Post by opicka » Mon Mar 14, 2011 11:10 pm

Ahoj,
instaluji opencart v1.4.9.3 podle tohoto návodu a při kroku 3 mi po kliknutí na continue napíše hlášku Error: Could not connect to the database please make sure the database server, username and password is correct!. Přitom mám název i heslo zadané správně a dtb je samozřejmě vytvořena. Hostuji na http://www.pipni.cz.
V kroku 2 mi píše Magic Quotes GPC: On a Required Setting is Off. Může to být tím? Popřípadě jak tohle mohu ovlivnit/přepnout na off.
Díky za rady.
Petr.

Newbie

Post by berushka » Tue Mar 15, 2011 3:52 am

opicka wrote:instaluji opencart v1.4.9.3 podle tohoto návodu a při kroku 3 mi po kliknutí na continue napíše hlášku Error: Could not connect to the database please make sure the database server, username and password is correct!. Přitom mám název i heslo zadané správně a dtb je samozřejmě vytvořena. Hostuji na http://www.pipni.cz.
S tím jsem nikdy problémy neměl, i když je fakt, že jsem s pipni skončil už před několika lety kvůli problémům a technické podpoře. Návod na C4 jsou ale určeny hostingům na C4 a nic nenaznačuje jejich přenositelnost na jiný hosting!

V tomto případě bych si ale tipnul, že to hlášení je pravdivé a máš chybně vyplněné přístupové údaje k databázi, pravděpodobně database server.

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by hawkey » Tue Mar 15, 2011 5:58 am

Tipuju to stejně.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by kutak » Tue Aug 23, 2011 11:18 pm

Zdravím, tento problém jsem měl také.

U pipni.cz je potřeba místo DatabaseName_domena_tld dát DatabaseName.domena.tld. Takže např.: admin_google_cz => admin.google.cz. (Mají to napsáno v manuálu, ale osobně jsem to tam také nenašel, musel jsem kontaktovat podporu.

Pokud se jedná o to pipni.cz : má někdo zkušenosti s verzí 1.5.1.1?
Pipni má zapnutej safe_mode a s tím mi to háže chybu:

Code: Select all

Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 22833 is not allowed to access /DISK2/WWW/dersut.cz/www/image/cache/data owned by uid 99 in /DISK2/WWW/dersut.cz/www/system/library/image.php on line 44
Vypnout to u nich nelze, znáte nějaké varianty? Stalo se vám to? Nebo starší verze na pipni jdou?

Díky moc za každou radu!

Newbie