Post by PetrX » Fri Nov 28, 2014 4:34 am

Prosím o radu. Ve verzi 1.5.6.1 jsem si chtěl přidat možnost platby na Slovensko. Zkopíroval jsem tedy všechny soubory stávajícho bankovního převodu, přejmenoval upravil a vložil na web. V administraci vše ok, v košíku také, ale po odeslání objednávky přijde email s popisem (komentářem) k tomu původnímu bankovnímu převodu.
Pomůže mi někdo rozklíčovat kde se stane chyba? Je třeba upravit ještě nějaký soubor, aby se ukládal správný komentář?

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

New member

Post by PetrX » Fri Nov 28, 2014 3:45 pm

Trošku jsem zkoumal a zjistil, že s největší pravděpodobností dochází k výše popsané chybě při ukládání objednávky do databáze. V databázi se totiž u dané objednávky uloží špatný komentář.
Otázka tedy zní co ovlivňuje ukládání dat do databáze a odkud si bere informace o obsahu proměnné s komentářem, když před potvrzením objednávky je vidět správný komentář, ale po odeslání již špatný.

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

New member

Post by PetrX » Fri Nov 28, 2014 4:57 pm

Tak dalším zkoumání jsem zjistil, že obsah komentáře se vytváří v catalog/controller/payment/bank_transfer.php a to v části:

Code: Select all

...	
            public function confirm() {
		$this->language->load('payment/bank_transfer');

$this->load->model('checkout/order');

$comment  = $this->language->get('text_instruction') . "\n\n";
		$comment .= $this->config->get('bank_transfer_bank_' . $this->config->get('config_language_id')) . "\n\n";
		$comment .= $this->language->get('text_payment');

$this->model_checkout_order->confirm($this->session->data['order_id'], $this->config->get('bank_transfer_order_status_id'), $comment, true);
	}
Teď jen nevím proč při použití duplicitního souboru s kódem níže, se při odeslání emailu použije původní modul.

Code: Select all

...
	public function confirm() {
		$this->language->load('payment/bank_transferS');

$this->load->model('checkout/order');

$comment  = $this->language->get('text_instruction') . "\n\n";
		$comment .= $this->config->get('bank_transferS_bank_' . $this->config->get('config_language_id')) . "\n\n";
		$comment .= $this->language->get('text_payment');

$this->model_checkout_order->confirm($this->session->data['order_id'], $this->config->get('bank_transferS_order_status_id'), $comment, true);
	}

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

New member

Post by PetrX » Mon Dec 01, 2014 2:29 am

Přidám poslední příspěvek ve svém monologu :) , třeba to pomůže dalším při řešení tohoto problému.
Problém byl velmi jednoduchý, v souboru catalog/view/default/template/payment/bank_transfer.tpl jsem nezměnil proměnou a tím pádem docházelo k ukládání původního komentáře k bankovnímu převodu. Jak prostá věc, ale zabralo to několik hodin odhalit příčinu :(.

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

New member