Post by berushka » Tue Feb 01, 2011 4:50 am

Dávám k dispozici rannou alpha verzi přenosu objednávek z OpenCart do MoneyS3 - testováno na OpenCart 1.4.9.3 a Money S3 Start 11,090.

Dokumentace:

Code: Select all

-- Instalace:
--
-- 1. sehnat si (obojí je free, ale nevím jak s distribucí...)
--    - wget  (www.gnu.org ???)
--    - msxsl (www.microsoft.com)
--    a nahrát do podadresáře bin
--
-- 2. nahrát php skript na server (do rootu aplikace opencart)
--
-- 3. spustit cmd skript (upravit patametr lastorder=255)
--    - z eshopu opencart se stáhne XML s objednávkami
--    - pomocí XSL se objednávky z opencart transformují do moneys3
--
-- 4. spustit Money S3 a naimportovat objednávky
--    (Objednávky přijaté-XML přenosy-Import z XML, nastavení _O+P+N)
--    a z objednávek vytvořit faktury
Jedná se skutečně o rannou alpha verzi, doporučuji proto pouze zkušenějším uživatelům, z jejichž připomínek pak (doufám) vznikne konečná verze. Veškeré nápady a připomínky vítány.

Attachments

moneys3-1.0-alpha


berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by berushka » Wed Feb 02, 2011 5:20 am

berushka wrote:Jedná se skutečně o rannou alpha verzi, doporučuji proto pouze zkušenějším uživatelům, z jejichž připomínek pak (doufám) vznikne konečná verze. Veškeré nápady a připomínky vítány.
Tak jsem přidal jednoduché ověření heslem (přece jen jsou to údaje o zákaznících a objednávkách, které by neměly být dostupné komukoliv), odladil skript na spouštění z Windows a doplnil návod k instalaci a použití. Čímž si myslím je mechanismus přenosu objednávek z opencart do moneys3 (nebo jiného účetnictví) připraven k použití.

Attachments


berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by berushka » Sat Feb 05, 2011 6:47 am

berushka wrote:Čímž si myslím je mechanismus přenosu objednávek z opencart do moneys3 (nebo jiného účetnictví) připraven k použití.
Nesrovnalosti k dořešení aneb na čem se pracuje:
  • přenos částky (a textu) za poštovné do položky aby souhlasila celková částka
  • přenos správného textu způsobu platby
  • přenos správného textu dopravy/vyskladnění
  • přenos poznámky
  • nahrazení statického hesla šifrováním nebo navázání na existujícího uživatele a jeho heslo
  • ...

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by mikwe » Sat Mar 19, 2011 4:22 am

Ahoj,

jak to vypadá s tvorbou tohoto rozšíření? Velmi rád bych si ho od tebe koupil až bude hotov.

Děkuji
Michal

Newbie

Posts

Joined
Mon Apr 19, 2010 5:00 pm

Post by berushka » Sat Mar 19, 2011 7:46 pm

mikwe wrote:jak to vypadá s tvorbou tohoto rozšíření? Velmi rád bych si ho od tebe koupil až bude hotov.
V podstatě je hotov, a už ho normálně používám :)
Dodělal jsem přenos poštovného, způsobu platby, dopravy, a poznámky, ale dál už jsem to nerozšiřoval. Export objednávek má dva režimy:
  • export konkrétní objednávky se zadaným číslem
  • export všech objednávek s vyšším než zadaným číslem
Spuštěním skriptu se vytvoří soubor, který se importuje do objednávek v Money S3. Money S3 importuje jednu objednávky po druhé a pro každou zobrazí zobrazí naimportovaná data z objednávky k potvrzení. Nepoužívá to adresář, ani skladovou evidenci - všichni zákazníci jsou vyplněny ručně (nepřišel jsem na způsob jak adresář využít), takže při ukládání objednávky to otravuje s potvrzením, že adresa není vybrána a jestli se má uložit. A položky objednávky nejsou odečítány ze skladu. Takto by to vyhovovalo?

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by rhuin » Tue Mar 22, 2011 5:41 am

A uz se to da nekde koupit?

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 12, 2011 8:44 am

Post by berushka » Thu Mar 24, 2011 2:47 am

rhuin wrote:A uz se to da nekde koupit?
Tak snad se mi konečně povedlo rozběhnout e-shop pro opencart s digitálním obsahem - je dostupný zde - opencart.berushka.net.

