Post by Dunald » Tue Oct 18, 2016 4:04 am

Jag försöker få bort det fula överstrukna hänglåset som syns uppe i adressfältet på vissa webläsare. På andra webläsare är det ett utropstecken som syns. Dessa symboler visas när min kund är inne på en sida som inte är säker dvs att sidans URL börjar på http:// istället för på https://

Nu har jag kämpat på ett tag och lyckats få min 1.5.5.1 OC att ha https:// i början på hela hemsidan vilket jag kan tycka ger ett seriöst intryck. Men det är ett problem som jag inte hittar någon lösning på, nämligen:

När min kund besöker min hemsida via en gammal länk (det kan vara via en blogg eller länkat från en annan sammarbetspartner så funkar inte KÖP-knappen när kunden kommer till min webshop. Dvs dessa gamla länkar har http://

Jag har skrivit en uppmaning till mina kunder att de måste klicka på en annan produkt pga att sidan måste laddas om då den länk de kommit via är gammal. Detta ger ett mindre önskvärt och oseriöst intryck och jag vill att kunden ska kunna trycka på köpknappen trots att sidan är http alternativt att kunden ska per automatik hamna på min https sida trots att länken är http

Någon som har haft samma problem och hittat en lösning? Tankar kring detta?

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by thbr02 » Wed Oct 19, 2016 4:36 am

Varför krångla till det och ha SSL aktiverat i hela shoppen? För att kunder ska vara trygga bör det räcka med att ha SSL aktiverat för konto, varukorg och utcheckningen.

Active Member

Posts

Joined
Wed Jun 22, 2011 10:30 pm
Location - Sweden

Post by Dunald » Wed Oct 19, 2016 4:58 am

Krånglet är pga att det i vissa webläsare står ett överkryssat hänglås samt när kunden klickar på det hänglåset står det att min shop inte är säker.

Https funkar på alla sidor samt min OC är lika snabb/seg som vanligt. Det enda problem är att när kunden kommer in via en gammal http länk så funkar inte "köp-knappen" jag tog och kontrollerade sidan genom att högerklicka på den samt gå ner till "inspektera" i fliken "Console" finns det först inget felmeddelande men när jag klickar på "köp-knappen" så dyker detta meddelande upp:
XMLHttpRequest cannot load https://www.minsida.se/index.php?route= ... t/cart/add. Response to preflight request doesn't pass access control check: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://www.minsida.se' is therefore not allowed access.

Dvs det verkar som att köpknappen kräver https men att den inte fungerar när sidan är http. Dvs köpknappen fungerar när sidan är https, men inte när man skriver in http:// i adressfältet eller om kunden kommer via en gammal länk.

Jag vore även glad att få förslag på hur jag kan ändra så att köpknappen antingen inte kräver https eller hur man ändrar i så att alla sidor alltid blir https oavsett vad man skrivit i adressfältet.

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by joel5635 » Sun Aug 12, 2018 8:14 pm

Mitt webhotel hjälpte mig med detta problem, vet dock exakt vad dom gjorde men i princip tvingar man alla funktioner att byta till https. Det funkar dock inte på Language pack swedish, --nån so har en lösning på det ?

Newbie

Posts

Joined
Sat Aug 11, 2018 11:44 pm

Post by JockePocke » Sun Aug 12, 2018 11:19 pm

Hej du måste
- skaffa ett SSL certifikat,
- ändra inställning under settings i butiken,
- redirecta från http till https (helst på servernivå)
- fixa eventuellt mixed content som kan vara hårdkodat
- skicka upp ny webplats kartor till Google och Bing

New member

Posts

Joined
Wed Jan 11, 2012 5:51 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests