Post by Agathon » Sat Mar 01, 2014 4:44 pm

Γεια σας .. ξέρει κάποιος να βοηθήσει στο πως λειτουργεί η καρτέλα Συνεργατών του opencart.Έχω μια αίτηση συνεργασίας στο site μου αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες πως ακριβώς λειτουργεί.Υπάρχουν 2 labels στο admin μέρος
* Κωδικός Παρακολούθησης και * Προμήθεια (%): και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες με ονομα και αριθμου λογαριασμου.Αν γνωρίιζει κάποιος τον τρόπο λειτουργείας της συγκεκριμένης καρτέλας του opencart.
Last edited by Agathon on Wed Jul 30, 2014 5:06 pm, edited 1 time in total.

New member

Post by People's Code » Mon Mar 03, 2014 10:53 pm

Όταν εγγράφονται νέοι συνεργάτες μπορείς να τους εγκρίνεις από τη διαχείριση. Οι εγγεγραμμένοι συνεργάτες μετά θα μπορούν να συνδέονται στο opencart και από τον λογαριασμό τους να δημιουργούν συνδέσμους για τα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα. Τους συνδέσμους αυτούς θα τους προσθέτουν στο site τους και όταν κάποιος πατήσει το σύνδεσμο, εγγραφεί στο κατάστημα και ολοκληρώσει την αγορά του προϊόντος, ο συνεργάτης θα λαμβάνει ένα ποσοστό από την πώληση. Από τη διαχείριση, στις ρυθμίσεις ορίζεις το ποσοστό που θα αμείβονται οι συνεργάτες και την σελίδα θα βλέπουν όταν εγγράφονται ως όρους χρήσης για την συμφωνία μεταξύ σας.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by Agathon » Tue Mar 04, 2014 7:31 pm

στις ρυθμίσεις ορίζεις το ποσοστό που θα αμείβονται οι συνεργάτες και την σελίδα θα βλέπουν όταν εγγράφονται ως όρους χρήσης για την συμφωνία μεταξύ σας.
Ευχαριστώ για την απάντηση.Το μόνο σημείο που δεν κατάλαβα ειναι την σελίδα που θα βλέπουν ως όρους χρήσης αυτό γίνεται απο τις ρυθμίσεις στο admin μερος στην καρτέλα Συνεργάτες?

New member

Post by People's Code » Tue Mar 04, 2014 7:55 pm

Απλά δημιουργείς μία νέα σελίδα (ή χρησιμοποιείς κάποια υπάρχουσα) από τη Διαχείριση ->Κατάλογος->Πληροφορίες και στις ρυθμίσεις την αναθέτεις να εμφανίζεται ως όροι χρήσης στους συνεργάτες. (εννοείται ότι τους όρους τους γράφεις εσύ)

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by Agathon » Wed Mar 05, 2014 7:13 pm

Ευχαριστώ για την απάντηση.να ρωτήσω 2 πράγματα ακόμα. Ο Κωδικός Παρακολούθησης(:Ο Κωδικός Παρακολούθησης για να παρακολουθούνται οι παραπεμπόμενοι.) πως χρησιμοποιείται τον βλέπει ο χρήστης με τα link των προιόντων η τον δίνω εγώ ως διαχειρηστής ? Και κάτι ακόμα που έχω απορία στις λεπτομέρειες πληρωμής επιλέγοντας την Προμήθεια (%) και Τρόπος Πληρωμής *Επιταγή *PayPal *Τραπεζική Κατάθεση το Opencart αυτόματα κάνει την συναλλαγή ?

