Zdravím,
Mám následující dotaz. Pro svůj účel podnikání jsem potřebuji e-shop tak abych ho mohl nabízet zákazníkům. A teď mám dvě možnosti.
První je, že si vytvořím svůj vlastní eshop. A nebo použiji OpenCart, který pro můj účel z mnoha jiných open source eshop vyhovuje nejblíže.
Jenže aby byla moje představa dokonalá musel bych z OpenCart některé věci odstranit, jiné dodělat a některé předělat. Tyto úpravy by byli daleko jednodušší, než dělat vlastní eshop.
Nechal bych si platit pouze za zprovoznění eshopu, instalaci, moduly na zakázku a atd, podporu. Neprodával bych tedy OpenCart jako takový, ale spíš to co je okolo.
A teď otázky:
1/ Můžu upravit OpenCart tak, že ho ani vlastní autor nepozná (myšleno obrazně)?
2/ Pokud budu chtít odstranit ve FRONT copyright musím platit autorovi?
V žádném případě nechci upřít autorství původnímu autorovi, ale OpenCart je blíž k mým představám a úpravy by zabrali zlomek času něž vlastní řešení.
Předem dík za odpověď.
Nejsem si jist co má Open Cart konkrétně za licenci, ale mám dojem, že to je GNU/GPL verze 3 což je opensource licence, která povoluje všem měnit a šířit obsah produktu, ale zakazuje jej prodávat.
A opencart by šel předělat tak, aby ho ani vlastní autor nepoznal pouze po stránce vzhledové. Jakmile by nahlédl do zdrojového kódu, tak by to zjistil.
A opencart by šel předělat tak, aby ho ani vlastní autor nepoznal pouze po stránce vzhledové. Jakmile by nahlédl do zdrojového kódu, tak by to zjistil.