu upgradu :)

Active Member