New member

Post by People's Code » Wed Mar 05, 2014 8:20 pm

Ο Κωδικός Παρακολούθησης(:Ο Κωδικός Παρακολούθησης για να παρακολουθούνται οι παραπεμπόμενοι.) πως χρησιμοποιείται τον βλέπει ο χρήστης με τα link των προιόντων η τον δίνω εγώ ως διαχειρηστής ?
Τον δημιουργεί ο συνεργάτης επιλέγοντας προϊόντα από τον λογαριασμό του.
Και κάτι ακόμα που έχω απορία στις λεπτομέρειες πληρωμής επιλέγοντας την Προμήθεια (%) και Τρόπος Πληρωμής *Επιταγή *PayPal *Τραπεζική Κατάθεση το Opencart αυτόματα κάνει την συναλλαγή ?
Όχι, την κάνεις εσύ.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by Agathon » Thu Mar 06, 2014 6:21 am

To testara locally (opencart version 1.5.2.1) για να δω πως δουλεύει και παρατήρησα ότι ο Ο Κωδικός Παρακολούθησης αλλάζει μόνο από το admin μέρος ,'αρα δεν είναι επιλογή του συνεργάτη σωστά?Επιπλέον αφού ολοκλήρωσα μια παραγγελία με αυτόν τον κωδικό δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ εγώ ως διαχειριστής να ξέρω πόσες και ποιες παραγγελίες έγιναν με αυτόν τον κωδικό για να μπορέσω μετά να κάνω και τις συναλλαγές με τιν αντίστοιχη προμήθεια.

New member

Post by People's Code » Thu Mar 06, 2014 6:53 am

Code: Select all

To testara locally (opencart version 1.5.2.1) για να δω πως δουλεύει και παρατήρησα ότι ο Ο Κωδικός Παρακολούθησης αλλάζει μόνο από το admin μέρος ,'αρα δεν είναι επιλογή του συνεργάτη σωστά?
Σωστά, νόμιζα προηγουμένως ότι αναφερόσουν στη δημιουργία των συνδέσμων. Ο κωδικός παράγεται από το σύστημα και εμφανίζεται στον λογαριασμό του συνεργάτη. Ο συνεργάτης χρησιμοποιεί το λογαριαμσό του για να φτιάξει συνδέσμους. Τους συνδέσμους τους τοποθετεί στο site του. Οι επισκέπτες του site πατάνε στον σύνδεσμο και αγοράζουν το προϊόν.
Επιπλέον αφού ολοκλήρωσα μια παραγγελία με αυτόν τον κωδικό δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ εγώ ως διαχειριστής να ξέρω πόσες και ποιες παραγγελίες έγιναν με αυτόν τον κωδικό για να μπορέσω μετά να κάνω και τις συναλλαγές με τιν αντίστοιχη προμήθεια.
Μπορείς να δεις πόσες παραγγελίες έχουν γίνει ανά συνεργάτη. Συνεχίζω από πάνω, όταν ολοκληρωθεί η αγορά, στην παραγγελία του προϊόντος φαίνεται το ποσό της προμήθειας του συνεργάτη. Αν η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί, στην καρτέλα Λεπτομέρειες Παραγγελίας (Order Details) πατάς Προσθήκη προμήθειας (Add Commission). Μετά θα εμφανίζεται η προμήθεια στο λογαριασμό του συνεργάτη και θα τον πληρώσεις όποτε έχετε συμφωνήσει.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by Agathon » Thu Mar 06, 2014 5:34 pm

Μπορείς να δεις πόσες παραγγελίες έχουν γίνει ανά συνεργάτη.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Δηλαδή τις παραγγελίες που έγιναν ανα συνεργάτη πατώντας κάποιος πελάτης με τον κωδικό παρακολούθησης για την αγορά ενός προϊόντος φαίνονται στην καρτέλα Αναφορές->Συνεργάτες->Προμήθεια . Και από εκέι εγώ γνωρίζοντας ποιές είναι οι παραγγελίες μπορώ να πάω στην αντίστοιχή παραγγελία για να κάνω προσθήκη προμήθειας ? Θα το δοκιμάσω πάλι τοπικά για να δω την διαδικασία ολοκληρωμένη γιατι στο σημείο που κόλησα ήταν να βρω τις παραγγελίες με τον κωδικό που δημιούργησε ο Συνεργάτης.

New member

Post by Agathon » Fri Mar 07, 2014 7:53 am

Λεπτομέρειες Παραγγελίας (Order Details) πατάς Προσθήκη προμήθειας (Add Commission)
Απο εδώ ενημερώνονται όλα και φαίνοτναι και οι συναλλαγές.Το έτρεξα τοπικά ολοκληρώνοντας όλη την διαδικασία και φάνηκε το αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο σου.

New member