Já používám Vytvořena, Vyřizuje se, Zrušena, Expedována a Zaplacena (pro přímé platby jako PayPal)
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Používám:

- zpracovává se -> odeslána -> pro dobírky
- čeká na zaplacení -> k odeslání -> odeslána - pro platby předem
- zpracovává se -> vyřízena - pro osobní odběr

berushka .::: Hot Wheels Shop
berushka wrote:Používám:Hlavně to musí vyhovovat procesům Vašeho eshopu
- zpracovává se -> odeslána -> pro dobírky
- čeká na zaplacení -> k odeslání -> odeslána - pro platby předem
- zpracovává se -> vyřízena - pro osobní odběr
Ahoj, neni mozne nejak tyto stavy objednavek kategorizovat?
Jako v pripade, ze kdyz prijde objednávka na dobírku, tak se mi zkategorizuji moznosti stavu zpracovává se - odeslána
tak aby se nepletlo napr. ceka na zaplaceni (chyba lidskeho faktoru) v pripade platby na dobirku :-(
Nebo je to proste o tom abych si to spravce OC pamatoval? Diky za info
Ne, kategorizovat nejde a ani se nedivím. Bylo by to dost práce a v případě dodatečné změny platby/dopravy by to nešlo.marty wrote:Ahoj, neni mozne nejak tyto stavy objednavek kategorizovat?
Jako v pripade, ze kdyz prijde objednávka na dobírku, tak se mi zkategorizuji moznosti stavu zpracovává se - odeslána
tak aby se nepletlo napr. ceka na zaplaceni (chyba lidskeho faktoru) v pripade platby na dobirku :-(
Pokud vím, lze přidělit objednávce stav podle modulu platby, čímž odpadá ten první problém. Ale jinak je vše v rukou správce/správců eshopu.
berushka .::: Hot Wheels Shop
Zdar, diky za info. Probiha toto prideleni automaticky nebo pro to musim udelat nejake zmeny, atd?berushka wrote:Ne, kategorizovat nejde a ani se nedivím. Bylo by to dost práce a v případě dodatečné změny platby/dopravy by to nešlo.marty wrote:Ahoj, neni mozne nejak tyto stavy objednavek kategorizovat?
Pokud vím, lze přidělit objednávce stav podle modulu platby, čímž odpadá ten první problém. Ale jinak je vše v rukou správce/správců eshopu.
Diky
Automaticky, u každé platby bývá možnost nastavení do jakého stavu má objednávku překlopit.
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Když jsme u těch stavů, já například využívám ještě stav "Dokončena", na který ale zákazníky neupozorňuji.
Pokud jde tedy zboží na dobírku nastavuji po odeslání stav "Odeslána" a zákazníka upozorním. Jakmile mi dorazí platba za dobírku na účet, tak nastavuji stav "Dokončena" bez upozornění zákazníka. Přišlo mi to praktické, protože mám rozlišené zaplacené a nezaplacené balíky. Když platba nedorazí např. 10 dní, tak můžu zákazníka upozornit, že má balíček uložený na poště.
V případě platby předem a odeslání balíku, nastavuji oba stavy za sebou - "Odeslána" (a upozornit) a "Dokončena" (bez upozornění).
Pokud jde tedy zboží na dobírku nastavuji po odeslání stav "Odeslána" a zákazníka upozorním. Jakmile mi dorazí platba za dobírku na účet, tak nastavuji stav "Dokončena" bez upozornění zákazníka. Přišlo mi to praktické, protože mám rozlišené zaplacené a nezaplacené balíky. Když platba nedorazí např. 10 dní, tak můžu zákazníka upozornit, že má balíček uložený na poště.
V případě platby předem a odeslání balíku, nastavuji oba stavy za sebou - "Odeslána" (a upozornit) a "Dokončena" (bez upozornění).
Správa webů | Zažeň nudu - hry, hlavolamy, kreativní tvorba