Post by stratisino » Mon Mar 11, 2013 8:55 pm

καλησπέρα σας,
στο παρακάτω site αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τους τόνους που μπαίνουν στα κεφαλαία
http://www.shopnroll.gr/
Το πρόβλημα υπάρχει και στο menu όταν υπάρχουν ελληνικά αλλά και όταν επιλέξεις μια κατηγορία.
Κάποια συμβουλή?
thanx in advance

Newbie

Post by People's Code » Mon Mar 11, 2013 11:02 pm

Αυτό οφείλεται στο css του template σου. Κάποιοι developers που δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι το template τους ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί με γλώσσες που έχουν τόνους, χρησιμοποιούν το text-transform: uppercase;.

Στο φάκελο του template που χρησιμοποιείς άνοιξε τα αρχεία με κατάληξη .css σε ένα καλό text editor πχ notepad++ και κάνε αναζήτηση για text-transform. Όπου δεν το χρειάζεσαι, μπορείς να το διαγράψεις ή να το απενεργοποιήσεις αν το γράψεις έτσι /*text-transform: uppercase;*/

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by i7racing » Sat Jun 28, 2014 5:32 am

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, με τη λύση που προτείνεις τα γράμματα γίνονται το πρώτο κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά.
Για να γίνουν κεφαλαία χωρίς τόνους τί κάνουμε;

Newbie

Post by People's Code » Sat Jun 28, 2014 6:15 pm

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, με τη λύση που προτείνεις τα γράμματα γίνονται το πρώτο κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά.
Γιατί έτσι θα είναι γραμμένα αρχικά. Αν απενεργοποιήσεις το text-transform οι χαρακτήρες εμφανίζονται όπως είναι.
Για να γίνουν κεφαλαία χωρίς τόνους τί κάνουμε;
Τα γράφεις με κεφαλαία χωρίς τόνους. Εναλλακτικά χρησιμοποιείς κάποιο script σε PHP ή Javascript για την μετατροπή των χαρακτήρων που έχουν τόνους σε κανονικούς. Οι μετατροπές κεφαλαίων / πεζών από CSS είναι μια πρακτική που ενδείκνυται μόνο για γλώσσες χωρίς τόνους.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by Vasilis_gr » Sat Feb 22, 2020 11:45 pm

Καλησπέρα, βρήκα ένα άρθρο που γίνετε και με javascript η jquery σε wordpress. Μπορεί να γίνει και στο opencart με αυτό τον τόπο? Αν ναι πως?

https://ask2help.gr/ellinika-kefalea-ch ... wordpress/

Newbie