Post by supak111 » Wed May 15, 2024 9:54 am

I don't see this on a fresh install of OC 3.0.3.2 but I do see the bug on my full 3.0.3.2 site.

Basically under Google Pay and Apple Pay tabs (not under other tabs)... bug happens where there should just be 3 pills at the top, CHECKOUT, CART, PRODUCT, but something happens where a bunch of empty pills keep repeating.

Why could this be happening? I can't seem to figure it out

Code that keeps repeating for no reason is:

Code: Select all

<li class="nav-pill ">
	<a href="#pill_" class="pill" data-toggle="tab"></a>
</li>
Here is a picture, its the easiest way to explain and show it:

Image
Last edited by supak111 on Wed May 22, 2024 4:38 am, edited 1 time in total.

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by ADD Creative » Wed May 15, 2024 4:36 pm

Check your system/config/paypal.php file as the buttons are defined in there as googlepay_button and applepay_button. Have you checked both the PHP and OpenCart error logs?

Could it be another extension that is causing it?

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by JNeuhoff » Wed May 15, 2024 5:35 pm

If it works on a fresh install, but not on your live site, then it looks like to be caused by another 3rd party extension.

Export/Import Tool * SpamBot Buster * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Tag Manager * Survey Plus * OpenTwig


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by supak111 » Wed May 15, 2024 7:55 pm

How would one go about figuring out what other extension is causing this?

I never understood how a pro developer finds bugs? I find nothing in the logs when this happens so I don't even know where to start.

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by ADD Creative » Wed May 15, 2024 9:55 pm

Disabling extensions one by one until the issue disappears is one way. You could also look in the storage/modification directory to see if any of the paypal files have been modified.

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by supak111 » Wed May 15, 2024 11:46 pm

ADD Creative wrote:
Wed May 15, 2024 9:55 pm
Disabling extensions one by one until the issue disappears is one way. You could also look in the storage/modification directory to see if any of the paypal files have been modified.
Ok cool, I will try this. I really wanna figure out what is messing up the PayPal extension. Even though extension seems to works fine as far as I can tell, if this is happening visually there could be other issues with it that I a unaware of in the background.

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by supak111 » Thu May 16, 2024 7:39 am

I just went cleared AND "deleted" all my caches so that no modification are applied to my website and I still have the visual multi pill issue with PayPal extension.

Does this mean that it's not an OCmod causing the issue, but some extension is the problem?
.
Last edited by supak111 on Fri May 17, 2024 6:10 am, edited 1 time in total.

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by JNeuhoff » Thu May 16, 2024 4:45 pm

Check your system/config/paypal.php which contains the paypal_setting. Is it corrupted?

Export/Import Tool * SpamBot Buster * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Tag Manager * Survey Plus * OpenTwig


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by ADD Creative » Thu May 16, 2024 4:50 pm

If your storage/modification directory is empty then it is not an OCMOD, unless the change was to the template and is still cached.

Could still be an extension that uses events or a change made in the theme editor.

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by supak111 » Fri May 17, 2024 6:43 am

JNeuhoff wrote:
Thu May 16, 2024 4:45 pm
Check your system/config/paypal.php which contains the paypal_setting. Is it corrupted?
I just this file agains the original and its the same so this probably isn't the issue.

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by supak111 » Fri May 17, 2024 6:48 am

ADD Creative wrote:
Thu May 16, 2024 4:50 pm
If your storage/modification directory is empty then it is not an OCMOD, unless the change was to the template and is still cached.

Could still be an extension that uses events or a change made in the theme editor.
I have this extension on my website:
https://www.opencart.com/index.php?rout ... n_id=31427

I wish I could delete it but its required for another extension I need called: Product Option Tooltips (for Opencart 3)
.

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by supak111 » Wed May 22, 2024 2:20 am

After uninstalling quite a few extensions and OCmod's this PayPal Integration still has this visual PILL bug on Apple Pay and Google Pay. I don't get it.

Also if I enable Google Pay on Checkout, Google Pay shows up as an option in checkout STEP-5, but if you chose it, on STEP-6 Google Pay does not load up any way to pay... so it doesn't work. And now because off the extra pills I can't even turn OFF Google Pay in backend. Is there a manual way to disable Google Pay in database maybe?

PS so this is the code in admin...view that keeps repeating, why would these <li>..</li> multiply? How can I manually edit this so it doesn't?

Code: Select all

<ul class="nav nav-pills">
	{% for googlepay_button in setting['googlepay_button'] %}
	<li class="nav-pill {% if loop.first %}active{% endif %}"><a href="#pill_{{ googlepay_button['page_code'] }}" class="pill" data-toggle="tab">{{ attribute(_context, googlepay_button['page_name']) }}</a></li>
	{% endfor %}
</ul>

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by supak111 » Wed May 22, 2024 4:37 am

After all the headaches and still not being able to figure it out I ended up completely uninstalling and reinstalling the this module and I don't see the pills repeat anymore.

I think something in the database was corrupt after I updated this extensions from and older version

~ OC 3.0.3.2 and OCmods only ~


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests