Post by ExxonValdez » Sun Jun 08, 2014 2:38 am

Καλησπέρα, ενώ εγκατέστησα το opencart σε plesk (visrtual server) όταν προσπαθώ να μπω μου βγάζει την αρχική μόνο με γράμματα και αν κάνω εγκατάσταση το template που θέλω να δουλέψω error σε ένα php. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει ας μου στείλει ή ας γράψει εδώ, πιστέυω πως κάτι δεν έχω ρυθμίσει σωστά.

Ευχαριστώ!

New member

Post by OpDev » Tue Jun 10, 2014 3:15 pm

Χωρίς περισσότερες πληροφορίες για το σφάλμα δύσκολα να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

New member

Post by ExxonValdez » Tue Jun 10, 2014 5:41 pm

γενικότερα δεν υπάρχουν πλέον σφάλματα, δούλεψε κανονικά το template και μόλις έβαλα to demo που μου έδωσε ο developer ενώ μπαίνει στο store mydomain/opencart δεν μπορώ να μπω στο mydomain/opencart/admin... ενώ πριν βάλω το demo δούλευε.... τι μπορεί να συμβαίνει?

New member

Post by botonakis » Tue Jun 10, 2014 7:41 pm

Βγάζει κάποιο error ή λευκή σελίδα;
Μπορείς να μπεις στο plesk να βρεις το error που καταγράφει και να το στείλεις εδώ ή να το λύσεις με βάση αυτό.
Το demo που ανέβασες ήταν κάποιο import ή ανέβασες τα αρχεία; Εάν έκανες το 2ο λογικά αντικατέστησες το config.php μέσα στον φάκελο admin.

Πάντως δώσε πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε. Οι υποπεριπτώσεις είναι άπειρες!

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by ExxonValdez » Tue Jun 10, 2014 8:00 pm

έσβησα το database του opencart και έκανα εισαγωγή το αρχείο .sql του demo.
λευκή σελίδα έβγαζε.
μόλις έκανα για 4η φορά σήμερα εγκατάσταση τ opencart, δουλεύει το front αλλά όχι το admin χωρίς να έχω πειράξει κάτι, ούτε template έβαλα, είανι μόνο το opencart και vqmod μέσα.

όλα τα permissions είναι 777 τουλάχιστον όσα μου ζητάει...

τα αρχεία που ζητάει να αντικαταστήσει το template δεν τα αντικαθιστώ??
Last edited by ExxonValdez on Tue Jun 10, 2014 11:34 pm, edited 2 times in total.

New member

Post by botonakis » Tue Jun 10, 2014 8:08 pm

Κανένας φάκελος δε πρέπει να είναι 777.
Πρέπει να είναι 755

777 τα βάζουμε μόνο για την εγκατάσταση και μόνο εάν δε δουλεύει η εγκατάσταση με 755.

Συγκεκριμένα:
chmod 0755 image/
chmod 0755 image/cache/
chmod 0755 cache/
chmod 0755 download/
chmod 0755 config.php
chmod 0755 admin/config.php

Active Member

Post by ExxonValdez » Tue Jun 10, 2014 8:14 pm

δεν δούλευε με 755....τα γυρνάω όλα σε 755 τώρα, αυτό πιστεύεις ήταν>?

New member

Post by botonakis » Tue Jun 10, 2014 8:18 pm

η λευκή οθόνη χωρίς errors συνήθως είναι αυτό.

Active Member

Post by ExxonValdez » Tue Jun 10, 2014 8:21 pm

πρέπει όλα τα αρχεία toy opencart να είναι 755??

New member

Post by botonakis » Tue Jun 10, 2014 8:25 pm

οι φάκελοι. Τα αρχεία δε τα πειράζεις, όπως είναι εργοστασιακά .

Active Member

Post by ExxonValdez » Tue Jun 10, 2014 11:14 pm

τώρα τα δείχνει όλα λευκά....όπου και να μπω, έκανα εγκατάσταση και ξαναγύρισα στο εργοστασιακο permitions....μήπως σάλταρε από τις απανωτές εγκαταστάσεις? να καθαρίσω? τι πρέπει να κάνω?

