Post by dragoth » Sun Aug 14, 2011 3:40 am

Dobrý den,

Ještě jednou Vás všechny zdravím. Chtěl bych Vám poděkovat za modul Česká pošta, který je opravdu skvělý a na mém obchodě již 100% funguje. Akorát jsem narazil ještě na jeden problém a chtěl bych Vás požádat o pomoc.

Mám opencart 1.4.9.5. Trošku jsem upravoval český překlad. Všechno fungovalo bez problému až na soubor catalog/language/czech/shipping/free.php. Chtěl bych v tomto souboru pozměnit text a místo pouhého Doprava ZDARMA mít napsané jež další, trochu podrobnější informace. Bohužel se mi nezobrazují žádné české znaky, háčky ani čárky. Místo toho se zobrazí černý kosočtverec s otázníkem. To free.php je jediný soubor, u kterého se to takto děje.

Nevíte prosím, kde je problém a jak ho odstranit ? Stačí jenom nějak upravit kód ?

Mockrát děkuji. Mějte se všichni pěkně.

Newbie

Post by Smurv » Mon Aug 15, 2011 1:50 am

Patrně jsi soubor uložil ve špatném kódování. Celý OpenCart primárně používá UTF-8, kdežto Windows zase primárně ukládají do svého kódování Windows-1250. Zkusil bych tedy chybu hledat zde... (např. v Notepadu se to nastavuje při ukládání souboru)

Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba

New member

Post by dragoth » Wed Aug 17, 2011 3:38 am

Ano, opravdu to bylo tím. Stačilo pouze v notepadu při ukládání souboru změnit kódování.
Mockrát Vám všem děkuji za veškerou pomoc, které se mi na tomto fóru dostalo.

Newbie