Ahoj, začínají se mi množit nesmyslní zákazníci (např. hjkl hjkl), někteří dokonce i pořídí objednávku. U vyložených nesmyslů to rovnou smažu. Ale mohou se vyskytnout údaje vypadající věrohodně. Existují nějaké mechanismy které by pomohly? Např. alespoň potvrzení vlastnictví emailu?
Napadlo mě ještě kontrola jména oproti databázi jmen a příjmení, souhlasící PSČ a město, existence adresy v daném městě, délka telefonního čísla a pod.?
Napadlo mě ještě kontrola jména oproti databázi jmen a příjmení, souhlasící PSČ a město, existence adresy v daném městě, délka telefonního čísla a pod.?
berushka .::: Hot Wheels Shop
Ahoj, zkus toto:
-----------------------------------------------------------
if (ereg('^[^@]@[^@]+[.][a-zA-Z]+$', $mail))
//OK
else
//bad mail
vyloučíš vyložené nesmysly.
Jendis
//OK
else
//bad mail
Jendis
Promiň, ale co to má být? Tímhle regexem validuješ pouze emailovou adresu a to ještě poněkud děsně.Jendis wrote:Ahoj, zkus toto:
//OK
else
//bad mail
Jendis
Podívej se např. do /catalog/controller/account/create.php, tam je regex mnohem kvalitnější. Nicméně, na to se přeci berushka vůbec neptal.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Ahoj, pokud vím, tak nic takového neexistuje. Já to však řeším obchodními podmínkami, nesmysl = automatické zrušení objednávky.berushka wrote:Ahoj, začínají se mi množit nesmyslní zákazníci (např. hjkl hjkl), někteří dokonce i pořídí objednávku. U vyložených nesmyslů to rovnou smažu. Ale mohou se vyskytnout údaje vypadající věrohodně. Existují nějaké mechanismy které by pomohly? Např. alespoň potvrzení vlastnictví emailu?
Fyzické a právnické osoby ověřeju v aresu, ručně.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Kromě vyložených nesmyslů hjkl@hjkl.cz (k čemuž mi regulární výraz nepomůže) se mi však i stalo, že byl v emailové adrese překlep (nspoje->napoje). Ostatní údaje ale vypadaly validně, takže stačilo zaslat SMS a bylo to vyřešené. Doménu emailu pak lze ověřit whois službou.Pot'a wrote:Ahoj, pokud vím, tak nic takového neexistuje. Já to však řeším obchodními podmínkami, nesmysl = automatické zrušení objednávky.
Fyzické a právnické osoby ověřeju v aresu, ručně.
Zatím jsem zjistil, že OpenCart umí u emailové adresy vyžádat potvrzení registrace administrátorem. Zkusím prozkoumat, zda by tento mechanismus nešel upravit tak, aby k potvrzení došlo na základě toho odkazu v emailu.
Pot'a tady psal o ARESu, ale většina mých zákazníků jsou jen fyzické osoby. Nicméně napadlo mne alespoň ověřit adresu u MPSV.cz.
Holt to zatím budu muset dělat všechno ručně :-(
Napadlo mne, zda by to nešlo vyřešit jednodušeji - nelze nějakým způsobem zajistit, aby se mi registrační email, který nelze doručit, vrátil - stejně jako se mi vrátí když ho pošlu z mého gmailu?berushka wrote:Kromě vyložených nesmyslů hjkl@hjkl.cz (k čemuž mi regulární výraz nepomůže) se mi však i stalo, že byl v emailové adrese překlep (nspoje->napoje). Ostatní údaje ale vypadaly validně, takže stačilo zaslat SMS a bylo to vyřešené. Doménu emailu pak lze ověřit whois službou.