Post by cube10025 » Wed Oct 10, 2018 11:45 pm

I have moved my shop (domain) to another host, I installed opencart uploaded mysql backup and uploaded opencart backup. Got the site to work no error message. I can make a purchase and make payment, but the shop won't save the order or send any email. Any ideas?

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 05, 2017 8:19 pm

Post by IP_CAM » Thu Oct 11, 2018 1:10 am

Depends on, if you have made a FULL DB Backup, including the CREATE TABLES
Queries/Commands, so beeing part of your Backup, or just an OC Admin DB Backup,
which would only contain the DB Data. But then, you first would have to install the Shop
again, by so creating DB Tables, to then, try to restore the Data out of your Backup DB.
Ernie

For Sale: Top URL's, including OpenCart V-Pro installed, like seen here:
http://www.bigmax.ch - http://www.ipcam.li - http://www.opencart.li
For Information + URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
I am NOT available for Custom Support in existing OC Installations!
My Github Repositories: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by cube10025 » Thu Oct 11, 2018 2:00 am

All the files, customers and sales are there, I believe it's fully backed up, the problem is the shop will not store any new data. Otherwise everything works.

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 05, 2017 8:19 pm

Post by IP_CAM » Thu Oct 11, 2018 2:12 am

Well, to believe is just not enough, when it comes to real Matters.
Check in your DB Backup, if THOSE TWO lines exist atop of the DB-Tables:

Code: Select all

DROP TABLE IF EXISTS
CREATE TABLE 
such as:

Code: Select all

DROP TABLE IF EXISTS `oc_address`;
CREATE TABLE `oc_address` (
  `address_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `customer_id` int(11) NOT NULL,
  `firstname` varchar(32) NOT NULL,
  ...
  ...
and if not, it's not a full Backup.
Ernie

For Sale: Top URL's, including OpenCart V-Pro installed, like seen here:
http://www.bigmax.ch - http://www.ipcam.li - http://www.opencart.li
For Information + URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
I am NOT available for Custom Support in existing OC Installations!
My Github Repositories: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Elevate » Thu Oct 11, 2018 2:38 am

It could be a hosting related issue. Have you checked with them? Who did you switch to?

Elevate
Custom Website Developers
https://www.elev8your.com


New member

Posts

Joined
Fri Jul 06, 2018 12:40 am
Location - Denver, Colorado, USA

Post by cube10025 » Thu Oct 11, 2018 2:46 am

I will look at the tables, I switch to one.se or one.com don't know how well know thay are outside Sweden, but have good reviews...

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 05, 2017 8:19 pm

Post by cube10025 » Thu Oct 11, 2018 4:39 am

You right Ernie thank you, the database is not fully backed up, there are 2 tables or (databases?) however now I get access denied when i try to import.

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 05, 2017 8:19 pm

Post by IP_CAM » Thu Oct 11, 2018 7:44 am

Well, that does not sound very good, if you only talk about 2 tables.
And it's out of my reach, you'll probably need someone, to have a look.
But compare it's Content with the virgin Install/opencart.sql File,
and if you find LESS Table Sections in your downloaded Backup,
(not to speak about the Content! ::) ) it's already too late, to install it as
full DB-RESTORE anyway.
Ernie

For Sale: Top URL's, including OpenCart V-Pro installed, like seen here:
http://www.bigmax.ch - http://www.ipcam.li - http://www.opencart.li
For Information + URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
I am NOT available for Custom Support in existing OC Installations!
My Github Repositories: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by cube10025 » Sun Oct 14, 2018 1:48 pm

Solved it, just changed the database text file. However it was not the database, it was the email settings smtp, changed it to mail and all work...

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 05, 2017 8:19 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests