Post by skip » Tue Mar 20, 2012 11:15 pm

Ima li ko iskustva sa podesavanjem paypala - stavio sam domacu valutu kao default, dolari su deaktivirani, podeseno automatski update valuta,, e sad desava se da kad kupac klikne zavrsi narudbu i preusmjeri ga na stranice paypala prvo mu se pokaze cijena u dolarima, a tek kad se logira na paypal opet u domacoj valuti ali cifra nije ista kao cifra na izlazu iz shopa !
Npr ako je cifta na izlazu bila 2,5Kn prvo se pokaze 0.21$ pa kad se logiras da platis onda pise npr 2,45Kn
Kako to podesiti da sve stima ?
Hvala

Active Member

Post by mldnkslvc » Sun Mar 25, 2012 3:55 am

edituj pp_standard.php controler i podesi da ti podrazumevana valuta bude ona koja je tebi potrebna...

Code: Select all

$order_info = $this->model_checkout_order->getOrder($this->session->data['order_id']);

if ($order_info) {
			$currencies = array(
				'AUD',
				'CAD',
				'EUR',
				'GBP',
				'JPY',
				'USD',
				'NZD',
				'CHF',
				'HKD',
				'SGD',
				'SEK',
				'DKK',
				'PLN',
				'NOK',
				'HUF',
				'CZK',
				'ILS',
				'MXN',
				'MYR',
				'BRL',
				'PHP',
				'TWD',
				'THB',
				'TRY'
			);

if (in_array($order_info['currency_code'], $currencies)) {
				$currency = $order_info['currency_code'];
			} else {
				$currency = 'USD'; // ovo zameni sa valutom koju ti koristiš i rešio si problem
			}		
pozdrav :)

New member

Post by skip » Thu Mar 29, 2012 5:39 am

Hvala na odgovoru
Napravio sam tako i zamjenio sa HRK ali sada se desava da nakon zavrsnog klika totalni iznos koji je bio u kunama pojavi se na pp stranici u dolarima s lijeve strane 200Kn -> postaje 200$
Inace u shopu mi je postavljena glavna valuta HRK i ima value = 1.0000 a dolar je deaktiviran i ima value = 0.17169900
Prije ove izmjene je normalno konvertiro u dolare nakon zavrsnog klika.

Active Member

Post by mldnkslvc » Thu Mar 29, 2012 6:45 am

aha... hajde onda probaj ovako.. vrati u pp_standard.php na staro stanje i probaj u nizu dodati HRK,pa mi javi šta se dešava... ovo što sam ti poslao je idealno rešenje za shop koji koristi samo jednu valutu.... dodaj u gornji niz HRK a ispod else vrati valutu na USD,pa mi javi šta se dešava.

New member

Post by skip » Fri Mar 30, 2012 3:40 am

Probo sam i opet ista stvar , iznos u kunama postaje iznos u dolarima.
Takoder sam probo ukloniti dolar u potpunosti (znaci ostaje samo HRK) s obzirom da si napiso da je idealno rjesenje za shopove s jednom valutom ,,, ali opet se isto desava tj kad otvorim pp on prebaci isti iznos -kune u dolare.

Active Member

Post by mldnkslvc » Fri Mar 30, 2012 5:41 am

koju verziju opencart-a koristiš? koji modul za paypal? standard,pro,webpayment? imao sam sličan problem sa valutama na jednom od sajtova,koristio sam paypal standard modul i ovo mi je rešilo problem

New member

Post by skip » Fri Mar 30, 2012 5:49 pm

isprobo sam na verziji 1.5.0.3 i 1.5.1.3. pp standard. ovaj sto je serijski ugraden i nista vise. Evo na slici su postavke, fali samo gore email i PDT token polje je prazno. Koja je tvoja verzija opencarta? i koju valutu si koristio?
pp standard.jpg

pp standard.jpg (116.99 KiB) Viewed 6305 times

Active Member

Post by stole » Tue May 07, 2013 7:52 pm

Zašto jednostavno ne aktiviraš i valutu u dolarima ili evrima i naglasiš da ukoliko je plaćanje putem PayPala,da kupci promene valutu u dolare ili evre i onda se plaćanje vrši u toj valuti sa konvertovanim iznosom. Predpostavljam da je najčešća valuta kojom se plaća preko Paypala upravo euro ili dolar i u našem okruženju.

Newbie