Post by tommakrin » Thu Dec 11, 2014 10:38 pm

Καλησπέρα σε όλους,

αντιμετωπίζω ένα παράξενο πρόβλημα με το vqmod που έχει ως εξής: στο site μου είχα εγκατεστημένη την έκδοση 2.4.1 του extension. Εγκατέστησα κάποιο xml ωστε να μου δίνει μια δυνατότητα στο backend του καταστήματος και δεν δουλεύει. Έλεγξα τα cache files που δημιουργούνται καθώς και τα error logs και διαπίστωσα ότι το vqmod δημιουργεί cache files για τον πυρήνα (system), το frontend (catalog), αλλά όχι για το διαχειριστικό κομμάτι (admin).

Προσπάθησα να εκτελέσω όλες τις απαραίτητες-προβλεπόμενες διεργασίες που θα μπορούσαν να διορθώσουν κάποιο πιθανό (και μικρό) πρόβλημα, δηλαδή, καθάρισμα της cache τόσο του opencart όσο και του vqmod, έλεγχος και αλλάγή των permissions (οι φάκελοι vqmod, vqmod/cache, vqmod/logs και οι απαραίτητοι φάκελοι του opencart μέχρι και σε 777) και τέλος αναβάθμιση του vqmod στην έκδοση 2.5.1.

Σας επισυνάπτω το checked.cache. Επίσης διαβάζοντας το mods.cache αλλά και τα error logs διαπίστωσα ότι το xml "προσπαθει να το διαβάσει" αφού είδα κομμάτια του module στο mods.cache. Άρα μέχρι εδώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για κάποιο λόγο δεν γεννάει σωστά τα cache files για το admin.

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη! :)

Newbie

Post by botonakis » Fri Dec 12, 2014 6:11 pm

Καλημέρα,

δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε εάν δεν είσαι λίγο αναλυτικός.
2.4.1 του vqmod αναφέρεσαι;
Δεν πρέπει να πειράζεις τα permissions.
Εάν έχεις Debian θα πρέπει να έχεις 777
Εάν έχεις CentOs θα πρέπει να έχεις 755

Απλά κάνεις copy paste τα αρχεία πάνω και καλείς: www.domain.gr/vqmod/install

και κάνει εγκατάσταση μόνο του.

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by tommakrin » Fri Dec 12, 2014 7:51 pm

δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε εάν δεν είσαι λίγο αναλυτικός.
Εχεις δίκιο. Παρέλειψα να σας πω ότι τρέχω την έκδοση 1.5.6.4 του OC.
2.4.1 του vqmod αναφέρεσαι;
Ναι. Διευκρινίζω μετά πως αναβάθμισα στην 2.5.1 που είναι άλλωστε και η τελευταία.
Δεν πρέπει να πειράζεις τα permissions.
Εάν έχεις Debian θα πρέπει να έχεις 777
Εάν έχεις CentOs θα πρέπει να έχεις 755
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να πειράζω τα permissions όταν αποδεδειγμένα προκαλούν πολλά προβλήματα, ή όταν ας πούμε είναι 777, κάτι που δεν είναι αποδεκτό για production site σε καμία περίπτωση.
Distro δε γνωρίζω γιατί είμαι σε shared και δεν βρήκα κάπου που να το λέει.
Απλά κάνεις copy paste τα αρχεία πάνω και καλείς: http://www.domain.gr/vqmod/install και κάνει εγκατάσταση μόνο του.
Το πρόβλημα μου δεν είναι στην εγκατάσταση του vqmod αλλα στο cache generation και (ίσως) στο parsing των xml. Μου φαίνεται εντελώς παράλογο να λειτoυργούν τα mods που αφορούν το frontend (catalog) και όχι αυτά που αφορούν το backend (admin), ενώ την ίδιο στιγμή σε test environment σε localhost, τα ίδια ακριβώς mods λειτουργουν άψογα. Εχεις κάποια ίδεα;

EDIT: https://bpaste.net/show/39b0ea45c54f το checked.cache όπως είπα στο πρώτο post

EDIT2: Never mind, το έφτιαξα. Στο config file του admin τα paths ήταν relative (με ../ και τα σχετικά). Αντικαθιστώντας τα με τα full paths τελικά έλυσε το πρόβλημα.

Newbie