V posledních řeším díky změnám u webhostera problémy se zálohou a obnovením databáze OpenCartu. Vzhledem k bezpečnostním změnám v PHP scriptech na straně webhostera došlo k problémům a pádu OpenCartu, načež jsem se rozhodl zálohovat databázi, naistalovat OpenCart ve verzi 1.4.7 (původně 1.4.4.) a obnovit data ze zálohy.
Bohužel se nepovedlo, po dvoudenních peripetiích, kdy zálohována databáze nešla plně obnovit jsem byl donucen obnovit celý systém ze zálohy webhostera (bohužel i tak došlo ke ztrátě dat, jako foto apod.).
Našel by se někdo, kdo by chtěl sepsat BFU manuál, jak např, postupovat s obnovou dat při pádu systému, popř. jeho upgradu...? Jak správně zálohovat databáze, jak nepřijít o systémová nastavení, moduly, počeštěné soubory atd...?
Myslím, že by to řada lidí ocenila, klidně i nějakým příspěvkem, bohužel jsem nikde nenašel pěkné a ucelé info a vzhledem k četnosti nových verzí OpenCartu by se jednalo o užitečný počin.
Příjemný den.
Michal
Je potřeba zazálohovat celý adresář opencart (fotky jsou uloženy v podadresáři image) a samozřejmě databázi. Obnovovat je potřeba do stejné verze, protože struktura databáze se s verzemi mění a obnova do jiné verze tak pravděpodobně nevyjde.fleece wrote:V posledních řeším díky změnám u webhostera problémy se zálohou a obnovením databáze OpenCartu. Vzhledem k bezpečnostním změnám v PHP scriptech na straně webhostera došlo k problémům a pádu OpenCartu, načež jsem se rozhodl zálohovat databázi, naistalovat OpenCart ve verzi 1.4.7 (původně 1.4.4.) a obnovit data ze zálohy.
Bohužel se nepovedlo, po dvoudenních peripetiích, kdy zálohována databáze nešla plně obnovit jsem byl donucen obnovit celý systém ze zálohy webhostera (bohužel i tak došlo ke ztrátě dat, jako foto apod.).
berushka .::: Hot Wheels Shop
To určitě ne, ale je potřeba spustit upgradovací PHP script (ten je ale součástí až posledních verzí) a to je určitě lepší udělat na "funkční" instalaci přehrané novou verzí (teoreticky by to mělo fungovat i tak jak jsi popsal). Nicméně už jsem to 2x zkoušel a protože to ani jednou nedopadlo 100% dobře a měl jsem na to omezený čas, tak jsem se vždy vrátil k mé 1.4.0 a na upgrade se stále ještě chystám.fleece wrote:Znamená to tedy, že přechod na vyšší verzi je téměř nemožný...?
berushka .::: Hot Wheels Shop