Post by sheridangraphics » Sat Dec 01, 2018 6:20 pm

Hi all,

Can anybody help?


I've archived and extracted to new server,

exported from old server and imported to new server the databases after creating a new database, user and password.

Edited the paths and database details in the 2 config files but still get a blank page.

domain is www.customizedprintshop.com

Can anybody help me?? :(




Can anybody help?

New member

Posts

Joined
Fri Feb 20, 2015 12:47 am

Post by IP_CAM » Sun Dec 02, 2018 5:49 am

Well, you told us, what you did, but you did not SHOW anything, so, nobody
will be able, to really judge on your 'technical knowledge and doings'. ::)
But one thing is for sure, you must have screwed up somewhere, and never
said a word about adapting .htaccess RewriteBase / settings either.
So, who should know ? ???
Ernie

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Shop!
A wide range of matching Designs can be seen here: http://www.opencart.li
For Information on URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
Hundreds of Mods in 380+ Repositories for OC v.1.5.x - v.2.3.x
to be found on my Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by sheridangraphics » Sun Dec 02, 2018 12:36 pm

Hi Ernie,

Hope your well and thanks for the reply,

.htaccess RewriteBase I have not touched but I did wonder if it had to be changed.
Do you think it would be a good idea to install the same version of opencart then transfer the files excluding the config and htaccess file, install the databases. Would that be a good way of doing it? In other words let it install as it should then install the needed files and not the ones that need to be edited, if that makes sense.


Thanks again

Soyeb

New member

Posts

Joined
Fri Feb 20, 2015 12:47 am

Post by Cleo » Sun Dec 02, 2018 12:55 pm

Moving to another hoster/domain

When you want to move your store to a new hoster or domain you need to do the following:

A: On your old domain/hoster:

Backup your store files via FTP to your Pc.
Backup your database using phpMyAdmin to your Pc.

B: On your new hoster/domain:

Do a clean install of the same version of your version of Opencart.
Delete all the files of this clean install EXCEPT the yourdomain\config.php and yourdomain\admin\config.php
Use phpMyAdmin to empty (not delete) the new created database.
Restore all the backup files made at A:1 EXCEPT the \config.php and \admin\config.php.
Restore the backup of your database made at A: 2 using phpMyAdmin.
In your admin check: System -> Settings: Store URL:
Verify the correct rights on your store folders and files.
Test the new store setup.

--------------------
All you will need to do is change your two config.php files to be your new URL
and then edit the URL in the setting tab in admin


You may also need to edit the htaccess file if you use SEO URLs to change
the RewriteBase /store/ to: RewriteBase /

----------------
Cleo

My EN Store
My FR Store
Opencart v1.5.4.1 fr/en
Theme: Custom
vqmod-2.6.0


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 09, 2011 5:19 am

Post by sheridangraphics » Mon Dec 03, 2018 12:34 pm

Thanks Cleo,

I'll definitely try both ways. Thanks for the advice.

Thanks again guys.

New member

Posts

Joined
Fri Feb 20, 2015 12:47 am

Post by Cleo » Mon Dec 03, 2018 1:54 pm

I found that info in the forum a while ago and saved it, and that's the way I did it from v1.49 to v1.5.2 and then to v1.5.4.1 and didn't have no problem at all, everything went ok without any error.

Cleo

My EN Store
My FR Store
Opencart v1.5.4.1 fr/en
Theme: Custom
vqmod-2.6.0


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 09, 2011 5:19 am

Post by sheridangraphics » Mon Dec 03, 2018 6:24 pm

Ive had a check in my files and there is a .htaccess file outside of my public folder which is 0 bytes.
in the public folder there is:

.htaccess , opend file, completely blank, 0 bytes
.htaccess-off, opend file, completely blank, 0 bytes
.htaccess.txt has, think this is the fils as it has condiotns in it
.htaccess4 think this file also has conditions in it



the ".htaccess.txt" shows the following :


# 1.To use URL Alias you need to be running apache with mod_rewrite enabled.

# 2. In your opencart directory rename htaccess.txt to .htaccess.

# For any support issues please visit: http://www.opencart.com

Options +FollowSymlinks

# Prevent Directoy listing
Options -Indexes

# Prevent Direct Access to files
<FilesMatch "(?i)((\.tpl|\.ini|\.log|(?<!robots)\.txt))">
Order deny,allow
Deny from all
</FilesMatch>

# Use PHP5.4 Single php.ini as default
#AddHandler application/x-httpd-php54s .php

# SEO URL Settings
RewriteEngine On
# If your opencart installation does not run on the main web folder make sure you folder it does run in ie. / becomes /shop/

#Force non-www:
RewriteCond %{HTTP_HOST} www.(.*)$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://%1/$1 [R=301,L]

RewriteBase /
RewriteRule ^sitemap.xml$ index.php?route=feed/google_sitemap [L]
RewriteRule ^googlebase.xml$ index.php?route=feed/google_base [L]
RewriteRule ^download/(.*) /index.php?route=error/not_found [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} "/designer/min/"
RewriteRule (.*) $1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|gif|jpg|jpeg|png|js|css)
RewriteRule ^([^?]*) index.php?_route_=$1 [L,QSA]

### Additional Settings that may need to be enabled for some servers
### Uncomment the commands by removing the # sign in front of it.
### If you get an "Internal Server Error 500" after enabling any of the following settings, restore the # as this means your host doesn't allow that.

# 1. If your cart only allows you to add one item at a time, it is possible register_globals is on. This may work to disable it:
# php_flag register_globals off

# 2. If your cart has magic quotes enabled, This may work to disable it:
# php_flag magic_quotes_gpc Off

# 3. Set max upload file size. Most hosts will limit this and not allow it to be overridden but you can try
# php_value upload_max_filesize 999M

# 4. set max post size. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value post_max_size 999M

# 5. set max time script can take. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value max_execution_time 200

# 6. set max time for input to be recieved. Uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value max_input_time 200

# 7. disable open_basedir limitations
# php_admin_value open_basedir none

New member

Posts

Joined
Fri Feb 20, 2015 12:47 am

Post by Cleo » Tue Dec 04, 2018 8:56 am

Re: the ".htaccess.txt" shows the following :

This file you have to rename it .htaccess (dot at the beginning and no extension. It's the file from oc

Cleo

My EN Store
My FR Store
Opencart v1.5.4.1 fr/en
Theme: Custom
vqmod-2.6.0


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 09, 2011 5:19 am

Post by sheridangraphics » Thu Dec 06, 2018 9:06 am

Did that but now it shows this error:

Site error: the file /home3/ustomiz9/public_html/vqmod/vqmod.php requires the ionCube PHP Loader ioncube_loader_lin_5.2.so to be installed by the website operator. If you are the website operator please use the ionCube Loader Wizard to assist with installation.

New member

Posts

Joined
Fri Feb 20, 2015 12:47 am

Post by IP_CAM » Thu Dec 06, 2018 12:59 pm

Well, some Extension is doing that:
https://www.google.com/search?q=%22ionC ... 22+problem

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Shop!
A wide range of matching Designs can be seen here: http://www.opencart.li
For Information on URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
Hundreds of Mods in 380+ Repositories for OC v.1.5.x - v.2.3.x
to be found on my Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 101 guests