PS: Doufám, že pro Vás budou ceny přijatelné - vzhledem k tomu, kolik práce to bylo, jsou spíše symbolické :)

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by mcut » Mon Aug 29, 2011 6:38 pm

Existuje verze i pro OC 1.5.1.1?

OpenCart 1.5.1.2
Image


New member

Posts

Joined
Thu Jan 20, 2011 5:04 am

Post by berushka » Fri Sep 09, 2011 1:52 am

mcut wrote:Existuje verze i pro OC 1.5.1.1?
tak jsem po "naléhání" mcuta dodělal i verzi pro 1.5.x.

PS: Pokud je pro vás program užitečný a chcete mě podpořit, můžete si koupit něco v mém e-shopu a uděláte radost i (svým) dětem :) Pokud budete požadovat fakturu, piště PM

Attachments


berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by DuCk » Wed Jan 08, 2014 5:10 am

Právě to řeším,
něco nového? Mám 1.5.4. Rád bych tahal faktury, sklad.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 07, 2013 11:51 pm

Post by jakuba » Mon Jan 27, 2014 5:30 pm

Dobrý den, můžu Vás poprosit o vysvětlení modulu? Je funkční pro celou řadu 1.5.X ? Do pohody se importují objednávky sami nebo je neustále nutné zjišťovat ID poslední objednávky?

Klient tento modul poptává ale nikdo z nás s tím nemá zkušenost.

Jaký je rozdíl v modulech, které nabízí jiní developeři za cenu převyšující 5000 Kč?

mnohokrát díky
berushka wrote:
mcut wrote:Existuje verze i pro OC 1.5.1.1?
tak jsem po "naléhání" mcuta dodělal i verzi pro 1.5.x.

PS: Pokud je pro vás program užitečný a chcete mě podpořit, můžete si koupit něco v mém e-shopu a uděláte radost i (svým) dětem :) Pokud budete požadovat fakturu, piště PM

Tvorba a správa eshopů


Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 12:51 am
Location - CZ-Prague

Post by DuCk » Mon Jan 27, 2014 6:32 pm

Já si s berushka mailoval a říkal, že se na to ještě podívá a zkusí to udělat více user friendly.

Jinak mi aktuálně vrtá v hlavě myšlenka nabídnout klientům produkt účetnictví, který bude moci vystavovat faktury ručně a dynamicky přes API dělat faktury pro e-shop a další aplikace. Bylo by to univerzální a dávalo by mi to nejvíce smysl. Něco takového jsme již dělali: http://www.designflow.cz/e-shop, ale chci to předělat do OOP.

Ještě musím mrknout jestli fakturoid a pod. nějaké takové API nemají.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 07, 2013 11:51 pm

Post by jakuba » Tue Jan 28, 2014 5:23 pm

DuCk wrote:Ještě musím mrknout jestli fakturoid a pod. nějaké takové API nemají.
https://www.idoklad.cz/vlastnosti/dalsi-funkce-a-vyhody

Tvorba a správa eshopů


Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 12:51 am
Location - CZ-Prague

Post by DuCk » Wed Jan 29, 2014 3:34 am

Znám, otestoval jsem, ale nelze měnit podoba faktury a další věci, každopádně je to super věc. Jen je otázka času, kdy to taky zpoplatní, jak naberou lidi.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 07, 2013 11:51 pm

Post by Luke8 » Sun Feb 16, 2014 1:01 am

Zdravím,

pokusil jsem se nainstalovat tenhle modul, ale marně. Popíšu celý můj postup a budu nesmírně vděčný, když mi povíte, kde jsem udělal chybu :) Nestudoval jsem nikdy IT, takže se omlouvám za blbé chyby :D

1. Stáhl jsem si a nainstalovat Wget (nenainstaloval jsem ho přímo do Program Files, ale do podložky AAAA, abych měl pořádek v nainstalovaných programech... Mohl by být zde problém?)
2. Stáhl jsem msxsl.exe a msxslsrc.exe a vložil jsem je do složky bin v adresáři GNUwin32. (nevadí, že mám 64 bitový windows ne?)
3. Změnil jsem hesla v moneys3-15.php a process.cmd a také adresu, kde se mají importy ukládat.
4. Přejmenoval jsem a nahrál PHP skript do rootu (tam kde mám složky admin, catalog, image, ...)
5. V cmd skriptu jsem přepsat -url- na svoji doménu.
6. V cmd skriptu jsem dopsal chtěné číslo objednávky - moneys3.php?password=zkouska&order=23"

A zkusil pustit a nic. V návodu není psáno, co se má dělat s opencart-moneys3-orders.xslt a kde se má nacházet ten cmd... Takže jsem to nechal zatím na ploše.

Děkuji za pomoc.

Newbie

Posts

Joined
Sun Feb 16, 2014 12:31 am

Post by DuCk » Tue Feb 18, 2014 1:06 am

cmd = start > spustit > cmd.exe nebo hledat prostě "cmd" (windows 8 ) je to příkazová řádka, command line.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 07, 2013 11:51 pm

Post by Luke8 » Thu Feb 27, 2014 2:06 am

Tak jsem nakonec kontaktoval tvůrce - berushka. Nakonec jsme to zprovoznili. Kdyby měl někdo podobný problém, tak tu vypíšu řešení:

Vytvořte si složku, kde nakopírujete:
- opencart-moneys3-orders.xslt
- wget.exe
- všechny knihovny s koncovkou dll ze složky GnuWin32/bin/, například libeay32.dll, ...
- msxsl.exe, msxslsrc.exe
- process.exe, processi.exe

Asi to všechno nemusí být u sebe, ale mě to bez toho nefungovalo. Takže radši bych to zkopíroval.

Nicméně to není všechno, pořád mi to nešlo spustit. Když jsem spustil cmd, tak mi to jen bliklo a vyplo se to. Naštěstí mi berushka poslal upravený cmd, který je vylepšený pro lepší použitelnost. Nemusíte zadávat poslední objednávku přes úpravu v textáku, ale stačí zadat do vyvolaného příkazového řádku (myslím, že se tomu tak říká ;D )

Code: Select all

@echo off

rem get parameters...
set /p order=Zadej cislo objednavky: 
if "%order%" == "" goto error

echo wget list of opencart orders...
wget.exe -Oopencart-orders.xml "http://www.URL.cz/moneys3.php?password=HESLO&lastorder=%order%"
if errorlevel 1 goto error

echo xsl transform opencart orders to moneys3 orders...
msxsl.exe opencart-orders.xml opencart-moneys3-orders.xslt -xw -o moneys3-orders.xml
rem if errorlevel 1 goto error

echo copying...
copy /Y moneys3-orders.xml "D:\Vase_cesta\"
goto end

:error
echo Nastala chyba

:pause
pause
goto end

:ihelp
echo Usage: process <order-id>
goto end

:end
Snad to někomu pomůže :)

Newbie

Posts

Joined
Sun Feb 16, 2014 12:31 am

Post by DuCk » Thu Feb 27, 2014 2:36 am

Takže jak to teď funguje? :)

New member

Posts

Joined
Sun Jul 07, 2013 11:51 pm

Post by DuCk » Thu Feb 27, 2014 8:45 pm

Tak jsem si mailoval s podporou Fakturoid.cz
Zjistil jsem že API mají a dokáže to, co potřebujeme. Poté mají i vyřešený export do Money i Pohoda.

Takže se nabízí řešení faktur pro e-shop, firmu přes Fakturoid, kdy se bude asi exportovat denně do Money ve kterém si vedou sklady a další věci. Nejradši bych to měl ale komplet celé v cloudu. Škoda, že tak rozsáhlý nástroj (asi) neexistuje.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 07, 2013 11:51 pm

Post by fsoft » Mon Dec 22, 2014 1:28 am

Zdravím,

pokusil jsem se o zprovoznění přenosu, ale bez výsledku....WGET a MSXSL mám a v rootu moneys3.php
Vše jsem nastavil dle návodu a počítač si XML soubor vytvoří, ale je problém s tím, že, když si dám: http://mujweb.com/moneys3.php?password= ... rder=cislo tak je v objednávce zboží vícekrát - 3x nebo 4x a další problém je s DPH. Money S3 chce, aby jako DPH byla jen sazba, tj. 21 ale skript tam místo toho dává cenu DPH, tj. např. 1560 a money si myslí, že je to sazba 1560% a vyhazuje import jako se sazbou, která není zadaná v programu.
Printscreen: http://www.svetposteli.com/money.png
Setkal jste se s tím někdo? Pomohl by mi někdo?
Používám OC 1.5.6

Díky moc

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests