Post by straightlight » Thu Aug 16, 2018 10:09 am

iSearch is an installed extension. By uninstalling the extension, see if the product page encounters the same issue afterwards.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased counters are caused by posted redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by saliverdim » Sun Aug 19, 2018 4:45 am

please help me ?

Active Member

Posts

Joined
Wed Oct 07, 2015 12:15 am

Post by saliverdim » Sun Aug 19, 2018 4:46 am

straightlight wrote:
Thu Aug 16, 2018 10:09 am
iSearch is an installed extension. By uninstalling the extension, see if the product page encounters the same issue afterwards.
I tried but the result is the same :(

Active Member

Posts

Joined
Wed Oct 07, 2015 12:15 am

Post by MrPhil » Tue Aug 21, 2018 9:21 pm

[[ I'm sure I posted this response a couple days ago, but it vanished. If I have yet another post removed without reasonable explanation, I'll leave! ]]

Something that occurs to me is that the actual search for a product is conducted by MySQL, while all the fixes posted so far involve the PHP side (sometimes modifying the search term). The 64 dollar question is whether MySQL has the capability to do a search while treating ASCII "i" and dotless "i" as the same (transliteration). I'm assuming that both ASCII and dotless "i" are present in the database, and the OP wants to treat them the same. Perhaps something can be done with the "collation" setting in MySQL? Maybe this will result in an "Aha!" moment for someone.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed May 10, 2017 11:52 pm

Post by saliverdim » Thu Aug 23, 2018 8:31 am

please help me ?

Active Member

Posts

Joined
Wed Oct 07, 2015 12:15 am

Post by saliverdim » Thu Aug 23, 2018 8:33 am

Is this so difficult? i = ı and ı = i for search :((

Active Member

Posts

Joined
Wed Oct 07, 2015 12:15 am

Post by straightlight » Thu Aug 23, 2018 5:52 pm

It shouldn't be difficult at all since this reported issue is not common but rather specific.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased counters are caused by posted redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by ADD Creative » Fri Aug 24, 2018 12:56 am

Just did a quick test on a clean install of 2.1.0.2. Added a product call "Pin" and a product called "pın" (dotless i). Searched for "pin", both products found. Searched for "pın" (dotless i), again both products found.

The problem could be, as others have suggested, with your database settings. Or caused by an extension/theme. Another possible explanation is you have not added UTF-8 characters into your database, but something else like HTML character code.

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests