Post by davidfronek » Thu Jun 28, 2012 11:07 pm

Ahoj všem,

testuji OC z důvodu plánovaného přechodu z Magenta na nový systém, a díky velké podobnosti s Magentem (ale několikanásobně rychlejší a jednodušší) to vypadá, že je OC horkým kandidátem.

Nyní si hraji s přízpůsobením reg. formuláře, a pořád nemohu docílit jedné věci - skrytí pole firma (company) v případě, že se zákazník registruje jako FO (fyzická osoba). Pokud zvolí firmu, je to ok, objeví se pole IČ (a DIČ), a po změně na FO se opět skryjí, ale zaboha to nemůžu nastavit i u firmy...
Zkoušel jsem psí kusy v souboru /catalog/view/theme/default/template/account/register.tpl, ale marně...

Je to sice maličkost, ale...

P.S.: na fóru se mi nepovedlo nic objevit, pokud o nějakém řešení víte, byl bych vděčen za nasměrování... :-)

Děkuji

Attachments

png_2.png

Jak skrýt pole u registrace FO? - png_2.png (5.35 KiB) Viewed 2221 times

png_1.png

png_1.png (4.86 KiB) Viewed 2221 times

OC 1.5.6. (příprava na 2.0)

Newbie

Post by jakuba » Fri Jun 29, 2012 4:27 am

Asi bych přesunul pole Společnost pod stejnou zobrazovací podmínku jako má IČ DIČ. Nejsem programátor, umím jen upravovat kódy a takto bych na to šel já.

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by davidfronek » Fri Jun 29, 2012 2:59 pm

ahoj, to jsem zkoušel, jenže to nějak nefungovalo... Buď tam to pole Společnost stejně zůstávalo, nebo naopak zůstávalo pole jiné... Nechápu, protože podmínka byla naprosto stejná jako u např. IČa...

Newbie

Post by jakuba » Fri Jun 29, 2012 4:28 pm

Tak jste to musel udělat špatně...

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by davidfronek » Fri Jun 29, 2012 6:14 pm

možné to je, ale... No, při zobrazení kódu jsem zjistil, že jediný řádek s formou (company) má nastaven styl na skrytí, ostatní jsou ok...
Nevíte někdo, jak to pořešit?

Hlavně ani nevím/nejsem s to zjistit, odkud to tam tahá... ten styl....

Attachments

img_3.jpg

img_3.jpg (59.83 KiB) Viewed 2192 times

Newbie

Post by jakuba » Fri Jun 29, 2012 6:21 pm

styl není důležitý. Je to dělané přes javascript nebo jquery. Část která má nyní na pevno nastaveno display:none; se přes script animací odkryje. Prostě stačí vzít tabulku (řádek sloupec) patřící Company a dát do tabulky která se vysune s IČ DIČ nazvaná asi company-id-display

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by Nestihnu » Fri Jun 29, 2012 8:34 pm

Okopírujte si nastavení zobrazení a skrytí IČO (verze 1.5.3.1) a vytvořte si novou možnost nastavení a to skrytí jakéhokoliv pole je to stejné jenom zadáte k tomu patřící hodnoty. Nic složitého pouze musíte najít vše potřebné takže pro neznalce třeba 3 dny pro toho kdo ví o čem píšu tak an 30 minut.

Newbie

Post by davidfronek » Fri Jun 29, 2012 8:34 pm

no, on ten řádek tabulky tam právě nic napevno nastaveno nemá, níže kus kódu, jak je dělaný řádek s IČ, nad ním okopírovaný řádek s company:

Code: Select all

<tr id="company-display">
          <td><?php echo $entry_company; ?></td>
          <td><input name="company" type="text" value="<?php echo $company; ?>" size="40" /></td>
        </tr> 

<tr id="company-id-display">
          <td><?php echo $entry_company_id; ?></td>
          <td><input class="required" name="company_id" type="text" value="<?php echo $company_id; ?>" size="40" />
            <?php if ($error_company_id) { ?>
            <span class="error"><?php echo $error_company_id; ?></span>
            <?php } ?></td>
        </tr>
A tady je kus kódu, který (dle mě) má to skrývání/zobrazování na starosti, opět úplně přesně dopsaný řádek a funkce pro company. A nefunguje to.... :-(

Code: Select all

<script type="text/javascript"><!--
$('select[name=\'customer_group_id\']').live('change', function() {
	var customer_group = [];

<?php foreach ($customer_groups as $customer_group) { ?>
	customer_group[<?php echo $customer_group['customer_group_id']; ?>] = [];
	customer_group[<?php echo $customer_group['customer_group_id']; ?>]['company_display'] = '<?php echo $customer_group['company_display']; ?>';
	customer_group[<?php echo $customer_group['customer_group_id']; ?>]['company_id_display'] = '<?php echo $customer_group['company_id_display']; ?>';
	customer_group[<?php echo $customer_group['customer_group_id']; ?>]['company_id_required'] = '<?php echo $customer_group['company_id_required']; ?>';
	customer_group[<?php echo $customer_group['customer_group_id']; ?>]['tax_id_display'] = '<?php echo $customer_group['tax_id_display']; ?>';
	customer_group[<?php echo $customer_group['customer_group_id']; ?>]['tax_id_required'] = '<?php echo $customer_group['tax_id_required']; ?>';
<?php } ?>	

if (customer_group[this.value]) {

if (customer_group[this.value]['company-display'] == '1') {
			$('#company-display').show();
		} else {
			$('#company-display').hide();
		}

if (customer_group[this.value]['company_id_display'] == '1') {
			$('#company-id-display').show();
		} else {
			$('#company-id-display').hide();
		}

if (customer_group[this.value]['company_id_required'] == '1') {
			$('#company-id-required').show();
		} else {
			$('#company-id-required').hide();
		}

if (customer_group[this.value]['tax_id_display'] == '1') {
			$('#tax-id-display').show();
		} else {
			$('#tax-id-display').hide();
		}

if (customer_group[this.value]['tax_id_required'] == '1') {
			$('#tax-id-required').show();
		} else {
			$('#tax-id-required').hide();
		}	
	}
});
No, asi to budu muset vyřešit úplně jinak, nebo to neřešit vůbec... Ale co kdyby?

Newbie

Post by Nestihnu » Fri Jun 29, 2012 8:48 pm

davidfronek wrote:no, on ten řádek tabulky tam právě nic napevno nastaveno nemá, níže kus kódu, jak je dělaný řádek s IČ, nad ním okopírovaný řádek s company:

No, asi to budu muset vyřešit úplně jinak, nebo to neřešit vůbec... Ale co kdyby?
Zkuste vypsat všechny soubory které jste upravil ... Pak dohledáme co vám chybí

Newbie

Post by davidfronek » Fri Jun 29, 2012 10:04 pm

Nestihnu wrote:
Zkuste vypsat všechny soubory které jste upravil ... Pak dohledáme co vám chybí
Zatím jsem upravoval pouze soubor register.tpl v /catalog/view/theme/default/template/account/, v příloze přikládám...

Děkuji za snahu pomoci, všem.

Jinak jsem ještě zapomněl napsat verzi: 1.5.3

Newbie

Post by Nestihnu » Mon Jul 02, 2012 3:28 am

OK to nestačí takže na to mrknu v tomto týdnu (o víkendu nedělám nic = věnuji se svým dětem :D ) a pak vám to sem hodím.

Newbie

Post by davidfronek » Tue Jul 24, 2012 6:17 pm

Nestihnu wrote:OK to nestačí takže na to mrknu v tomto týdnu (o víkendu nedělám nic = věnuji se svým dětem :D ) a pak vám to sem hodím.
Dobrý den, rád bych se optal, jestli není nějaký progres?
Já už taky pokročil, tedy, zjistil jsem si, kde všude by bylo potřeba provést úpravy (model, controller...), dokonce jsem dokázal přidělat do administrace a databáze pole pro company view a required... a pořád nic :-( Ještě mě napadlo to dělat přes úpravu reg. formuláře - požadované skupiny (adresa, osobní údaje, firma...) dát divu a ten pak něja zobrazovat a skrývat...
Ale zdá se, že je to nad moje síly... :-(

Díky, D.

Newbie