New member

Post by People's Code » Wed Jun 11, 2014 1:25 am

Κωνσταντίνε,εκ παραδρομής έγραψες
chmod 0755 config.php
chmod 0755 admin/config.php
κανονικά είναι 644 ή 444

Code: Select all

chmod 644 config.php
chmod 644 admin/config.php
ExxonValdez, αν έχεις πρόσβαση και ξέρεις να δίνεις τις βασικές εντολές σε terminal,
με cd μετακινήσου ένα φάκελο πριν από τον φάκελο το Opencart
δώσε

ls -l 
και επιβεβαίωσε ότι στη λίστα εμφανίζεται ο φάκελος του opencart
Μετά δώσε αυτό για να κάνει τα πάντα 755

chmod -R 755 o-fakelos-tou-opencart
Μετά δωσε αυτό για να κάνει μόνο τα αρχεία 644 (οι φάκελοι παραμένουν 755 από πριν)

find o-fakelos-tou-opencart -type f -exec chmod 644 {} \;
(εννοείται ότι o-fakelos-tou-opencart είναι η ονομασία του φακέλου του opencart)

- Αν είσαι εντελώς άσχετος με terminal μην το δοκιμάσεις.
- Αν ο φάκελος του opencart είναι ο ίδιος φάκελος του domain μην το κάνεις γιατί χρειάζεται και άλλες εικαστικές παρεμβάσεις και δεν έχω πρόσβαση σε plesk για να σου δώσω επιπλέον οδηγίες.

Εναλλακτικά, μία απλούστερη μέθοδος... απλά κάνε login με ftp σαν χρήστης του domain και ξαναανέβασε όλα τα αρχεια του opencart. Θα πάρουν αυτόματα τα σωστά permissions.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by ExxonValdez » Wed Jun 11, 2014 2:18 am

Γενικά είμαι άσχετος, ΑΛΛΑ χθες το βράδυ δούλευε το opencart και το admin και είχα προσθέσει και template.
από τη στιγμή που έβαλα το demo (αντικατέστησα sql) και στο εξής μονίμως κάτι δεν δουλέυει. Δεν μπορώ να καταλάβω, καθαρή εγκατάσταση και μου εμφανίζει στα index να υπάρχει vqmod ΧΩΡΙΣ να έχω βάλει εγώ. στο opencart εμφανίζει
VQMod::_parseMods - "/vqmod/mods.cache" FILE NOT WRITEABLE αν αντιγράψω το φάκελο του VQMOD. και στο admin πάλι λευκό. είμαι σίγουρος ότι κάποια μαμακία έχω κάνει και δεν τη βρίσκω, ήταν η τύχη του πρωτάρη χθες. δοκίμασα 4 φορές από την αρχή και δεν δουλεύει ούτε η απλή εγκατάσταση χωρίς προσθήκες template klp., συνήθως το admin.... δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος και έχει διάθεση να βοηθήσει, μέχρι και team viewer ανοιγω αν θέλει κάποιος. ή να στείλω το error log του σερβερ. ή skype όποιος θέλει

με εκτίμηση

New member

Post by People's Code » Wed Jun 11, 2014 2:25 am

Γενικά είμαι άσχετος, ΑΛΛΑ χθες το βράδυ δούλευε το opencart και το admin και είχα προσθέσει και template.
Γι, αυτό κρατάμε backups πριν κάνουμε κάτι και ποτέ μα ποτέ δεν δουλεύουμε πάνω στο live site
VQMod::_parseMods - "/vqmod/mods.cache" FILE NOT WRITEABLE
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις φτιάξει ακόμη σωστά τα permissions.

Ρώτησε τον provider σου αν διατηρούνε backups και παρακάλεσε τον να σου επαναφέρει το account όπως ήταν χτες που δούλευε.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by ExxonValdez » Wed Jun 11, 2014 2:29 am

είναι καινούργια εγκατάσταση, δεν έχω δουλέψει χθες ξεκίνησα να στήνω το opencart. οπότε μικρό το κακό αλλά χάνω χρόνο. κράτησα αντίγραφο του φακέλου όταν δούλευε και τώρα σβήνω και να αντιγράψω αυτόν. κρατάει back up σίγουρα έχει αν δεν δουλέψει ούτε τώρα θα του ζητήσω.

New member

Post by ExxonValdez » Wed Jun 11, 2014 2:34 am

να σας πω όμως γιατί το ξαναέκανα από την αρχή, είχα διαφορετικό database πρεφιχ από αυτό του demo (στο database) και δεν ήξερα πως να αλλάξω διότι όταν έβαλα το demo δούλευε το front και όχι το admin. αν αυτό διορθώνεται τότε θα του πω να με γυρίσει στη χθεσινή κατάσταση.

New member

Post by People's Code » Wed Jun 11, 2014 3:22 am

να σας πω όμως γιατί το ξαναέκανα από την αρχή, είχα διαφορετικό database πρεφιχ από αυτό του demo (στο database) και δεν ήξερα πως να αλλάξω διότι όταν έβαλα το demo δούλευε το front και όχι το admin. αν αυτό διορθώνεται τότε θα του πω να με γυρίσει στη χθεσινή κατάσταση.
Το prefix μπορείς να το αλλάξεις ανάλογα με αυτό της βάσης σου στα config.php και admin/config.php

Φίλε ExxonValdez κανένας δεν γεννήθηκε με γνώσεις, εννοείται ότι όλοι κάποτε ήμασταν μαθητές και άσχετοι. Αλλά όταν έχεις τέτοιες ελλείψεις γνώσεων και ξεκινάς μόνος σου eshop είναι κάπως παρατραβηγμένο (για να το θέσω ευγενικά). Δεν ξεκινάς ένα blog με wordpress για χόμπι. Όταν θα γραφτούν πελάτες στην εφαρμογή και θα πραγματοποιήσουν αγορές θα είσαι υπεύθυνος για τα προσωπικά τους δεδομένα και την ορθή λειτουργία της εφαρμογής. Έχεις αναλογιστεί τι θα κάνεις αν σε εν λειτουργία κατάστημα συμβεί κάτι σοβαρό που χρειάζεται επειγόντως επίλυση και έχεις ταυτόχρονα πελάτες να σου κάνουν παράπονα;

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by ExxonValdez » Wed Jun 11, 2014 3:40 am

η αλήθεια είναι τα βλέπω πολύ απλά αλλά δεν θα το αφήσω στη μοίρα του, υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις, εγώ προσπαθώ να το αρχίσω για να κάνω δουλεία στο admin για κανα μήνα, μετά θα τα ελέγχει όλα άνθρωπος με γνώσεις. είανι τραβηγμένο το ξέρω κατα τ' άλλα...

New member

Post by People's Code » Wed Jun 11, 2014 1:40 pm

Ότι ήταν να σου πω σχετικά με το θέμα της ανάθεσης σε ειδικό στο είπα στο άλλο thread και δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ ξανά. Τα αποτελέσματα των κινήσεων σου τα βλέπεις ήδη ακόμα δεν ξεκίνησες...

Τέλος πάντων, το να λέει κανείς στον άλλον "στά 'λεγα" όταν έχει πρόβλημα, δεν ωφελεί σε τίποτα...
Κανονικά η ανάπτυξη θα έπρεπε να γίνει offline. Εφόσον θες να την κάνεις online, κατάργησε το VPS και πάρε ένα φτηνό shared hosting. Εκεί θα είναι πολύ ευκολότερο να στήσεις το eshop σου χωρίς να έχεις παράλληλα και το βάρος της διαχείρισης του συστήματος. Όταν τελειώσετε το site, το μεταφέρεις όπου θες.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by OpDev » Wed Jun 11, 2014 2:27 pm

Παραπλανητικός ο τίτλος μιας και το σύστημα Plesk δεν έχει κανένα πρόβλημα.

New member