Ima li ko iskustva sa podesavanjem paypala - stavio sam domacu valutu kao default, dolari su deaktivirani, podeseno automatski update valuta,, e sad desava se da kad kupac klikne zavrsi narudbu i preusmjeri ga na stranice paypala prvo mu se pokaze cijena u dolarima, a tek kad se logira na paypal opet u domacoj valuti ali cifra nije ista kao cifra na izlazu iz shopa !
Npr ako je cifta na izlazu bila 2,5Kn prvo se pokaze 0.21$ pa kad se logiras da platis onda pise npr 2,45Kn
Kako to podesiti da sve stima ?
Hvala
Npr ako je cifta na izlazu bila 2,5Kn prvo se pokaze 0.21$ pa kad se logiras da platis onda pise npr 2,45Kn
Kako to podesiti da sve stima ?
Hvala
edituj pp_standard.php controler i podesi da ti podrazumevana valuta bude ona koja je tebi potrebna...
pozdrav 
Code: Select all
$order_info = $this->model_checkout_order->getOrder($this->session->data['order_id']);
if ($order_info) {
$currencies = array(
'AUD',
'CAD',
'EUR',
'GBP',
'JPY',
'USD',
'NZD',
'CHF',
'HKD',
'SGD',
'SEK',
'DKK',
'PLN',
'NOK',
'HUF',
'CZK',
'ILS',
'MXN',
'MYR',
'BRL',
'PHP',
'TWD',
'THB',
'TRY'
);
if (in_array($order_info['currency_code'], $currencies)) {
$currency = $order_info['currency_code'];
} else {
$currency = 'USD'; // ovo zameni sa valutom koju ti koristiš i rešio si problem
}

Hvala na odgovoru
Napravio sam tako i zamjenio sa HRK ali sada se desava da nakon zavrsnog klika totalni iznos koji je bio u kunama pojavi se na pp stranici u dolarima s lijeve strane 200Kn -> postaje 200$
Inace u shopu mi je postavljena glavna valuta HRK i ima value = 1.0000 a dolar je deaktiviran i ima value = 0.17169900
Prije ove izmjene je normalno konvertiro u dolare nakon zavrsnog klika.
Napravio sam tako i zamjenio sa HRK ali sada se desava da nakon zavrsnog klika totalni iznos koji je bio u kunama pojavi se na pp stranici u dolarima s lijeve strane 200Kn -> postaje 200$
Inace u shopu mi je postavljena glavna valuta HRK i ima value = 1.0000 a dolar je deaktiviran i ima value = 0.17169900
Prije ove izmjene je normalno konvertiro u dolare nakon zavrsnog klika.
aha... hajde onda probaj ovako.. vrati u pp_standard.php na staro stanje i probaj u nizu dodati HRK,pa mi javi šta se dešava... ovo što sam ti poslao je idealno rešenje za shop koji koristi samo jednu valutu.... dodaj u gornji niz HRK a ispod else vrati valutu na USD,pa mi javi šta se dešava.
Probo sam i opet ista stvar , iznos u kunama postaje iznos u dolarima.
Takoder sam probo ukloniti dolar u potpunosti (znaci ostaje samo HRK) s obzirom da si napiso da je idealno rjesenje za shopove s jednom valutom ,,, ali opet se isto desava tj kad otvorim pp on prebaci isti iznos -kune u dolare.
Takoder sam probo ukloniti dolar u potpunosti (znaci ostaje samo HRK) s obzirom da si napiso da je idealno rjesenje za shopove s jednom valutom ,,, ali opet se isto desava tj kad otvorim pp on prebaci isti iznos -kune u dolare.
isprobo sam na verziji 1.5.0.3 i 1.5.1.3. pp standard. ovaj sto je serijski ugraden i nista vise. Evo na slici su postavke, fali samo gore email i PDT token polje je prazno. Koja je tvoja verzija opencarta? i koju valutu si koristio?
Zašto jednostavno ne aktiviraš i valutu u dolarima ili evrima i naglasiš da ukoliko je plaćanje putem PayPala,da kupci promene valutu u dolare ili evre i onda se plaćanje vrši u toj valuti sa konvertovanim iznosom. Predpostavljam da je najčešća valuta kojom se plaća preko Paypala upravo euro ili dolar i u našem okruženju.