Post by rogas » Sun Mar 09, 2014 11:11 pm

O0
Καλησπέρα,
αντιμετωπίζω ένα θέμα που το έχω προσεγγίσει αλλά δεν μπορώ να βρω λύση ακόμα.

Έχω εγκατεστημενο ενα καταστημα Opencart 1.5.5.1 Σε server Bluehost.com
η βαση φαινεται utf8_general_ci

η γλώσσα στο opencart είναι ελληνικά και front kai backend.

Αυτήν την εβδομάδα προχωράω στην εισαγωγή προϊόντων και μετά από μερικές δοκιμές έχω πέσει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Τα προϊόντα με ελληνικούς χαρακτήρες ενώ εμφανίζονται κανονικά, είτε τα προσθεσω από xlsx με το δωρεαν import/export tool, είτε από το backend. To θέμα παρουσιάζεται όταν προσπαθήσω να δηλώσω ένα προιο΄ν σε μια κατηγορία ή ένα κατασκευαστή. Το autocomplete δεν βρισκει το προιον η τον κατασκευαστή ή την κατηγορία ΑΝ αυτο/η είναι περασμένο/η απο το excel, ενώ αν κανω edit το προιόν και ξαναγράψω στο backend τον τίτλο του, ή τον τίτλο της κατηγορίας τότε το βρίσκει.
Δοκιμάζω λοιπόν, κανω νέο προιόν από το backend και επειδή έχει προηγηθεί import xlsx δεν βλεπει τις κατηγορίες στο autocomplete.
Στη βάση λοιπόν φαίνεται τι συμβαίνει. (δειτε συνημμενη εικονα)
Όσα στοιχεία είναι με languageid=2 (ελληνικα), άρα έχουν γινει export se xlsx, είναι αλλαγμένα από Τουρσιά σε Τουρσιά

Τι μπορώ να κάνω για να τα αλλάξω και στο μέλλον να ΜΗΝ έχω το ίδιο θέμα;
Δοκίμασα να κανω export τον καταλογο και κατευθείαν import Χωρις να το ανοιξω στο Excel, πάλι αλλάζουν τα ελληνικά. Άρα; :crazy: :crazy: :crazy:

Attachments

greek.jpg

greek.jpg (272.22 KiB) Viewed 1110 times

Newbie

Post by People's Code » Mon Mar 10, 2014 2:58 am

Προς το παρόν η σύντομη απάντηση είναι να μην χρησιμοποιείς αυτό το extension. Αν θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα, αναζήτησε το σχετικό thread όπου το συζητάμε αναλυτικά για να κατανοήσεις τι φταίει. Αν γνωρίζεις PHP μπορείς να το διορθώσεις αλλάζοντας κάποια functions στον κώδικά. Όλα αναφέρονται στο thread.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by rogas » Mon Mar 10, 2014 4:43 am

Opencart-Hellas wrote:Προς το παρόν η σύντομη απάντηση είναι να μην χρησιμοποιείς αυτό το extension. Αν θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα, αναζήτησε το σχετικό thread όπου το συζητάμε αναλυτικά για να κατανοήσεις τι φταίει. Αν γνωρίζεις PHP μπορείς να το διορθώσεις αλλάζοντας κάποια functions στον κώδικά. Όλα αναφέρονται στο thread.
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
δεν βρίσκω κάπου το Thread, μπορείς να μου το επιδείξεις σε παρακαλώ;
αυτο σημαίνει ότι δεν υπάρχει plugin για μαζικη εισαγωγη/εξαγωγη που να υποστηριζει ελληνικα;

Newbie

Post by People's Code » Mon Mar 10, 2014 6:00 am

Δες εδώ
αυτο σημαίνει ότι δεν υπάρχει plugin για μαζικη εισαγωγη/εξαγωγη που να υποστηριζει ελληνικα;
Το κατάστημα του opencart έχει χιλιάδες extensions, άρα ενδέχεται να υπάρχει κάτι που να σε καλύψει αλλά δεν γνωρίζω να σου προτείνω κάτι από δική μου πείρα αν χρειάζεσαι κάποια πρόταση. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τέτοια scripts γιατί στο παρελθόν που δοκίμασα κάποια, ήταν πολύ περιορισμένα σε δυνατότητες/επιλογές. Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου η μετατροπή σε excel γιατί δεν είναι 100% συμβατή με OpenOffice/LibreOffice. Οτιδήποτε import/export βάσεων φτιάχνω για πελάτες μου βασίζεται πάντα σε csv και είναι ειδικά σχεδιασμένο κατά περίσταση (Πχ πρόσφατα χρειάστηκε να περάσω wordpress σε opencart).

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas