Post by Flet » Thu Jun 07, 2018 3:01 am

Hallo allen,
Sinds enkele maanden gebruik ik de versie 2.3.0.2 van OC. Het werkt allemaal redelijk goed maar er is een belangrijk probleem.
Tegelijk met de nieuwere versie ligt de voorraad registratie regelmatig in puin. Bij onze vorige versie (1.5.6.4) was het altijd netjes in orde.
Na een bestelling klopt van de voorraad niet veel meer. Zelfs de voorraad van producten die geen deel uitmaakten van de bestelling veranderen.
De laagste voorraad is 0 maar het kan zo maar gebeuren dat een product opeens op -5 staat. Sommige producten staan ineens op voorraad 10 terwijl er nog maar 2 van zijn (voorbeeld).
Wij zijn voortdurend de voorraad aan het tellen en corrigeren. Maar dat is geen doen bij 5000 producten. Regelmatig moeten we op een avond alles controleren.
Het vervelendste is dat klanten iets kunnen bestellen terwijl de voorraad fysiek 0 is.

Heeft iemand hier een ervaring mee en zo ja, wat moet ik aanpassen of waar kan dat probleem zitten?

OC 2.3.0.2.
https://postcrosscollectief.com


Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 29, 2013 8:36 pm


Post by Dutch_guy » Thu Jun 07, 2018 5:17 pm

Testomgeving opzetten en er op die manier proberen achter te komen waar het mis gaat. Misschien zit het in een extensie, je checkout etc. etc.

Image

Free & Paid extensions from Think Twice | Opencart | Hulpmiddelen voor ouderen


Active Member

Posts

Joined
Tue Feb 21, 2012 5:56 pm


Post by Flet » Thu Jun 07, 2018 6:47 pm

Dank je wel voor je reactie Dutch-guy
Het zal iets in die sfeer moeten worden want ik heb eerder al een extensie uitgeschakeld die verder geen invloed had op de werking van de site. Dat is een extensie die ook voortdurend foutmeldingen genereert. Zichtbaar in het fouten logboek. Misschien moet ik eens beginnen met die voor langere tijd uit te schakelen.
Tegelijk kan ik een testomgeving creëren. Ben benieuwd of ik het ga ontdekken.
Onlangs hadden we een actie en toen logden er diverse klanten tegelijk in en bestelden tegelijk. Het liep helemaal mis doordat e voorraad niet up to date bleef. Heel vervelend.

OC 2.3.0.2.
https://postcrosscollectief.com


Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 29, 2013 8:36 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests