Prosím o radu. Ve verzi 1.5.6.1 jsem si chtěl přidat možnost platby na Slovensko. Zkopíroval jsem tedy všechny soubory stávajícho bankovního převodu, přejmenoval upravil a vložil na web. V administraci vše ok, v košíku také, ale po odeslání objednávky přijde email s popisem (komentářem) k tomu původnímu bankovnímu převodu.
Pomůže mi někdo rozklíčovat kde se stane chyba? Je třeba upravit ještě nějaký soubor, aby se ukládal správný komentář?
Trošku jsem zkoumal a zjistil, že s největší pravděpodobností dochází k výše popsané chybě při ukládání objednávky do databáze. V databázi se totiž u dané objednávky uloží špatný komentář.
Otázka tedy zní co ovlivňuje ukládání dat do databáze a odkud si bere informace o obsahu proměnné s komentářem, když před potvrzením objednávky je vidět správný komentář, ale po odeslání již špatný.
Otázka tedy zní co ovlivňuje ukládání dat do databáze a odkud si bere informace o obsahu proměnné s komentářem, když před potvrzením objednávky je vidět správný komentář, ale po odeslání již špatný.
Tak dalším zkoumání jsem zjistil, že obsah komentáře se vytváří v catalog/controller/payment/bank_transfer.php a to v části:
Teď jen nevím proč při použití duplicitního souboru s kódem níže, se při odeslání emailu použije původní modul.
Code: Select all
...
public function confirm() {
$this->language->load('payment/bank_transfer');
$this->load->model('checkout/order');
$comment = $this->language->get('text_instruction') . "\n\n";
$comment .= $this->config->get('bank_transfer_bank_' . $this->config->get('config_language_id')) . "\n\n";
$comment .= $this->language->get('text_payment');
$this->model_checkout_order->confirm($this->session->data['order_id'], $this->config->get('bank_transfer_order_status_id'), $comment, true);
}
Code: Select all
...
public function confirm() {
$this->language->load('payment/bank_transferS');
$this->load->model('checkout/order');
$comment = $this->language->get('text_instruction') . "\n\n";
$comment .= $this->config->get('bank_transferS_bank_' . $this->config->get('config_language_id')) . "\n\n";
$comment .= $this->language->get('text_payment');
$this->model_checkout_order->confirm($this->session->data['order_id'], $this->config->get('bank_transferS_order_status_id'), $comment, true);
}
Přidám poslední příspěvek ve svém monologu
, třeba to pomůže dalším při řešení tohoto problému.
Problém byl velmi jednoduchý, v souboru catalog/view/default/template/payment/bank_transfer.tpl jsem nezměnil proměnou a tím pádem docházelo k ukládání původního komentáře k bankovnímu převodu. Jak prostá věc, ale zabralo to několik hodin odhalit příčinu
.

Problém byl velmi jednoduchý, v souboru catalog/view/default/template/payment/bank_transfer.tpl jsem nezměnil proměnou a tím pádem docházelo k ukládání původního komentáře k bankovnímu převodu. Jak prostá věc, ale zabralo to několik hodin odhalit příčinu